zaterdag 23 januari 2010

Trouw Misschien Wel 46





Via Corrie:

In Trouw van 22 jan. staat een merkwaardig artikel, d.w.z.: de combinatie van artikel en ondertitel is vreemd. Uri Avnery, bekend Israëlisch vredesactivist van Gush Shalom, verzet zich in dat artikel tegen een economische boycot van Israël, maar niet tegen een boycot van producten uit de nederzettingen van de joodse kolonisten; die ondersteunt hij juist. En precies tot zo'n selectieve boycot van de nederzettingseconomie wordt opgeroepen in het kairos-document.

Waarom plaatst de Trouw-redactie dan boven het artikel deze titel en ondertitel: Boycot van Israël is een slag in de lucht. Het Kairos-manifest van de Palestijnse christenen wil een boycot. Maar Israël is heel anders dan Zuid Afrika?

Vermoedelijk is het Trouw-artikel samengesteld uit een eerdere column van Avnery (die veel eerder verscheen dan het kairos-document) n.a.v. uitspraken van bisschop Desmond Tutu.

Broddelwerk
van Trouw

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...