dinsdag 16 februari 2010

PVV en SP




De Telegraaf opent vanochtend met een grote foto waarop te zien is hoe Wilders lacht naar Agnes Kant. Het fotobijschrift luidt als volgt: 'Terwijl PVDA-voorman Wouter Bos het uitschatert, beloont PVV-leider Geert Wilders met een stralende glimlach een opmerking van zijn politieke tegenpool van de SP.' Let op: ze zoeken toenadering de PVV en de SP. Een stem op de SP kan een stem op de PVV worden.

Afgelopen vrijdag schreef ik dit: 'Vergeet daarbij niet dat de standpunten van de SP ten aanzien van enkele belangrijke zaken niet wezenlijk afwijken van die van Wilders. Stel nu dat Wilders de verkiezingen wint dan is de vraag met wie de PVV in zee moet gaan. De PVDA doet niet mee, en de SP staat al jarenlang te trappelen om mee te mogen doen. En men is al een eind op weg.'

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed beschouwd zijn er alleen maar rechtse partijen in Nl. En of je nu door de hond of door de kat gebeten wordt.

Succes, Ben

Sonja zei

Weet u nog, het 'niet-aanvalsverdrag', mei 2007 (al):

Wilders: „We hadden het over de peilingen en over de kiezers. Van Bommel zei dat zo’n 5 procent van de kiezers die op de SP wilde gaan stemmen ook overwoog op de PVV te gaan stemmen. Hij suggereerde toen dat de PVV zich meer op de VVD moest richten, dan zou de SP zich concentreren op de linkse kiezers, die ze vooral bij de PvdA wilden weghalen.” Wilders hoorde Van Bommel beleefd aan, maar er werden geen afspraken gemaakt.

Van Bommel bevestigt het etentje met Wilders. „We hebben toen inderdaad gesproken over de peilingen en wellicht hebben we ook gesproken over de kiezers. Maar wat Wilders suggereert daar heb ik geen herinnering aan. Ik kan een opmerking hebben gemaakt in de trant van: jullie kunnen de VVD leeg eten, de ChristenUnie het CDA en wij de PvdA. Maar een afspraak heb ik niet gemaakt en ik heb ook niet die indruk willen wekken.”

http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article1552161.ece

Sonja zei

Hoeveel verontwaardigde emails van SP'ers heb je al gehad Stan?

Anoniem zei

Bij deze: Trouw wel-Agnes Kant niet

anzi

Lucas zei

‘REGEREN MET PVV IS VOOR SP GEEN OPTIE’
11-05-2009 • SP-fractieleider Agnes Kant kreeg dit weekend de vraag voorgelegd of de SP eventueel in een regering gaat zitten met de PVV van Geert Wilders. “Daar waar het kan werken wij altijd met andere partijen samen, ook met de PVV. Maar een regering met de PVV is voor ons geen optie. Daarvoor zijn ze veel te liberaal en bovendien willen ze discriminerend beleid. Daar werken wij niet aan mee.”
http://www.sp.nl/nieuwsberichten/6692/090511-regeren_met_pvv_is_voor_sp_geen_optie.html

stan zei

lucas, zegt nooit nooit in de politiek. afwachten en nadenken.