woensdag 3 februari 2010

Krista van Velzen van de SP 2



Het socialistische Tweede Kamerlid met anti-bonthoed Krista van Velzen. Zie: http://stanvanhoucke.blogspot.com/2010/02/krista-van-velzen-van-de-sp.html

Naar aanleiding van Krista van Velzen van de SP kreeg ik deze reacties:
Sonja zei

"We hebben de laatste jaren de scherpe kantjes van ons programma gevijld. ... Twee restanten waren voor kiezers een belemmering om op ons te stemmen: afschaffen van het koningshuis en Nederland uit de NAVO." (Harry van Bommel in de Volkskrant, februari 2009)

Het probleem met de SP is dat de SP sinds het niet meer tegen de NAVO is (Marijnissen noemde dat "realpolitik") de partij graag met de NAVO mee wil doen. Tiny Kox en Harry van Bommel zijn beiden lid geworden van de
NATO Parliamentary Assembly, een Brussels praatclubje, met het (belachelijke) idee om 'de NAVO van binnenuit te veranderen'.

Waarom de SP van jouw bericht niks wil weten Stan, is omdat genoemde assemblee in 1995 de Mediterranean Special Group heeft opgericht "with the parliaments of nine countries of the southern and eastern Mediterranean: Algeria, Cyprus, Egypt, Israel, Jordan, Malta, Morocco, Tunisia, Mauritania, as well as with the Palestinian Legislative Council. ...
The yearly activities of the Group include a visit to one of the regional partner and Mediterranean associate member countries, and two seminars, one of which is held in Naples... These meetings seek to enhance parliamentary awareness of the problems of the region, promote a political dialogue between parliamentarians, and share best practices among members of the respective parliaments.

Laat nu toevallig de contacten tussen Israel en de NAVO wat betreft de militaire oefeningen met Israel ook in Napels plaatsvinden.


Sonja zei

De Parlementaire Assemblee maakt deel uit van de International Relations and Security Network (ISN), die op zijn beurt weer verbonden is met de bekende neoconservatieve imperialistische instituten als de Atlantic Council en business lobbygroepen als de European Policy Centre en de International Crisis Group, maar ook gelieerd is met diverse militaire academies. Kortom, de SP neemt deel aan een organisatie die tegen al hun (vermeende) standpunten is.

“Werken aan een nieuwe mondiale veiligheidsstructuur is een zaak van realiteitszin. Eraan voorbijgaan is gevaarlijke kortzichtigheid.” waarschuwt Tiny Kox in maart 2009, waarmee hij aangeeft dat de SP decennialang aan “gevaarlijke kortzichtigheid” heeft geleden. Hij maakt ons ook bang: “Opheffen van de NAVO en andere militaire allianties om terug te vallen op aparte, zelfstandige nationale legers, die allemaal zelf bepalen of en waar en hoe zij inzetbaar willen zijn, is een onrealistische en riskante optie.” Hoe anders was dat voor de ideologische omslag. In de ‘kernvisie‘ Heel De Mens lezen we nog: “De NAVO dient zo snel mogelijk te worden opgeheven. Nederland doet er goed aan het voorbeeld te geven en uit de NAVO te stappen.” Maar toen was het standpunt al aan het wankelen. Op het Congres eind 1999 melde partijbestuurslid Marianne Langkamp: “Wie moet anders het terrorisme bestrijden?”

Eind vorig jaar kwam de assemblee samen in Edinburgh. Daar hebben allerlei (linkse) actiegroepen tegen gedemonstreerd. De ironie!

8 opmerkingen:

Lucas zei

Ik kan het allemaal niet meer bijhouden:

Soviet Afghanistan War 1979 - 1989
http://www.youtube.com/watch?v=-dQHBHRebS0

Taliban Sniper Attacks US Marines
http://www.youtube.com/watch?v=5AenGzkfdwY

AdR zei

In dit opzicht is de SP juist terug op het maoistische nest. Alle Europese maoistische clubs waren vanaf 1974 op zeker moment in opdracht van Peking voor de NAVO, omdat het Hoofdgevaar het hegemonisme van de verraderskliek in Moskou was.

Voor clubjes als de KEN (ml) en dergelijke was het even slikken: de haren er af bij de heren en de stropdas aan, en er moest getrouwd worden en men moest lid van de club van Wim Kok worden, want daar zat het proletariaat. Vond Peking. En erg voor de NAVO zijn dus.

Je ziet hoe voormalig PCP (ml) lid Barroso is terechtgekomen. De consequentie was namelijk bijvorbeeld in Portugal dat de maoisten tegen de socialistische revolutie aldaar waren.

De SP liep, met de Portugese UDP, in het maoistische kamp uit de pas, en nu zijn ze waar ze wezen moesten. Overbodig. En dat zullen ze merken. Voor xenofobie hebben we Wilders tenslotte al. En Peking kan goed zaken doen met het CDA ofzo.

Lucas zei

Philip Agee on Neoliberalism and the Afghanistan War
http://www.youtube.com/watch?v=gFrs4RwMcYk

Lucas zei

Net zo overbodig als de mujahedeen? Net zo overbodig als het bevolkingsoverschot?

Sonja zei

Het zijn altijd 'Rode Jehova's' gebleven. Daar is niks mis mee, en dat is leuk voor opbouwwerk in buurten. Maar van het grote werk hebben ze geen kaas gegeten. Met veel geschreeuw en verontwaardiging wordt het onvermogen gemaskeerd. Zoals Stan nu heeft ondervonden, is mijn jarenlange ervaring dat ze helemaal niks met burgers hebben, behalve wanneer die de SP toejuicht. Kritische vragen worden gecensureerd. En kritische leden worden eruit geschopt. Mij wordt bijvoorbeeld aangewreven dat ik een van degenen ben die 's nachts dronken scheldkanonnades op hun websites plaats. SP'ers kunnen bijzonder goed liegen. De grootste leugenaar is Anja Meulenbelt. Die is zeer achterbaks. Heeft het achter haar ellebogen. Die sociale bewogenheid van haar is maar schijn.

AdR zei

@Sonja:
Die had ik al door bij het lezen van De schaamte voorbij. Ik vind het nog steeds verbijsterend dat daar zoveel mensen/vrouwen ingetrapt zijn. (Er komt ook nog een filosemitische walm vanaf).

@Lucas:

Overbodig voor de heersende klasse, als pseudo-oppositiepartij. En op het punt van xenofobie (Gastarbeid en kapitaal zijn zij dunkt mij ook overbodig voor de elite (ha!dat woord eens echt gebruiken!) - niemand denkt meer aan de SP bij buitenlanderhaat. Ten onrechte overigens.

Sonja zei

n 1982 presenteerde de SP het rapport Gastarbeid en Kapitaal. Daarin bepleitte de SP een beleid dat immigranten zou dwingen zich volledig aan de Nederlandse zeden en gewoontes aan te passen, en slaagden ze daar niet in dan zouden ze een oprotpremie van 75.000 gulden krijgen. De latere Verdonk is er niets bij. “Puur racisme” werd de SP verweten in AFdruk, de nieuwsbrief van een aantal anti-fascisme-groepen die elkaar landelijk gevonden hadden. Volgens de CPN was de SP “op jacht naar Janmaat-stemmers“. Volgens het PSP-partijbestuur schaarde de SP zich met de brochure “onder die groeperingen die de buitenlanders afschilderen als vreemde indringers” en kondigde een boycot af. Als gevolg van één en ander ontbrak de SP bij een aantal 1 mei-vieringen in ‘83. Marijnissen zei jaren later over de nota uit 1982: “Om eerlijk te zijn: ik ben er trots op dat wij ver voor Bolkestein, maar dan ook heel erg ver voor Bolkestein, dit onderwerp op de agenda hebben gezet.”

“Het heeft de SP veel schade berokkend, het heeft ervoor gezorgd dat we later in de Tweede Kamer zijn gekomen”, zei Tiny Kox. “Jarenlang was het binnen links gebruikelijk om te roepen: de SP wil dat buitenlanders oprotten. Het was duidelijk dat we er niet doorkwamen, dus zijn we er vanaf 1985 over gaan zwijgen.” Op die manier wilde de SP de zwakkeren in de samenleving opofferen aan het partijbelang. Toen de demonisering van immigranten geen stemmen meer bleek op te leveren zijn ze er dus maar mee gestopt, en mocht Janmaat het stokje overnemen.

Verkiezingsprogramma 1994: “De illegalen zullen moeten worden teruggestuurd. Een alternatief bestaat er niet aangezien dat onmiddellijk zou leiden tot de komst van een nieuwe groep illegalen.” Zelfs kreeg de SP het voor elkaar om migranten de schuld te geven van de opkomst van extreem-rechts. Bijvoorbeeld Tiny Kox zei daarover in een gesprek waarin ook werd gesteld dat de standpunten uit de nota ‘Gastarbeid en Kapitaal’ niet zijn gewijzigd: “Wij hebben met betrekking tot minderheden altijd het standpunt ingenomen dat je moet voorkomen dat extreem-rechts de aanwezigheid van die mensen kan misbruiken” en dus moesten de “treinladingen met profiteurs” worden tegengehouden en opgevangen in het eigen land.

In 2003 pleitte Jan Marijnissen in Twee Vandaag nog voor deportatie van illegalen en uitgeprocedeerden, mits het maar “beschaafd” werd uitgevoerd.

De partij opende in 2006 een kliklijn waarop Nederlandse werknemers zich konden beklagen over ‘oneerlijke concurrentie’ door de Polen, die de lonen zouden drukken en de banen van Nederlanders afpakken. Jan de Wit en Marijnissen zetten de toon met opiniestukken als ‘Help daar komen de Polen!’ (NRC 31.01.2006)
Wanneer het om ‘buitenlanders’ dan wel immigranten gaat, bestaat er voor de SP geen Internationale... maar is het eigen volk eerst.

Lucas zei

Eigenliefde eerst
http://www.vn.nl/De-Republiek-der-Letteren/Artikel-Literatuur/Eigenliefde-eerst.htm