woensdag 24 februari 2010

Sven Kramer. Wereldberoemd.




Ik lees: 'Willem-Alexander heeft geen woorden voor debacle Kramer.' Ik wel: 'Are you stupid?' Er is onder de kaaskoppen de misvatting ontstaan dat als je bekend bent in de polder dat je dan meteen wereldberoemd bent. Dit is onjuist, ik kan het niet vaak genoeg herhalen. Het is een vorm van autisme dat uiteindelijk afgestraft wordt. Jarenlang, links-rechts, links-rechts baantjes trekken en op het moment supreme onder de druk bezwijken. Amateurs. Kramer kon alleen maar rechts of links en koos fout omdat hij zelf niet nadacht maar een ander, en nou net die gast dacht fout. 'Are you stupid?' Er is 1 troost voor Kramer. Hij is nu dankzij deze blunder wereldberoemd in de VS geworden. Gelukkig maar voor hem. Had hij die fout niet gemaakt dan was hij alleen in Nederland wereldberoemd geweest.

Luister eens naar een verslag van deze wereldramp:

7 opmerkingen:

Unknown zei

De mensen houden zich niet bezig met waar het om gaat in deze wereld. Boer zoekt vrouw, Olympische Spelen en WK voetbal. Het houdt de mensen bezig en geeft hun leven zin en inhoud. Ondertussen gaan de Overheden hun gang. Brood en Spelen, zo is het altijd geweest en zo zal het altijd blijven.

Zo dus Sven heeft de verkeerde afslag genomen? Lullig voor hem maar verder irrelevant.

AdR zei

En als je echt lekker depri wil worden, lees Chris Hedges.

AdR zei

Achele achele, als we het dan toch over journalistiek hebben, dat geluidsfragment - ongelooflijker dan de hele misslag van Kramer.

Sonja zei

Hoewel ik de foto een prachtig kunstwerk vind.

AdR zei

@Sonja
Al zeg je het zelf? ;-)

Anoniem zei

hebben jullie nog lol in het leven? iedereen heeft een talent, het is de kunst dat tot bloei te laten komen. en verder maakt iederen natuurlijk fouten. behalve sjacharijnen, die zien alleen de fouten die anderen maken. externaliseren heet zoiets. de wereld word beter, als de ander verandert. he. verbeter de wereld, begin bij jezelf.
Jaap

stan zei

jaap

polk salad moet je eerst goed koken, want er zit gif in. pas dan kun je het eten, maar het is wel voedsel voor de armen. overigens, gedroogd kan het gerookt worden. heavy stuf, je gaat er niet harder van schaatsen en je wordt er ook niet stoned van. are you crazy? meer kan er niet over vertellen.
stan

ps. dat brood in zijn handen is er vanwege de spelen. you never can tell. chuck berry, en na de vijfde bocht almaar rechtdoor tot het bord finish, wat zoveel betekent als einde. voor de rest zonnig met zo nu en dan een plaatselijk bui en dan is het nu precies piep half pijp.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...