maandag 10 mei 2010

Femke Halsema. Oef.

Kijk mij nou toch eens het leuke meisje spelen. Oef.

We zijn op dit moment getuige van het feit dat het parlement zo weinig invloed meer heeft dat het gedwongen is om onmiddellijk de portemonnaie te trekken zodra de bankiers en de institutionele beleggers dit eisen. Ditmaal om de Euro overeind te houden. Kunnen we niet gewoon de economische elite subiet alle macht geven. Dat is veel goedkoper, dan hoeven we al die politici niet te betalen en die hele kermis er om heen waar niemand meer echt in gelooft, zeker niet de luitjes die er geld aan verdienen. De volksvertegenwoordigers worden omgeschoold zodat ze een vak leren beheersen. Ze begrijpen toch niet hoe ze in de maling worden genomen door de economische macht. Zelfs de meest elementaire beginselen van het gokspel snappen ze niet. En mag ik in godsnaam de naam Femke Halsema de eerst komende anderehalve eeuw niet meer horen. Ze is een lichtgewicht, interessant voor mannen die thuis niet aan hun trekken komen. Mevrouw Halsema heeft haar partij tot nu toe al die jaren alleen maar zetels gekost. Ze is een illustratie van het falen van de parlementaire democratie.


9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik was vanavond een toets aan het voorbereiden voor school en liep aan tegen enkele filmpjes van politiek in de jaren 70, met Den Uyl, Wiegel (die Den Uyl Sinterklaas noemt), Van Agt. Politiek leek, ook in de zaal, een stuk luider toen, grootser, heftiger, echter, emotioneler, alsof nog ergens voor gevóchten werd en dat nog mocht ook. Het is allemaal zo eiig geworden, zo onnozel, zo'n ontstellend stom spelletje dat wordt gespeeld door al die door en door moreel deugende mensen die ergens voor staan maar nergens voor vechten omdat echt ergens voor vechten al jaren niet meer nodig is..

John zei

Ik vind de kritiek op Halsema nogal misplaatst Stan. Ik ben geen GL-stemmer maar zeker het afgelopen half jaar was ze meer dan eens een oase van transparantie in een slangenkuil van CDA/PVDA en CU.

Verder gaat ze individueel in gesprek met stemmers op bijvoorbeeld twitter maar ook haar blog. Dat zie ik geen enkele andere lijsttrekker doen. Je kan kritiek hebben op het programma van GL maar dat is niet uitsluitend van haar. Als laatste noot: het is mijn type niet.

hah :)

Sonja zei

Israël toegelaten tot OESO. Alex Burghoorn meent in de Volkskrant dat "kolonisteneconomie" en nederzettingen "omstreden" zijn omdat het "een schending is van het internationaal recht" is.

Anoniem zei

Femke is klaar om te regeren net als vriend Paul in de tijd van de bombardementen op Joegaslavie. En deze maar effe goed keurde om toch maar pluche waardig te zijn.

En inderdaad, ze ziet er leuk uit.

Succes, Ben

Sonja zei

In het gerommerde Foreign Policy magazine toont Sasha Polakow-Suransky in het terzake artikel Gold stones, glass houses aan dat de pogingen van de Israëlische regering om de Zuid-Afrikaanse rechter Richard Goldstone te demoniseren, vooral Netanyahu's hypocrisie en de leugens ontmaskeren, over Israël's steun aan het voormalige Zuid-Afrikaanse Apartheidsregime.

Sonja zei

Ik bedoel eigenlijk: collaboratie.

Anoniem zei

Je zou haast denken dat de steeds bruinere Witteman iets meer heeft met de eeuwig kirrende Halsema. Hoeveel die nepdoos daar al aan de tafel verschenen is?

anzi

Mrc zei

Ik sluit mij aan bij John

stan zei

john en mrc

we hebben wijze mensen nodig om de problemen op zijn minst te benoemen en geen baantjesverdelers zoals de halsemaatjes en al die andere politici. de problemen zijn al erg genoeg.
stan

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...