woensdag 6 januari 2010

De Nuance van de NRC 158

[article2_1.jpg]Ik kreeg dit gemaild van oud-ambassdeur Jan Wijenberg:

Geachte heer Van Es,

Dank voor uw reactie. Ik vermoed dat andere lezers evenmin gecharmeerd zijn van de foto's, noch van de achterliggende gedachten. Daarom ben ik wel benieuwd welke reactie(s) NRC Weekblad voor plaatsing zal kiezen.

Met vriendelijke groeten.

Jan Wijenberg
----- Original Message -----
From: E-mail Weekblad
To: jjwijenberg@gmail.com
Sent: Wednesday, January 06, 2010 3:39 PM
Subject: RE: Gadverdamme ...........

Geachte heer Wijenberg,

Het spijt mij dat u zich heeft gestoord aan de fotoreportage over de vrouwelijke Israëlische soldaten in NRC Weekblad van 2 januari jl. De redactie van NRC Weekblad heeft de foto's niet gepubliceerd om geweld in het algemeen en van het Israëlische leger in het bijzonder te romantiseren. Wij menen dat onze lezers de rol van Israël en z'n leger in dit conflict kennen en er een eigen oordeel bij kunnen vormen. Ikzelf heb de foto's niet gezien als romantisering maar als een scherp "statement", als een illustratie voor het absurde contrast tussen enerzijds deze foto's en anderzijds het gebruik van geweld. U heeft gelijk dat het tijdstip van publicatie niet gelukkig is gekozen.

Wat betreft plaatsing van uw brief in NRC Weekblad moet ik u laten weten, dat wij, aangezien het aanbod van reacties de beschikbare ruimte overtreft, plaatsing van uw brief niet kunnen garanderen. Wel zullen wij uw reactie op onze site plaatsen.

Vriendelijke groet,
Gijsbert van Es,
chef NRC Weekblad

Aangezien ik een paar dagen in Parijs ben, kom ik hier later uitgebreid op terug, want de rechtvaardiging van de NRC-porno door chef Gijsbert van Es lijkt me wartaal. De NRC plaatst namelijk terecht geen foto's van bijvoorbeeld sexy bedoelde foto's van Latijns Amerikaanse vrouwelijke militairen die onderdeel zijn van een leger dat met doodseskaders werkt, of pin-ups van andere terreurgroepen die via 'disproportioneel geweld' vooral gewone burgers treffen. Daarentegen heeft de NRC-redactie precies een jaar geleden wel het Iraelisch terrorisme laten rechtvaardigen via de krant. De slijpsteen voor de geest heeft er een traditie van gemaakt om de zionistische terreur op talloze manieren te rechtvaardigen. Het filosemitisme van de NRC getuigt van een ernstig gebrek aan intellectuele integriteit. Inderdaad, zij kunnen ook doden, en de militairen kunnen het niet alleen, ze doen het ook. Meer dan 300 Palestijnse kinderen werden in Gaza vermoord in drie weken tijd, met als rechtvaardiging in de NRC dat die kinderen nu eenmaal 'de kans [lopen] een zeer hoge prijs te betalen. Mais c'est la guerre.' Letterlijk citaat!

3 opmerkingen:

Sonja zei

Email uit Gaza:
The Israelis are talking through the TV abaut the war .
Like many people I'm afraid of war because the war destroyed evrething ,
But you can imagine the children ....
I feel that this war start at any moment and this make me always of concern , afraid abaut the family and friends and loved and myself also .

Sonja zei

http://www.maxpam.nl/2007/09/de-mythe-van-het-joods-christelijke-fundament/

Anoniem zei

vrijdag 8 januari 2010voorpagina » Opinie » Geen Duitse ambassadeur bij dodenherdenking

Kotszakjes klaar, als er zich 1 moet schamen, dan is het dit heerschap wel.

Geen Duitse ambassadeur bij dodenherdenking
05-01-2010 10:28
Moet Nederland de Duitsers uitnodigen voor de herdenking dat ons land 65 jaar geleden werd bevrijd? De vraag alleen al maakt rabbijn mr. drs. R. Evers misselijk.

Wordt er wel eens gedacht aan de gevoelens van de eerste- en tweedegeneratieslachtoffers (Joden, verzetsstrijders en andere gewone burgers) van de Duitse terreur? De discussie over deze vraag alleen al maakte mij misselijk.
Lees verder Reformatorisch Dagblad.

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...