donderdag 25 februari 2010

Minister Hirsch Ballin van Justitie 4

Het CIDI beweert:


Volgens de ideologische vijanden van de Joodse staat verdreven Joodse/Israelische strijdkrachten tijdens de oorlog van 1948 op rücksichtsloze wijze en volgens een vooropgezet plan vele honderdduizenden Palestijnse Arabieren uit hun woonplaatsen in de landstrook tussen de Middellandse Zee en de Jordaanrivier.

Zie: http://www.cidi.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=666&Itemid=1

Dit nu is klinkklare propaganda. Het zijn niet de 'ideologische vijanden van de Joodse staat' die stellen dat 'Joodse/Israelische strijdkrachten tijdens de oorlog van 1948 op rücksichtsloze wijze en volgens een vooropgezet plan vele honderdduizenden Palestijnse Arabieren uit hun woonplaatsen in de landstrook tussen de Middellandse Zee en de Jordaanrivier.' Het zijn nu juist joods-Israelische historici die dit feit aantonen.

Dit is wat in 2004 de meest vooraanstaande joods-Israelische historicus Benny Morris stelde: 'Ben-Gurion was right... Without the uprooting of the Palestinians a Jewish state would not have arisen here.'


De etnische zuivering is uitgebreid beschreven in gedegen historisch onderzoek van gerespecteerde joods-Israelische historici als Simha Flapan, Ilan Pappe, Tom Segev, Avi Shlaim en Benny Morris. De oorzaak van het conflict, te weten de etnische zuivering, begon in 1947, een feit dat volgens Benny Morris: 'is based on many documents... most of them from the Israel Defense Forces Archives. What the new material shows is that there were far more Israeli acts of massacre than I had previously thought. To my surprise, there were also many cases of rape. In the months of April-May 1948, units of the Haganah [the pre-state defense force that was the precursor of the IDF] were given operational orders that stated explicitly that they were to uproot the villagers, expel them and destroy the villages themselves.'


En:

'From April 1948, Ben-Gurion is projecting a message of transfer. There is no explicit order of his in writing, there is no orderly comprehensive policy, but there is an atmosphere of [population] transfer. The transfer idea is in the air. The entire leadership understands that this is the idea. The officer corps understands what is required of them. Under Ben-Gurion, a consensus of transfer is created...Ben-Gurion was a transferist. He understood that there could be no Jewish state with a large and hostile Arab minority in its midst. There would be no such state. It would not be able to exist.'


'Transfer' is, en dit voor de mensen die zijn boek niet gelezen hebben, een eufemisme voor etnische zuivering. Met andere woorden: Israel heeft volgens zijn meest vooraanstaande historicus en trouwens ook alle eerder genoemde 'nieuwe historici' met geweld en terreur de Palestijnse burgers massaal verdreven waardoor ze in vluchtelingenkampen in onder andere Gaza terechtkwamen. Deze mensen die verdreven zijn, een oorlogsmisdaad, hebben nooit enige compensatie van 'de Joodse staat' gekregen en mochten ook niet terugkeren, hetgeen niet alleen in strijd is met het internationaal recht, maar ook met de talloze resoluties van de VN. Deze situatie duurt al meer dan 60 jaar.

Hier kunt u lezen wat Benny Morris nog meer heeft gezegd:


Een fatsoenlijk mens zal denken dat Morris walgt van deze wrede zionistische politiek, die de oorzaak is van het voortdurende geweld. Maar met schokkende eerlijkheid en openheid verklaarde hij vervolgens: 'under certain conditions, expulsion is not a war crime. I don't think that the expulsions of 1948 were war crimes. You can't make an omelet without breaking eggs. You have to dirty your hands.' Maar het was kennelijk allemaal onvoldoende geweest, want de huidige extremisen onder de zionisten hebben felle kritiek op Ben-Gurion.


Zo stelt Morris, die tot het Israelische progressieve kamp werd gerekend, het volgende: 'Ik denk dat [Ben-Goerion] in 1948 een ernstige historische fout maakte. Hoewel hij het demografische vraagstuk begreep en de noodzaak van het vestigen van een joodse straat zonder een grote Arabische minderheid, werd hij tijdens de oorlog bang. Op het laatst aarzelde hij… Ik weet dat dit de Arabieren en de ruimdenkenden en de politiek correcte types verbijsterd. Maar mijn gevoel is dat deze plaats rustiger zou zijn en minder lijden zou kennen als de zaak eens en voor altijd opgelost was geweest… Als aan het eind van het liedje mistroostig blijkt te zijn voor de joden dan zal dit zijn omdat Ben Goerion de verplaatsing in 1948 niet voltooide. Omdat hij een groot en veranderlijke demografische reserve op de Westbank en Gaza en binnen Israël zelf achterliet.' Kortom, ook de laatste 150.000 Palestijnen hadden in 1948 verdreven moeten worden om een etnisch zuivere 'Joodse staat' mogelijk te maken.

Opnieuw: het CIDI probeert verwarring te zaaien om maar niet te hoeven toegeven dat het als zionistische propaganda-organisatie de Israelische terreur rechtvaardigt. Interessant is ook het feit dat het CIDI-symposium gefinancierd wordt 'door subsidies van de Stichting Collectieve Marorgelden Nederland, de Stichting Levi Lassen en anderen.' Wie zijn die 'anderen'? Behoort ook Israel tot die 'anderen'? En zo ja, is minister Hirsch Ballin daarvan op de hoogte?


8 opmerkingen:

Anoniem zei

Edelstein Drops Broadcasting Task for Information Role

Israel National News

Reported: 17:31 PM - Feb/18/10

Te druk met de ontkenning en voorbereiding van oorlogsmisdaden.

Voorlopig bestaat de PRcampagne uit een kameel en de welbespraaktheid van het Israelische publiek. Tot nader order.

(IsraelNN.com) Prime Minister Binyamin Netanyahu approved on Thursday, a request by Public Information and Diaspora Affairs Minister Yuli-Yoel Edelstein to be released from responsibility over reforms in the financially-troubled Israel Broadcasting Authority. Edelstein was recently involved in selection of a chairman for the authority, as well as selecting candidates for its governing body.

The Prime Minister's Office announced that Edelstein would be joining the public information efforts for sanctions against Iran's nuclear development program and the effort against the Goldstone report on last winter's Cast Lead counter-terror operation in Gaza

anzi

Anoniem zei

Te druk met het ontkennen en helpen met de voorbereiding van oorlogsmisdaden.

Cidi website

Er zijn geen aanwijzingen dat Israel gericht burgers treft. De doelstelling van de operatie Cast Lead is om de terroristische infrastructuur van Hamas te treffen teneinde toekomstige aanvallen op Israelische burgers te voorkomen. Dit staat in contrast met de raketaanvallen van Hamas die geen militair doel dienen, maar gericht zijn tegen burgers in Israelische steden.

- Minister Maxime Verhagen in zijn brief van 8 januari 2009 aan de Tweede Kamer.

anzi

Anoniem zei

Welke humanitaire noden van de Palestijnen steunt Egypte? Zover ik weet steunt het zichzelf in de vorm van dollars.

Cidi Website


Egypte probeert de humanitaire noden van de Palestijnen te steunen, zonder een radicale groep de situatie te laten controleren, de Palestijnse kwestie te laten overheersen, of de interne politiek van Egypte te laten beinvloeden

anzi

Anoniem zei

Peiling website Cidi


Minister Clinton: "Iran wordt een militaire dictatuur". Bent u het met haar eens?

(39 votes)

Ja 95%
Nee 5%

Waar steunt Israel op, Naftaniel?

anzi

Anoniem zei

Cidi website

Stop de bom-campagne.

Siemens weg uit Iran na Stop de Bom-campagne

Nou nog weg uit Israel, wil men later niet geassocieerd worden met Krupp en I.G. Farben Sauer etc.

anzi

Anoniem zei

Wie zijn die 'anderen'? Behoort ook Israel tot die 'anderen'? En zo ja, is minister Hirsch Ballin daarvan op de hoogte?

Graag dezelfde transparantie vereist als onderstaande en is men niet verbonden met het uitdragen van anti-democratische en intolerante opvattingen?


Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst

Inhoud pagina: Antwoorden op kamervragen over financieringen vanuit Saoedi-Arabië
Vragen van het lid Wilders (VVD) aan de ministers van Buitenlandse Zaken en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over financieringen vanuit Soedi-Arabië. (Ingezonden 15 oktober 2002



Wat het mondiale aspect van de Saoedische geldstromen betreft is in de visie van de regering het door dit land gevoerde beleid om het toezicht op de daarbij betrokken charitatieve instellingen te versterken, voldoende. Saoedische financiering van islamitische instellingen in Nederland is toelaatbaar (bijvoorbeeld ten behoeve van moskeebouw), mits zij transparant is en niet verbonden is met het uitdragen van anti-democratische en intolerante opvattingen. In dat laatste geval wordt niet alleen het integratiestreven van de Nederlandse overheid geschaad, maar is ook de democratische rechtsorde in het geding. Het behoort tot de taak van de AIVD dit te signaleren. Per geval zal bezien moeten worden of er grond is voor een interventie (bijvoorbeeld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Openbaar Ministerie of het Ministerie van Financiën).

Dit was dus in 2002 toen Wliders nog lid was van de VVD die nu in het rijke bezit is van Onno Hoes, voorzitter van het Cidi. Zijn ze lekker mee. Er is geen ontkennen meer aan, Rutte.

Alle vragen en antwoorden in het 1 en 2spelletje bij Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

anzi

Anoniem zei

The Jeruzalem Post 25-02-2010

IDF issues general closure of West Bank for Purim

The IDF Spokespersons Unit on Thursday night announced a general closure of the West Bank for the Purim holiday.

The closure, issued by Defense Minister Ehud Barak, will be lifted at midnight on March 1st, the statement added.

Exceptional medical and humanitarian cases will be decided by the Civil Administration

anzi

Anoniem zei

Wel, daar hebben we de lobby weer, is het niet voor de een of andere oorlog, dan wel om de eigen kas te spekken.
Horen, zien en zwijgen aan het werk.


US Supreme Court Considers 'Material Support' Law
by Jim Malone

Sometime during the next few months, the Supreme Court of the United States will rule on a legal challenge to an anti-terrorism law that critics say limits free speech. The law in question bars material support to terrorist groups. But many U.S. based international aid groups argue that the statute is too broad and should be narrowed.

Lees verder CommonDreams.org

The case was recently argued before the Supreme Court and stems from a humanitarian law group in California that wanted to support lawful activity by the Kurdistan Workers Party in Turkey and the Sri Lankan group, the Liberation Tigers of Tamil Eelam.

Both groups are among dozens of organizations on the U.S. State Department's list of foreign terrorist organizations, and therefore subject to the material support law that bans aid, training, services and expert advice to those groups.

But critics of the material support statute argue that it amounts to placing limits on free speech by preventing aid groups from advising designated terrorist groups on issues such as peace and conflict resolution.

Lees verder CommonDreams.org

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...