donderdag 18 maart 2010

PVV 2

donderdag 18 maart 2010 06:35 uur
Daders berovingen Veenendaal op beeld

De door de politie verschafte beelden. Mensen die deze man(nen)  herkennen worden opgeroepen te bellen met 0800 - 6070.

De door de politie verschafte beelden. Mensen die deze man(nen) herkennen worden opgeroepen te bellen met 0800 - 6070.

De door de politie verschafte beelden. Mensen die deze man(nen)  herkennen worden opgeroepen te bellen met 0800 - 6070. De door de politie verschafte beelden. Mensen die deze man(nen)  herkennen worden opgeroepen te bellen met 0800 - 6070. De door de politie verschafte beelden. Mensen die deze man(nen)  herkennen worden opgeroepen te bellen met 0800 - 6070. De door de politie verschafte beelden. Mensen die deze man(nen)  herkennen worden opgeroepen te bellen met 0800 - 6070.



VEENENDAAL - De Marokkaanse gemeenschap in Veenendaal vindt dat er te snel met de vinger naar Marokkanen is gewezen in de zaak van de gewelddadige overvallen in de stad. Nu wordt duidelijk dat daarvoor ook een blanke man wordt gezocht.

De beschuldigingen richting de Marokkaanse gemeenschap zijn dus voorbarig geweest, zegt voorzitter El Ktibi van Marokkaanse Belangen Veenendaal in een reportage van RTV Utrecht.

SIGNALEMENTEN
De politie maakte vanavond beelden van de vermoedelijke daders openbaar. Deze mannen waren betrokken bij de berovingen op de Kanaalweg en de Kastanjelaan en probeerden te pinnen met een gestolen pas.

Voor de beroving op de Kanaalweg wordt gezocht naar een blanke man met een verzorgd kapsel (ongeveer 3 à 4 centimer lang) en een lichtgetinte jongeman van 18-20 jaar.

Van de drie daders van de beroving op de Kastanjelaan hadden er twee een lichtgetinte huid. Zij waren ongeveer 1.80 meter lang.

Op de Zandstraat hadden de daders allemaal een lichtgetinte huidskleur. Eén dader had zwart haar met grove krullen.

BURGEMEESTER: "MIJD FIETSTUNNELS"
Burgemeester Elzenga van Veenendaal maakt zich ernstig zorgen om de veiligheid in zijn gemeente. Er is extra blauw aanwezig in de stad vanwege een reeks gewelddadige straatroven.

In de lokale krant adviseert Elzenga om bepaalde gebieden voorlopig te mijden. Het gaat om de tunneltjes onder de spoorlijn, Goeie Spoor en Weverij.

Afgelopen weekend vonden er drie zeer gewelddadige straatroven plaats bij de Kastanjelaan, Kanaalweg en Zandstraat. In een van de gevallen werd een slachtoffer ontdaan van kleding, weggesleept naar de spoorbaan en beroofd van zijn pinpas. De daders worden gezocht in Marokkaanse hoek.

Elzenga noemt de gebeurtenissen schokkend en roept inwoners op incidenten vaker te melden, zo stelde hij na een gesprek met politie, ouders, jongeren en het moskeebestuur woensdagavond.

Veenendaal kent al langer problemen met jongeren van Marokkaanse komaf. In gesprekken met betrokkenen wordt naar oplossingen gezocht. "Woensdagavond is afgesproken dat de imam in het vrijdaggebed hier aandacht aan zal besteden", aldus de zegsman. De imam zal oproepen om informatie over de straatroven te melden.

Beluister hieronder het interview met de burgemeester.

JEUGD
Veenendaalse jongeren hebben inmiddels een speciale commissie opgericht na de reeks gewelddadige straatroven in de stad. Ze vinden dat zij zich ook over de problemen moeten buigen, omdat jongeren verantwoordelijk zijn voor de straatterreur.

De commissie gaat zich vooral bezighouden met het contact tussen jongeren, burgemeester en de politie.
Jongeren die zich onveilig voelen, worden opgeroepen zich te melden. Zo kan in kaart worden gebracht hoe groot het gevoel van onveiligheid is.

Burgemeester Elzenga over geweldsgolf Veenendaal
Berovingen Veenendaal schokken dorp



http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/232486

6 opmerkingen:

AdR zei

Weet je wat het probleem is met Nederland?
Het benne d'r allemaal flikkers.

Anoniem zei

Er gaat iets mis met de PR. Krol, kom op, waar is Ramadan?

anzi

Sonja zei

"Tijdens de hoorzitting zei Sheehan zich te baseren op uitspraken van de toenmalige chef Defensiestaf, generaal Henk van den Breemen. Deze noemt dat ,,volstrekte onzin''. Van den Breemen zegt de mening van Sheehan over de rol van homoseksuelen bij de val van Srebrenica niet te delen en ook nooit iets dergelijks gezegd te hebben."

Ik denk dat hij heeft lopen vloeken...

AdR zei

Die Van den Breemen is vast in het geheim moslim, niet? Want alleen moslims zijn homohaters, dat is algemeen bekend.

Anoniem zei

Coc heeft het over een homofobe eenling, blijft de roze bril gebruiken. Beter zou zijn om de oogkleppen af te doen en inzien dat men een propagandamiddel is voor intolerante en discriminerende groepen. Die eenling blijkt dan 1 van de velen te zijn.Vraag maar aan Krol, die weet er alles van.



COC: Uitspraak Amerikaanse ex-generaal ‘losse flodder’

19-03-2010 Een ‘losse flodder’ noemt COC-vicevoorzitter Vera Bergkamp de uitspraak van de Amerikaanse ex-generaal Sheehan dat de enclave Srebrenica in Bosnië zou zijn gevallen door de aanwezigheid van openlijke homo’s in het Nederlandse leger.

‘Het is de treurige en volstrekt ononderbouwde mening van een homofobe eenling, die blijkbaar hoopt op deze manier het ‘Don’t Ask, Don’t Tell’-beleid in het Amerikaanse leger nog te kunnen redden’, zegt Bergkamp. ‘Iedereen weet dat je juist beter functioneert als je openlijk kunt zijn wie je bent. Dat geldt voor homo’s in de klas, op de werkvloer en in het leger.’

Bergkamp verwijst naar de Britse en de Israelische strijdmacht die beide bekend staan om hun macht en kracht en waar homo’s openlijk homo mogen zijn.

Lees verder COC Nederland

anzi

Sonja zei

Ik schreef op joop.nl dat die generaal niet uit de kast durft te komen, en dat ik het leger altijd al gay heb gevonden door dat gedoe met uniformen en broederschap, en zwetende mannenlichamen in barakken en zo. Die reactie is geweigerd.