woensdag 3 februari 2010

Krista van Velzen van de SP



De anti-bonthoed van de SP.


Ik kreeg deze reactie van het SP-Tweede Kamerlid Krista van Velzen:


Hoi Stan,

Mag ik van je lijst af alsjeblieft?

Het is te veel om bij te houden..

vriendelijke groet,

Krista van Velzen
SP Tweede-Kamerlid
postbus 20018
2500 EA Den Haag
070-3183044

Dit onder andere naar aanleiding van een stuk waarin ik het volgende schreef:



In 2003 bleek uit een opiniepeiling van de Europese Unie dat Israël algemeen gezien werd als 'de grootste bedreiging' voor de wereldvrede. In 2007 toonde een BBC-onderzoek aan dat Israël door een representatieve groep burgers het meest negatief werd beoordeeld van in totaal twaalf landen, waaronder Iran en Noord-Korea. Ondertussen beoordeelt 43 procent van de Amerikanen Israel als een bedreiging voor de wereldvrede.

Sonja zei

Israël doet al jarenlang mee met NAVO-oefeningen, zij het met een administratieve truc, zodat regeringen zich niet hoeven te verantwoorden. Het gewapende songfestival.

2006: Israel joins NATO exercise for the first time

De westerse politici blijven de Israelische terreur passief en actief steunen. Het is een van de tekenen hoe groot het gat tussen volksvertegenwoordigers en de bevolking is geworden. Terwijl Israel door burgers algemeen gezien wordt als een natie die zich gedraagt als een schurkenstaat, proberen achter de schermen de politici de banden aan te halen met 'de Joodse staat'. Een voorbeeld daarvan wordt hieronder gegeven:

ISRAEL ALS NAVO'S WAPENBROEDER - EN OMGEKEERD?

Deze analyse zult u niet via de Nederlandse commerciele massamedia vernemen, het past niet in de officiele voorstelling van zaken die de 'vrije pers' dag in dag uit probeert te verkopen. Tevergeefs zoals we weten door peilingen waaruit blijkt dat Israel door westerse burgers steeds meer gezien wordt voor wat het is, een van de grootste bedreigingen van de wereldvrede.

Zie http://stanvanhoucke.blogspot.com/2010/01/de-israelische-terreur-1119.html


Ondertussen is voor elk zinnig mens duidelijk dat de nauwe samenwerking met de schurkenstaat Israel de positie van Europa verzwakt. Iedereen weet dat, dus ook onze politici. En toch accepteren ze dit als een voldongen feit, net zo voldongen als de Israelische diefstal van Palestijns land.


Deze informatie werd Kristya van Velzen 'allemaal te veel om bij te houden'. En vandaar dat ze helemaal geen informatie meer wil hebben van mij als journalist. Ze wil van mijn 'lijst af'.

Mijn antwoord op de vraag is: nee. Mevrouw Van Velzen, net als ik in mijn antwoord aan Peter van Dalen, europarlementarier van de ChristenUnie die liever niet ontving wat ik hem opstuurde, schreef: 'u vertegenwoordigt niet alleen uw partij maar als parlementslid vertegenwoordigt u alle nederlanders, vandaar dat alle belastingbetalers, ook ik, voor uw inkomen zorgen. daar staat tegenover dat iedere Nederlander u kan aanspreken op uw politieke opvattingen, ook al bent u het niet met die opvattingen eens, en ook als u het allemaal teveel informatie vindt. Zo werkt nu eenmaal de democratie. Als u daar niet tegen kan dan moet u een ander beroep kiezen. En aangezien ik de feiten die ik aandraag niet terugvind in de SP-standpunten blijf ik u de genegeerde feiten opsturen. Per slot van rekening bent u lid van de Buitenland Commissie van de Kamer. Bovendien, als u werkelijk had gelezen wat ik opstuurde dan had uw partij zich ongetwijfeld veel kritischer opgesteld. Wat is dit trouwens een merkwaardige houding voor een volksvertegenwoordiger van een partij die claimt zo graag een band met de kiezer te willen opbouwen.
vriendelijke groet
stan van houcke


9 opmerkingen:

Sonja zei

"We hebben de laatste jaren de scherpe kantjes van ons programma gevijld. ... Twee restanten waren voor kiezers een belemmering om op ons te stemmen: afschaffen van het koningshuis en Nederland uit de NAVO." (Harry van Bommel in de Volkskrant, februari 2009)

Het probleem met de SP is dat de SP sinds het niet meer tegen de NAVO is (Marijnissen noemde dat "realpolitik") de partij graag met de NAVO mee wil doen. Tiny Kox en Harry van Bommel zijn beiden lid geworden van de NATO Parliamentary Assembly, een Brussels praatclubje, met het (belachelijke) idee om 'de NAVO van binnenuit te veranderen'.

Waarom de SP van jouw bericht niks wil weten Stan, is omdat genoemde assemblee in 1995 de Mediterranean Special Group heeft opgericht "with the parliaments of nine countries of the southern and eastern Mediterranean: Algeria, Cyprus, Egypt, Israel, Jordan, Malta, Morocco, Tunisia, Mauritania, as well as with the Palestinian Legislative Council. ...
The yearly activities of the Group include a visit to one of the regional partner and Mediterranean associate member countries, and two seminars, one of which is held in Naples... These meetings seek to enhance parliamentary awareness of the problems of the region, promote a political dialogue between parliamentarians, and share best practices among members of the respective parliaments.

Laat nu toevallig de contacten tussen Israel en de NAVO wat betreft de militaire oefeningen met Israel ook in Napels plaatsvinden.

Sonja zei

De Parlementaire Assemblee maakt deel uit van de International Relations and Security Network (ISN), die op zijn beurt weer verbonden is met de bekende neoconservatieve imperialistische instituten als de Atlantic Council en business lobbygroepen als de European Policy Centre en de International Crisis Group, maar ook gelieerd is met diverse militaire academies. Kortom, de SP neemt deel aan een organisatie die tegen al hun (vermeende) standpunten is.

“Werken aan een nieuwe mondiale veiligheidsstructuur is een zaak van realiteitszin. Eraan voorbijgaan is gevaarlijke kortzichtigheid.” waarschuwt Tiny Kox in maart 2009, waarmee hij aangeeft dat de SP decennialang aan “gevaarlijke kortzichtigheid” heeft geleden. Hij maakt ons ook bang: “Opheffen van de NAVO en andere militaire allianties om terug te vallen op aparte, zelfstandige nationale legers, die allemaal zelf bepalen of en waar en hoe zij inzetbaar willen zijn, is een onrealistische en riskante optie.” Hoe anders was dat voor de ideologische omslag. In de ‘kernvisie‘ Heel De Mens lezen we nog: “De NAVO dient zo snel mogelijk te worden opgeheven. Nederland doet er goed aan het voorbeeld te geven en uit de NAVO te stappen.” Maar toen was het standpunt al aan het wankelen. Op het Congres eind 1999 melde partijbestuurslid Marianne Langkamp: “Wie moet anders het terrorisme bestrijden?”

Eind vorig jaar kwam de assemblee samen in Edinburgh. Daar hebben allerlei (linkse) actiegroepen tegen gedemonstreerd. De ironie!

Anoniem zei

Naar mijn weten is één muisklik voldoende om iets te verwijderen.
Geruisloos.
Haar mail is dus geen verzoek maar een statement.

Sonja heeft gelijk: ze moeten je niet - en willen je dat laten weten ook.

Ik neem aan dat er een (ludieke)aanleiding was om het edele bont met het gel-hoofd te verkleven.

Wel geestige foto overigens: zowel dier als mens 'opgezet'.

Ton




Ton

stan zei

ton

ook de reden waarom ik deze volksvertegenwoordigers deze informatie opstuur is dat ze later niet kunnen beweren van niets geweten te hebben. daarmee verander je niets wezenlijks, maar het is toch goed chroniqueur van je tijd te zijn. al is het maar om ze te portretteren.
stan

Anoniem zei

De naam van de NAVO moet verandert worden in "Noord Atlantische gevechtsorganisatie ter voorbereiding van de multinationals.
Monsanto is gelijk toen de vrije markt werd geintroduceerd Irak en Afghanistan binnen gegaan en proberen zo goud geld te verdienen met hun leugenachtige genzaden.Gisteren bij het debat met Dick Berlijn ( vroeger in het bestuur van slachtofferhulp gezeten) was ook een topman van de Rabobank. Ja en de Afghanistan topman voor handel Ehsan Turabaz ( werkzaam bij Ikea international salesmanager)Een Ikea in Kabul is misschien wat te veel gevraagd maar men zou in Afghanistan wel voor Ikea kunnen produceren.
www.swedischchamber.nl
Een verplaatsing van goedkope arbeid naar nog goedkopere landen.
Welke internationale bedrijven zitten er nu in Afghanistan en verdienen grof geld met bescherming van de NAVO?
Waar gaan de winsten van die bedrijven naar toe?



Jose

Lucas zei

Beroep doen op wetgeving tegen stalking en ongevraagde email is de enige manier om later "naar eer en geweten" das habe ich nicht gewusst te kunnen zeggen.

Lucas zei

We starve-look
At one another
Short of breath
Walking proudly in our winter coats
Wearing smells from laboratories
Facing a dying nation
Of moving paper fantasy
Listening for the new told lies
With supreme visions of lonely tunes

Somewhere
Inside something there is a rush of
Greatness
Who knows what stands in front of
Our lives
I fashion my future on films in space
Silence
Tells me secretly
Everything
http://www.youtube.com/watch?v=fhNrqc6yvTU

AdR zei

Barst dan ook meteen in het refrein uit:
Let the sunshine in!
(hier heb ik geen youtube voor nodig).

sticky fingers zei

Ik ga nu toch ernstig twijfelen of ik nog wel op de Sp ga stemmen, ik betrap ze ook steeds meer op laf gedrag, oftewel realpolitik.
Ook wat betreft false flag operaties (bijvb 9/11) hoor je de sp niet.

Maar wat is in godsnaam het alternatief om op te stemmen? Ik zou zou zo graag de situatie in de wereld willen veranderen, maar ik weet niet hoe.