dinsdag 9 maart 2010

Israel als Schurkenstaat 24



Het is op zijn minst opmerkelijk dat nu de PVDA-ministers zijn vertrokken de CDA- en ChristenUnie-ministers maandenlang hun taken met gemak kunnen overnemen, zonder dat er ook maar iets stopt in het land. Nog opmerkelijker is dat tenminste twee CDA-ministers tijd kunnen vrijmaken om vandaag bij een propaganda-bijeenkomst van de -- volgens Haaretz -- 'pro-zionistische lobbygroep', het CIDI, te spreken. NIET 1 MAAR 2 MINISTERS! Kennelijk hebben onze ministers zeeën van tijd en hebben we niet zoveel ministers nodig als algemeen aangenomen wordt. En dit allemaal terwijl het uitgesloten is dat ook maar 1 ondergeschikt CDA-Kamerlid ooit zou meedoen aan een bijeenkomst georganiseerd door een Palestijnse organisatie of een organisatie van progressieve joden.

Op 9 en 10 maart a.s. organiseert het CIDI een symposium "A safe Israel in a Peaceful Middle East". Het geplande symposium zal streven naar versterking van de illegale situatie in de door Israel bezette Palestijnse gebieden en proberen de NAVO en de regeringen van Canada en Nederland mede-verantwoordelijk te maken.

(zie voor de flyer van het symposdium op: http://www.palestina-komitee.nl/upload/UserFiles/File/Uitnodiging%20CIDI%20symposium.pdf )

URGENTE ACTIE NODIG! ZIE LINK NAAR VOORBEELDBRIEF ONDERAAN DIT BERICHT

De bijeenkomst is in het Vredespaleis, waar het Internationaal Gerechtshof (ICJ) van de Verenigde Naties is gevestigd. Sprekers zijn Dan Meridor (vice premier van Israel, minister van Informatie en Kernenergie), Paul Bremer (voormalige VS Gouverneur in Irak), Jaap de Hoop Scheffer (voormalige secretaris generaal van de NAVO), Ernst Hirsch Ballin (Nederlandse Minister van Justitie, CDA), Danny Rothschild (Directeur van het Institute for Policy and Strategy, Herzliya, Israel), Irwin Cotler (Canadese parlementariër) en Rob de Wijk (Directeur van het Centrum voor Strategisch Onderzoek in Den Haag). Andere deelnemers zijn Maxime Verhagen (Minister van Buitenlandse Zaken, CDA), Mark Rutte (politiek leider VVD), Harry Kney-Tal (Israelische Ambassadeur) en natuurlijk Ronny Naftaniël (Directeur CIDI).


UITNODIGING ALTERNATIEVE PERSCONFERENTIE EN RECEPTIE
“A Safe Middle East besides a Peaceful Israel”

Georganiseerd door het netwerk “Samenwerken voor Palestina”
9 maart tussen 16.00 en 19.00 uur, Vredespaleis

Op 9 maart a.s. wordt in Den Haag een alternatieve receptie en persconferentie georganiseerd voor het Vredespaleis. De receptie wordt aangeboden ter gelegenheid van het bezoek van de Israelische deskundige Shir Hever aan Nederland. De receptie is tevens een protest tegen een symposium van het CIDI op 10 maart in het Vredespaleis.

Shir Hever, economisch onderzoeker bij het Palestijns-Israelische Alternative Information Centre in Jeruzalem, vertegenwoordigt kritische Israeliërs die een einde willen aan de bezetting van Palestijns grondgebied, en de Palestijnen in hun rechten willen herstellen. Hij is auteur van talrijke gezaghebbende publicaties over de economie van Israelische bezetting. Tijdens zijn bezoek aan Nederland zal Shir Hever spreken over de vraag waarom de Palestijnen onder Israelische bezetting de grootste ontvangers ter wereld zijn van internationale hulp. De hulpindustrie is uitgegroeid tot de grootste sector in de Palestijnse economie, maar is vooral een bron van winst voor Israel, dat met behulp van dit geld de bezetting effectief “exporteert”, zo zegt Hever.

De bijeenkomst van het CIDI beschouwen wij als een bespotting van het internationaal recht. In plaats van te vergaderen over uitvoering van de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof van 2004, nl ontmanteling van de Muur en de nederzettingen, zal het CIDI proberen de NAVO, Canada en Nederland medeverantwoordelijk te maken voor de bezetting. Dat het de Israëlische minister Dan Meridor heeft uitgenodigd, Israels vice -premier die mede verantwoordelijk is voor de voortgaande illegale bouw van Muur en nederzettingen, alsmede illegale huisuitzettingen en detentie van duizenden Palestijnen is veelzeggend. Wij betreuren het ten zeerste dat Nederlandse politici als Minister Ernst Hirsch Ballin, Minister Maxime Verhagen en VVD Tweede Kamerlid Mark Rutte zich hebben laten verleiden aan deze CIDI-bijeenkomst deel te nemen.


De receptie wordt aangeboden door het netwerk “Samenwerken voor Palestina” waaronder de Aktiegroep “Gestolen Schoonheid, Mooi niet!”, Een Ander Joods Geluid, het Nederlands Palestina Komitee, het Haags Vredesplatform en anderen. Speciale gasten zijn SP Kamerlid Harry van Bommel, en andere Kamerleden die zich opwerpen voor het internationaal recht.

1 opmerking:

Anoniem zei

maart 2010
Irwin Cotler, hoogleraar rechten en voormalig minister van Justitie in Canada

Raak Teheran waar het pijn doet

Irwin Cotler tijdens een persconferentie in Jeruzalem in december 2009. Professor Cotler is de indiener van de 'Iran Accountibility Act' in Canada. Hij roept daarmee op tot zware sancties tegen het Mullah regime. Cotler waarschuwt dat het Iraanse regime aanzet tot genocide. Het is aan de wereld om dat te voorkomen, nu het nog kan.

Zie Trouw

anzi