donderdag 18 februari 2010

Nederland en Afghanistan 246


Via Sonja:


Taliban nodigen journalisten uit in Afghanistan

De taliban nodigen de journalisten uit om in Marjah, in het zuiden van Afghanistan, "met hun eigen ogen te zien wie de regio controleert". De NAVO voert in de regio een grote militaire operatie uit.

Momenteel zijn de westerse journalisten die verslag uitbrengen over het Moshtarak-offensief meestal geïntegreerd in eenheden van het Afghaanse leger of de Amerikaanse marines. Omwille van de veiligheid is het zo goed als onmogelijk om op eigen houtje naar Marjah te reizen, of om het offensief van de kant van de taliban te belichten.

Vijftienduizend militairen van de Afghaanse en internationale strijdkrachten zijn nu al vier dagen actie aan het voeren tegen de taliban in Marjah. Ze stuiten op veel verzet in dit "talibanbolwerk", waar heel veel artisanale bommen liggen. (afp/adb)


Opvallend is trouwens dat ook hier de bron niet wordt vermeld.


2 opmerkingen:

AdR zei

En over propaganda gesproken: dit verzin je niet.

Sonja zei

Gevonden:

In an e-mailed invitation to AFP, the "Islamic Emirate of Afghanistan" -- as the Taliban called itself during its 1996-2001 rule -- invited "all independent mass media outlets of the world to send their reporters to Marjah."

Reporters who accepted would "see the situation with their own eyes and convey the facts to the public of the world," the e-mail said.

"Such a visit will portray the ground realities and will show who has the upper hand in the area, what are the facts and who controls vast areas of Marjah."

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...