dinsdag 6 april 2010

De Nuance van de NRC 175

Karl Kraus: 'Taal is de moeder van de gedachte, niet haar dienstmeid.'


Bij de NRC is ook een soort gekte uitgebroken, men weet niet meer wat men stelt. Dit is de tekst bij de video van de Amerikaanse moordpartij in Irak:

'Bekijk de videobeelden hieronder.
NB: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.'

Wat nu??? 'De beelden kunnen als schokkend worden ervaren'??? Kunnen??? Kunnen, omdat we hier met Arabieren te maken hebben? Stel er worden in Amsterdam door Amerikaanse militairen van grote afstand vanuit een gevechtshelicopter meer dan tien burgers koelbloedig afgeslacht onder de enthousiaste uitroepen van de daders, zou dan de NRC de mogelijkheid hebben geopperd dat die beelden als 'schokkend [kunnen] worden ervaren'? Nee natuurlijk, het afslachten van ongewapende burgers is altijd 'schokkend', en ook het afslachten van militairen is 'schokkend'. Waarom weten jullie dit niet, beste NRC-collega's van me. Wat voor idioten zijn jullie eigenlijk? Denk na voordat je iets opschrijft. Woorden hebben een betekenis. 'Taal is de moeder van de gedachte, niet haar dienstmeid,' zoals de grote joodse satiricus, de Oostenrijker Karl Kraus al voor de Tweede Wereldoorlog de mensheid duidelijk probeerde te maken.

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...