donderdag 4 maart 2010

De Carnegie Stichting 3


Stan,
Dit kreeg ik vandaag toegestuurd. Staat ook op de website van Stop de Bezetting.

Beste mensen,

Dit keer twee oproepen:
Vrouwen in het Zwart op de Grote Markt in Haarlem a.s. zondag van 14 tot 15 uur.
Alternatieve receptie bij het Vredespaleis in Den Haag als protest tegen de CIDI Conferentie. Op dinsdag 9 maart om 16.30 uur. Hieronder volgt meer informatie. Als je komt, trek dan keurige receptie kleding aan, om het plaatje (en de video) een echt receptie karakter te geven! Haal die mooie hoed maar van de plank en trek je mooie pak aan! Het moet een chique karakter hebben! Er zal een filmpje van gemaakt worden dat op internet verspreid wordt.
Graag zelf meebrengen: een glas, (lege) fles wijn of champagne, bakje borrelnootjes

Wij zorgen voor: party tent, rode vloerbedekking, foto's en teksten en een 'echte' rechter in kostuum die de uitspraken van ICJ nog eens even herhaalt!

Meer informatie:

Het CIDI organiseert een Conferentie in het Vredespaleis met als titel 'Een veilig Israel in een vreedzaam Midden Oosten'

Een van de genodigden is ook de vice president van Israel en de Minister van Informatie en Atoomenergie, de heer Dan Meridor. Hij vertegenwoordigt de Israelische regering die al 5 jaar lang de uitspraken van het Internationaal Hooggerechtshof in Den Haag negeert!

Op dinsdag 9 maart hebben zij een receptie in het Vredespaleis om de Conferentie met een borrel te openen.

Wij organiseren onze eigen alternatieve receptie / persconferentie in een prachtige party tent buiten het Vredespaleis en we nodigen je van harte uit daarbij aanwezig te zijn!

Dinsdag 9 maart 16.30 - 17.00 uur

We willen tijdens deze alternatieve receptie de uitspraken van het Internationaal Hooggerechtshof over de Muur nogmaals onder de aandacht brengen.

"Wij toasten tijdens deze alternatieve borrel op het naleven door Israel van de uitspraken van het Internationaal Hooggerechtshof"

Dit doen wij samen met o.a. Een Ander Joods Geluid en met Shir Hever van het Alternative Information Center in Jeruzalem.

Shir Hever vertegenwoordigt kritische Israelis die een einde willen aan de bezetting van de Palestijnse gebieden en naleving van internationaal recht.

****

In haar advies-oordeel van 9 juli 2004 achtte het Hof de bouw van de barrière een schending van internationaal recht en concludeerde dat de barrière afgebroken moest worden en dat er schadevergoedingen moeten worden betaald aan benadeelde Palestijnen. Op 20 juli 2004 nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties opnieuw een resolutie aan die de uitspraak van het Hof ondersteunde en zodoende de barrière illegaal achtte. 150 landen stemden voor de resolutie, 6 landen tegen en 10 landen onthielden zich van stemming.
Alle 25 landen van de Europese Unie stemden deze keer unanniem vóór de resolutie. Dat hield o.a. in "dat zij de verplichting hebben om de illegale situatie niet te erkennen die voortvloeit uit de constructie van de muur en om geen hulp of bijstand te verlenen in het handhaven van de situatie die geschapen is door de bouw ervan".[5] De Europese Unie heeft hier in de praktijk echter geen consequenties aan verbonden.
Ook het Rode Kruis heeft zich uitgesproken dat de bouw van deze barrière strijdig is met de Conventies van Geneve. Amnesty International verklaarde op 19 februari 2004 dat de barrière een schending is van het internationaal recht en bijdraagt aan ernstige mensenrechtenschendingen. Ook Human Rights Watch en vele andere andere mensenrechtenorganisaties hebben zich tegen de Israëlische "muur" uitgesproken en steunen de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof en de VN-resoluties.

Corrie

1 opmerking:

Anoniem zei

Universitaire Activistenmeer info: www.studentendemonstratie.nl dinsdag 9/3. Alternatieve receptie Vredespaleis 16.30 - Vredespaleis, Den Haag Protest tegen CIDI conferentie. ...
www.universitaireactivisten.nl/

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...