woensdag 17 februari 2010

De Commerciele Massamedia 237


Via Jan


De Propaganda blijft doorgaan:


Taliban gebruiken menselijke schilden'

Gepubliceerd: vandaag 11:13
Update: vandaag 11:15

De Taliban maken gebruik van menselijke schilden in de stad Marjah in het zuiden van Afghanistan.

'Grootste deel rond Marjah in handen ISAF'
Wil de echte kroonprins opstaan?


Dat zei de Afghaanse generaal Ghulam Mahaiuddin Ghori woensdag. Een 15.000 man sterke troepenmacht bestaande uit voornamelijk Afghaanse, Britse en Amerikaanse militairen probeert die stad met 80.000 inwoners en het district Nad Ali te veroveren.

,,Ze hebben mensen in gijzeling genomen. Onze troepen zagen dat ze vrouwen en kinderen op daken van huizen neerzetten en vanachter hen het vuur openden'', zei Ghori, die het bevel voert over 4400 militairen die deelnemen aan het offensief. ,,We hebben strikte bevelen om niet te vuren op gebieden waar burgers zijn'', voegde hij eraan toe.

De aanval begon zaterdag en verloopt onder meer door het grote aantal bermbommen traag.


Ondertussen is bekend geworden dat

'Raket die burgers doodde trof wel juiste doel'


Collega's, nu mijn vraag: waarom beweren jullie zonder voorbehoud: 'De Taliban maken gebruik van menselijke schilden in de stad Marjah in het zuiden van Afghanistan. ' Hoe weten jullie dit zo zeker? Jullie hebben daar geen journalist en zijn dus afhankelijk van bronnen die zoals nu bekend is aperte leugens verspreiden. Dus waarom stoppen jullie niet met die propaganda? Jullie weten ook dat de Israelische strijdkrachten hierover liegen wanneer ze de Palestijnse bevolking tot doelwit kiezen. Dus waarom beweren jullie van alles zonder enige terughoudendheid?

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Lucas
Een andere voorwaarde is de steun van de bevolking, waarin, zoals Mao Zedong het formuleerde, de strijders 'als een vis in het water' moeten bewegen. De bevolking moet zorgen voor schuilplaatsen, bevoorrading, inlichtingen.

Ook vormt de bevolking een bron van nieuwe rekruten. Aan de bereidheid om zich aan te sluiten bij de guerrilla dragen vaak beide strijdende partijen bij. De guerrilla doet dat door de ‘gewapende propaganda’, d.w.z. door de voorbeeldwerking van geslaagde acties tegen de troepen van het regeringsleger, respectievelijk de buitenlandse bezettingsmacht. Laatstgenoemden maken bij de bestrijding van de guerrilla niet zelden ook burgerslachtoffers of gaan zich te buiten aan represailles, wat de bereidheid tot het opnemen van de wapens tegen hen vergroot.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Guerrilla

AdR zei

De Pers is overigens de enige Nederlandse krant die af en toe een serieuze journalist in Afghanistan aan het woord laat,Arnold Karskens. Maar die is daar nu niet.

En wat nu?
Waarom gisteravond niet en vandaag wel?
Of wordt hier ook weer een spelletje gespeeld?

Unknown zei

Inderdaad, de propaganda houdt niet op. Vandaag op BNR geluisterd naar gesprek met Hans van Balen en Bernard Hammelburg. Ik heb de radio uitgezet zetten, werd er doodziek van. Bij deze mannen vergeleken was Goebbels een kleine jongen.

Anoniem zei

Lucas
It seems the Taliban has captured the minds and souls of the population.

Sonja zei

Nieuws gisteren in België biedt weer een ander perspectief:

Opnieuw burgerdoden bij Operatie Moshtarak in Afghanistan

16/02/2010 15:03

Soldaten van de internationale troepenmacht in Afghanistan (Isaf) hebben per vergissing drie burgers doodgeschoten in de provincie Helmand, waar de troepen een grootscheeps offensief tegen de taliban voeren (Operatie Moshtarak).

Dat heeft Isaf zelf meegedeeld. Zondag waren al twaalf burgers omgekomen toen raketten van de buitenlandse troepen hun doel misten.

Maandag moest Isaf ook toegeven dat bij een luchtaanval in de buurprovincie Kandahar - dat geen deel uitmaakt van Operatie Moshtarak - vijf onschuldige burgers omkwamen bij een luchtaanval.

Na de doden van zondag zei de Isaf-leiding dat voortaan beter zou worden opgelet.

De nabestaanden van bij 'tragische vergissingen' gedode Afghanen krijgen steeds verontschuldigingen en een schadeloosstelling. Mannelijke volwassenen die worden gedood, worden echter steeds als talibanstrijders bestempeld.

http://knack.rnews.be/nieuws/wereld/opnieuw-burgerdoden-bij-operatie-moshtarak-in-afghanistan/site72-section26-article46559.html

Sonja zei

O, een volwassen man? Dat is dus een Talibaan. Daar hoeven we ons dus niet voor te verexcuseren en krijgen zijn vrouw en kinderen ook geen schadeloosstelling.

Het is om te janken.

Anoniem zei

Daar kon je op wachten w.b. die schilden. Ik denk dat het hele eiereten is dat men totaal geen verstand heeft van de Afghaanse cultuur. En inderdaad, hoe ziet een Talibanstrijder eruit? Voor het Westerse leger zijn zij onzichtbaar en toch duidelijk aanwezig via bermbommen en andere explosieven. Alle mannen en jongens zijn verdacht. Vandaar denk ik die "gemiste" doelen. Preventief schieten kan je het ook noemen.

anzi

Lucas zei

Van de honderd activisten die tot voor kort als menselijk schild in Irak waren, zijn er nog maar dertig over. De meesten zijn, omdat de oorlog op zich laat wachten, naar huis teruggekeerd, de vier belangrijkste organisatoren zijn door het Iraakse bewind over de grens met Jordanië gezet.

Een van hen is de in Nederland wonende Amerikaanse oud-militair Ken Nichols O'Keefe. Vanuit de Jordaanse hoofdstad Amman vertelt hij: ,,We zijn zaterdag gedeporteerd omdat we ons te onafhankelijk opstelden, zelf de doelen uitkozen waar we ons als schild voor wilden inzetten. Ziekenhuizen beschermen mocht niet van de autoriteiten, wel mochten we schild zijn bij waterzuiveringsinstallaties en elektriciteitcentrales die voor burgers stroom opwekken. Drie of vier van de overgebleven schilden hebben zich echter laten stationeren bij strategische doelen zoals televisiestations.''

Van de tien Nederlanders die via de organisatie voor ontwikkelingshulp X min Y interesse hadden getoond om als schild af te reizen, is uiteindelijk niemand gegaan, zegt een woordvoerder.

Bij de eerste Golfoorlog (1991) reisden Nederlanders ook als menselijk schild naar Bagdad. Een van hen was imam Hamza Zeid Kailani. Waarom zit hij nu niet weer in Irak? ,,Ik heb er geen geld voor'', zegt hij eerst. ,,En bovendien is het mij te gevaarlijk'', vult hij na enig aandringen aan. ,,Menselijk schild spelen is goed, maar we hebben niet meer met vader Bush maar met de zoon te maken, en die is helemaal gek.'' Kailani verwacht dat het bommen gaat regenen, of er nu vredesactivisten zitten of niet.

Kailani is daarom lid geworden van de Franciscaanse Vredeswacht en demonstreert eens per twee weken met twintig anderen in Amsterdam of Den Haag. ,,Ik ben maar lid geworden van de franciscanen. Nederlandse moslims organiseren niets. Zij zijn verdeeld op een afschuwelijke manier.''

De Leeuwarder emeritus-predikant Cor Keijzer is net terug uit Irak. Hij was geen menselijk schild, benadrukt hij -,,Ik ben de Messias niet''. Keijzer was een van de vijftien leden van een christelijk Peacemaker Team, dat in een estafette in Irak aanwezig is om 'de gewone man in Irak te laten zien dat we meeleven'. Dat is volgens Keijzer hard nodig, want, stelt hij, Irak wordt al jaren vijf dagen per week gebombardeerd. Waterinstallaties worden stelselmatig aangevallen om het volk te demoraliseren, in het zuiden is het water zo erg vergiftigd dat je er zeker kanker van krijgt. Er is al een miljoen doden gevallen, zegt Keijzer. ,,Moeten we wachten tot het er zes miljoen zijn voordat we wakker worden?'' Westerse media hebben er niet over bericht omdat zij aan censuur doen, aldus Keijzer. Volgens hem staat wat hij zegt in VN-rapporten.

Keijzer noemt zichzelf een Martin Luther King-volgeling. Hij is al jaren 'heel erg politiek bezig'. ,,Zelfs het bedrijfsleven luistert meer naar het volk dan dit kabinet. Wil het volk geen schoenen maar laarzen, dan maakt het laarzen. Maar terwijl de meerderheid van de Nederlanders geen oorlog wil, luistert premier Balkenende totaal niet naar hen.''

,,Ik weet niet tot welke hij God bidt. Het christendom is toch een geloof van liefde en niet van bommen? Of ben ik soms dom?'' De hervormde dominee reist nu van kerk naar kerk om deze boodschap te verspreiden. ,,Maar noem mij geen profeet. Profeten zijn niet zoals ik gesteld op vrije tijd.''

Toch doet Keijzer een voorspelling. ,,Christenen die de oorlog met Irak noodzakelijk noemen, zijn te vergelijken met degenen die in de Tweede Wereldoorlog een ariërverklaring hebben getekend. Achteraf zal ik gelijk krijgen.''
http://www.trouw.nl/krantenarchief/2..._tirannie.html

Courageous Hamas Resistance Still Fights Back

  https://twitter.com/jacksonhinklle/status/1770047188963356754 Jackson Hinkle  @jacksonhinklle HAMAS sniper vs ISRAELI soldier. Van SIMPLI...