donderdag 18 februari 2010

Charles Groenhuijsen. Propagandist 7



Charles Groenhuijsen stelt het volgende op zijn website:


Spreker & Voorzitter

Ik ben een veel gevraagde spreker en voorzitter. Ik bestrijk in het Nederlands en Engels een breed scala aan onderwerpen ontleend aan mijn 33 jaar in de journalistiek en natuurlijk aan mijn boeken over VS en Nederland.


http://www.chgroenhuijsen.com/


De laatste zin is buitengewoon raadselachtig. Zo raadselachtig dat ik vermoed dat het wartaal is. Er staat: 'Ik bestrijk in het Nederlands en Engels een breed scala aan onderwerpen ontleend aan mijn 33 jaar in de journalistiek en natuurlijk aan mijn boeken over VS en Nederland.'


Het gaat mij hierom, hoe kan Charles 'een breed scala aan onderwerpen' bestrijken die zijn 'ontleend aan mijn boeken over VS en Nederland'? Die 'onderwerpen' zijn dus gebaseerd niet alleen op zijn ervaringen als journalist maar ook op zijn boeken. Maar dat laatste zegt dus niets. Die boeken zijn natuurlijk ontleend aan zijn ervaringen en niet omgekeerd. Met andere woorden Charles, beste collega, dit is wartaal. Een journalist die niet alleen verkeerde analyses geeft maar ook nog taalkundige nonsens verkoopt is niets anders dan een praatjesmaker.

1 opmerking:

Lucas zei

Advies aan Groenhuijsen: hou het simpel.

Kijk, zo doet oud-journalist Martin Bosman dat:

"Ik ben Martin Bosma en ben Kamerlid voor de Partij voor de Vrijheid. Voordat ik Kamerlid werd, werkte ik al twee jaar in de Tweede Kamer als politiek secretaris van de Groep Wilders. Bij de laatste verkiezingen was ik ook campagneleider.
Ik wil iets veranderen in de samenleving. Ik ga me inzetten voor een beter Nederland. De publieke omroep mag wel wat kleiner en scholen moeten en kunnen veel beter. Ik heb zelf twee jonge kinderen en goede scholen zijn erg belangrijk. Zelf raakte ik op de lagere school al geïnteresseerd in politiek. Maar ik ben eerst journalist geworden. Ik heb in Amerika gestudeerd en gewerkt en ik was directeur van de Nederlandse Radiogroep. Ik presenteer op de Amsterdamse kabel het televisieprogramma Hoeksteen live."

http://www.pvv.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=199&Itemid=87

Kort samengevat: Ik. Ik. Ik. En nog eens ik.

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...