donderdag 18 februari 2010

Charles Groenhuijsen. Propagandist 2




Gisteren schreef ik dit:


Ik heb het uit 2003 daterende Dagboek van Charles Groenhuijsen Oorlog in Irak eens door gebladerd, en ja hoor, de propaganda spat er vanaf.

Een citaat op de laatste bladzijde is kenmerkend, waarbij Charles ons waarschuwt dat 'we niet [mogen] vergeten waar het in deze oorlog (sic) ook om ging: Het lot van de meer dan twintig miljoen Irakezen... De Irakezen hoeven niet meer bang te zijn voor de fatale klop op de deur, een dodelijk schot in het donker of de onverhoede arrestatie in de nacht.' En daarom concludeert Charles namens alle Irakezen dat hij en zij '[beter] dan wie ook de betekenis [begrijpen] van de optimistische naam van deze oorlog (sic): Operation Iraqi Freedom,' aldus luiden de laatste woorden van onze topjournalist. Het staat er echt!

Feiten anno 2010: meer dan 1,3 miljoen Irakese burgers zijn om het leven gekomen als gevolg van de illegale Operation Iraqi Freedom, meer dan 2,5 miljoen Irakese burgers zijn naar het buitenland gevlucht, en Irak is veranderd in etnisch gezuiverde regio's waar de chaos totaal is. Ondertussen hebben deze feiten de positie van de westerse opiniemakers geenszins aangetast. Hun propaganda was voor henzelf consequentieloos. Groenhuijsen werd naderhand door het NOS-Journaal zelfs gevraagd om nationale nieuwsvoorlezer te worden. Het illustreert andermaal hoe weinig journalistieke criteria een rol spelen bij de mainstream media.

Desondanks of beter nog, juist daarom kost een spreekbeurt van Charles Groenhuijsen tussen de 5000 en 7500 euro, als u hem inhuurt bij de Speakers Academy. Dit is wel exclusief zijn vliegtuigticket naar Nederland, hotelkosten, taxi, maaltijden etc. Maar dan weet u ook zeker dat u een echte praatjesmaker in huis hebt gehaald die honderduit kwekt. Het toont maar weer eens hoe een klein land toch groot kan zijn.

'Charles Groenhuijsen is een gewaardeerd dagvoorzitter tijdens congressen seminars en symposia maar hij is ook prima inzetbaar als spreker over uiteenlopende onderwerpen. Recent geeft hij veel spreekbeurten over het aantreden van Obama en over de kedietcrisis en de gevolgen ervan voor Nederland en wereldeconomie,' aldus de Speakers Academy.

1 opmerking:

Anoniem zei

Een geldwolf pur sang. Enkele jaren geleden een column van hem gelezen waarbij hij vond dat we in Nederland de studenten ook ruim 10.000 euro per jaar moesten laten betalen voor studeren, net als in Amerika., want daar hebben ze het allemaal zo goed voor elkaar natuurlijk.
Maar de beste man kan met zijn top salaris kennelijk niet eens een ipad kopen voor een zieke kennis, maar bedelt ervoor via twitter.
Wat een karakter en een persoon ben je dan....

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...