donderdag 4 februari 2010

Krista van Velzen van de SP 3

De SP-miljonair Derk Sauer en SP-leider Jan Marijnissen die heeft voorgesteld kranten als NRC te subsidieren. Sauer is mede-eigenaar van de NRC.


Kern van een democratische rechtstaat is dat er gescheiden staatsmachten zijn. Zo wordt onder andere voorkomen dat de politiek het recht naar zijn hand zet. De SP en Wilders willen die rechtstaat nu afschaffen. De SP bericht:

ONTSLAG RECHTERS MOET EENVOUDIGER WORDEN 23-09-2009 • "Wat de SP betreft moet het voor de Hoge Raad mogelijk worden om disfunctioneerde rechters te ontslaan." Dat zei SP-Tweede Kamerlid Krista van Velzen in het debat over de fouten die zijn gemaakt in de zaak Saban B. “Natuurlijk moet de onafhankelijke positie van de rechter behouden blijven, maar een benoeming voor het leven is geen vrijbrief voor absurde vonnissen. Rechters staan niet buiten de samenleving en ook voor hen moeten consequenties gelden als er grove fouten worden gemaakt.” Van Velzen uitte in het debat haar boosheid over de fouten die zijn gemaakt in de zaak Saban B, de crimineel die tijdens zijn verlof ontsnapte. “Deze man zat niet voor het minste, maar voor het gruwelijke delict mensenhandel. Fout op fout resulteerde in de ernstige blunder dat deze man op verlof mocht en kon ontsnappen.” De fouten zorgen er volgens Van Velzen voor dat het vertrouwen in de rechtsstaat is geschokt. Van Velzen: “Ik vind dat dit niet zonder gevolgen kan blijven en wil daarom weten wat er gebeurt met de verantwoordelijken bij het Openbaar Ministerie en de rechters die deze fouten hebben gemaakt.”

http://www.sp.nl/kristavanvelzen/nieuwsberichten/6961/090923-ontslag_rechters_moet_eenvoudiger_worden.html

Ik kan me voorstellen dat de informatie die ik Van Velzen zond voor haar 'teveel is om bij te houden'. Ik ben voor de democratische rechtstaat, zij niet, onze opvattingen botsen, en aangezien ik kritisch sta tegenover de partij van de multimiljonairs als Derk Sauer wil men mijn informatie niet.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...