zondag 31 januari 2010

Eva M. Kellerman. Heks. 3




Enige tijd geleden schreef Afshin Ellian over een vermoorde Iraanse kerngeleerde:

'Wie zou hem hebben willen vermoorden? Volgens de Iraanse autoriteiten is hij door een bomaanslag om het leven gekomen. Dat zou door Amerika en Israël zijn uitgevoerd. Niemand gelooft in dit vreemde verhaal.'

Elke serieuze journalist weet dat als een bron beweert dat 'niemand' dit of dat gelooft, dat de beweringen van die bron met een korreltje zout moeten worden genomen. Want de bron kan natuurlijk niet met iedereen hebben gesproken, dat is fysiek onmogelijk. Bovendien moet men een bron wantrouwen wanneer die, zoals in het geval van Ellian, allerlei absurde, makkelijk te weerleggen, verhalen verspreidt. Vandaar dat ik het volgende vroeg aan Afshin Ellian:

meneer ellian u beweert: 'Niemand gelooft in dit vreemde verhaal.' hoe weet u dat? heeft u iedereen gesproken? zo nee, waar baseert u uw bewering op? stan van houcke journalist

Deze simpele vraag vloog bij de achterban van Ellian onmiddellijk in het verkeerde keelgat getuige de opgewonden, woedende, hyperventilerende, schuimbekkende reacties. Een van degenen die reageerde was ons aller, daar is ze weer:

eva eva.m.kellerman op maandag 18 januari 2010 09:45

@Stan van Houcke,

Ja, beste man het is ons niet vreemd dat u hunkert naar aandacht.
Waar haalt u de gotspe vandaan, om de informatie met betrekking tot Prof. Ellian zijn geboorteland in twijfel te trekken? Uw reactie, wordt dan ook geclassificeerd onder de noemer riool journalistiek!

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian/255939/Wie-vermoordde-de-Iraanse-hoogleraar.htm

Als het stellen van een vraag, het checken van de feiten al 'riooljournalistiek' is dan vrees ik dat het journalistieke werk van mevrouw Eva M. Kellerman aan andere maatstaven voldeed dan de mijne.

3 opmerkingen:

AdR zei

De deskundige stiliste en orthografe uit Deurne:

"Kijkers van het TV programma die gisteravond de uitzendingen van de salon socialisten NOVA en P&W hebben gezien en zeker geen sympathisanten van de PVV zijn, moeten zich ook groen en geel hebben geërgerd aan het optreden van deze op zijn retour zijnde overbetaalde “journalisten.”

Men kon er niet genoeg van krijgen om de recherche en burgmeester Cohen te jennen met het aanbieden van excuses aan de familie die werden opgepakt in verband met terrorisme. Er kon geen woord van dank af voor het snelle en juiste optreden van de politie.

Dat de familie 7 X 500 euro per dag uit de Staatskast ontvangen, zonder dat de dief ( waar men gestolen goederen in zijn huis aantrof ) hierover niet nader door NOVA en P&W aan de tand werden gevoeld.

Dat veel Nederlanders o.a. Geert Wilders dag en nacht zwaar moeten worden bewaakt omdat juist de moslim terroristen Wilders niet gaan neer knallen was ook niet belangrijk voor het onbekwame duo. Beledigende moslims zette meer zoden aan de dijk.

Dat burgemeeste Cohen regelmatig naar zijn hoofd krijgt gegooid dat hij liever thee drink met de Marokanen dan harder optreedt tegen b.v. straat terrorisme en criminaliteit.

Het blijkt hoe men ook de patient neerlegd dat het altijd pijn doet en nooit goed is in de ogen van de Vara, die altijd een stok vinden om hun socialisten Burgemeester te vinden om hem neer te knuppelen."


"Het enige dat ik schrijf is, dat ze beter 100x keer een "onschuldige moslim" (want die bestaan helemaal niet) kunnen oppakken, dan één keer zo'n terrorist laten lopen."

bron

Ik blijf er bij dat de kwalificatie "heks" beledigend is voor echte heksen.

Anoniem zei

W.b het "journalistieke werk" van deze vreemde juffrouw. Gezien haar fantasieverhalen nu, zal haar duim inmiddels na al die jaren wel versleten zijn.

anzi

Anoniem zei

Och,kind, praat me er niet van, zoveel voorbeelden.

Nu Kellerman het zelf zegt:


eva m kellerman schreef op 08-05-2009 16:41
Discrimineren, doen mensen die onzeker zijn en met een minderwaarigheid complex kampen. Dit komt nu eenmaal voor binnen alle culturen op deze aardbol.

Er is altijd wél een stok om die ander die niet, aan jouw verwachtingen voldoet te vernederen. Dit fenoneem blijft bestaan zolang de aarde om de zon heen draait.

Er zijn altijd mannen die vrouwen ongeacht hun huidskleur of godsdienst willen domineren en vernederen.

In India, bestaat anno 2009 nog altijd het kaste systeem. Een schoenmaker die het tot eigenaar van een keten van schoenfabriken schopt kan nooit een dochter van een oude middenstand familie trouwen.

En zo zijn er veel voorbeelden tussen blanken en zwarten. Het zit nu eenmaal in het bloed van de mensen dicriminatie.

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...