zondag 17 januari 2010

De Israelische Terreur 1110

Onderwerp: Doorst.: Fax from NVJ to Israeli embassy, concerning condemnation treatment Jared Malsin
Datum: 16 januari 2010 15:16:45 GMT+01:00
Aan: kristelinpalestine@gmail.com

Ter kennisgeving, bedankt aan iedereen die actie heeft ondernomen!

Jared Malsin word morgen voorgeleid voor de Rechtbank in Tel Aviv. Zijn advocaat mocht hem gisteren even zien. Jared zit in een kleine koude cel zonder ramen. Hij had tot gisteren geen enkel contact gehad met de buitenwereld en wist dan ook niet dat grote kranten als New York Times, The Guardian en the WashingtonPost over hem bericht hadden.

14 opmerkingen:

Sonja zei

Off topic

Pas op! Oorlogshitser! Schreibtisch Mörder!

"De beste leidraad biedt  het minderheidsstandpunt van commissielid Van Walsum. Die stelt terecht dat een ‘verantwoordelijke regering zich niet alleen door de regels van het volkenrecht maar ook door de eisen van de internationale politiek moet laten leiden’. Hij noemt de preventie van nucleaire proliferatie ‘een dwingende eis van de internationale politiek en daardoor ook voor ons  land een vitale politieke doelstelling’.

Een militaire uitschakeling van de atoominstallaties in Iran, zonder een daartoe strekkend mandaat van de Veiligheidsraad, valt volgens deze redenering niet uit te sluiten."


Alfred Pijpers in de Volkskrant

AdR zei

Ha, een gesubsidieerde laptopkrijger - de NSB en de Burkestichting zitten vol met luitjes die de hele wereld willen opblazen uit rancune over hun malle achternaam: je zult toch bijvoorbeeld maar Cliteur heten.

Anoniem zei

Nou, dat is ook toevallig, ik zat net een serie artikelen te lezen van Pijpers. Heb er een paar bij Ko Colijn 9 geplaatst, zal ze hierbij zetten!

anzi

12:06 AM
Anoniem zei
Ben benieuwd hoe Pijpers nu denkt over de nederzettingen? Een beetje vreemd dat hij niet weet dat iets kleins, groter kan groeien. Van sommige zaken weet je van tevoren hoe die zich gaan ontwikkelen, waarom dan niet Alfred Pijpers, senior onderzoeker aan het "gerenomeerde instituut Clingendael" en waarom zouden we diefstal niet ernstig nemen?


Instituut Clingendael: Niet Israël maar Nederland is veranderd!!! - 28 oktober 2002, 19:08

--------------------------------------------------------------------------------

Hieronder is Alfred Pijpers, senior onderzoeker aan het gerenomeerde instituut Clingendael, aan het woord. Een genuanceerd Nederlands geluid.


Niet Israël, maar Nederland is veranderd
Opinie - Alfred Pijpers

De ooit zo pro-Israëlische gezindheid onder Nederlanders is aanzienlijk afgenomen. Het manifest van Gretta Duisenberg illustreert dat, meent Alfred Pijpers.

TEGEN de achtergrond van de Israëlische sloopwerkzaamheden in Ramallah lijkt de actie 'Stop de bezetting' onder leiding van Gretta Duisenberg goed getimed. 'Het Midden-Oosten verdient duurzame vrede. Daarvoor is opheffing van de 35-jarige bezetting van de Palestijnse gebieden noodzakelijk', schrijft zij in een manifest (de Volkskrant, 24 september), dat mede is ondertekend door tientallen kunstenaars, (euro)parlementariërs, hoogleraren, docenten, journalisten en bankiers, alsmede door oud-premier en voormalig minister van Buitenlandse Zaken Van Agt
Zie mijnmaroc.nl

anzi

Anoniem zei

Anoniem zei
Netherlands Institute of International Relations Clingendael Publications
Press article
NRC Handelsblad
16 november 2009
About the author
Alfred Pijpers is a Senior Research Fellow at the Netherlands' Institute of International Relations Clingendael since 1997. More »
Hamas verdient geen steun: toenadering speelt Iran in de kaart en ondermijnt Obamas aanpak, Alfred Pijpers
Hamaspolitici hebben nooit excuses aangeboden voor de moorden op honderden Joodse burgers noch hun handvest, vol nazi-propaganda, gewijzigd, meent Alfred Pijpers.
Ga praten met Hamas, luidt de dubieuze oproep aan de Nederlandse regering die honderden politici
lees verder Clingendael publications

anzi

Anoniem zei

Anoniem zei
Ko Alfred Colijn Pijpers

De politieke winst van de Gaza-oorlog, Alfred Pijpers
De Israëlische inval in Gaza maakte veel slachtoffers, maar bracht ook iets goeds: het isolement van Hamas.

Het pas verschenen VN-rapport over het Israëlische militaire optreden in de Gaza-strook liegt er niet om. De onderzoekscommissie verwijt het Israëlische leger 'roekeloze onachtzaamheid' jegens VN-personeel en de Palestijnse burgerbevolking. Hierdoor zijn veel slachtoffers gevallen. Het beeld dat Israël buitensporig geweld heeft gebruikt, zonder veel bereikt te hebben, wordt door dit VN-rapport nog eens bevestigd.

Toch is dat beeld niet juist. De drastische Israëlische interventie heeft inderdaad burgerslachtoffers geëist, maar dat was bijna onvermijdelijk gezien de stedelijke omgeving waarin de Palestijnse strijders zich moedwillig verschansten met hun raketwerpers. Operatie Cast Lead heeft echter ook tot een ernstige verzwakking van Hamas geleid. Dankzij superieur inlichtingenwerk, een uitstekende samenwerking tussen de krijgsmachtdelen, en zeer geavanceerde doelgeleidingsmethoden, werd het gevechtsvermogen van Hamas een enorme klap toegediend. En dit zonder noemenswaardige verliezen aan Israëlische zijde.
Verder heeft een brede coalitie van Arabische landen, de Verenigde Staten, en de Europese Unie nu geheel zijn bekomst van Hamas, de Islamitische 'verzetsbeweging' die sinds de bloedige staatsgreep van twee jaar geleden een waar schrikbewind voert in de verpauperde Gazastrook. Human Rights Watch en Amnesty International hebben de martelpraktijken en liquidaties ervan herhaaldelijk aan de kaak gesteld. De Palestijnse Autoriteit is inmiddels evenzeer gebeten op Hamas als op Israël.

Egypte probeert wel te bemiddelen tussen de rivaliserende Palestijnse facties, maar houdt zelf de grens met Gaza hermetisch gesloten. Hulp voor wederopbouw komt er niet in. Hillary Clinton en Obama's speciale gezant voor het Midden- Oosten, George Mitchell, hebben de Gazastrook nadrukkelijk links laten liggen bij hun recente bezoeken aan de regio. Hamas is militair machteloos, economisch bankroet, en afgezien van enige steun uit Iran, in diplomatieke zin praktisch volledig geïsoleerd.


Maar dan moeten de Palestijnen wel orde op zaken stellen. Of Hamas daar inderdaad aan gaat bijdragen is de vraag. Het gebruik van geweld tegen Israël is diep-religieus verankerd. Toch, wanneer Hamas bijdraait, en de eenheid in de Palestijnse gelederen wordt hersteld, kan er weer wat schot komen in de Palestijnse kwestie. Dat is dan mede het gevolg van de westerse boycot van Hamas, en het 'roekeloze' Israëlische optreden in de Gazastrook.
Lees verder puclications Clingendael
anzi

Sonja zei

Iemand zou eens wat Israëlische partijprogramma's in zijn eeeeeh tas moeten stoppen.

Anoniem zei

Anoniem zei
Vrede in Palestina - Confrontatie met Iran, Alfred Pijpers [NL] Clingendael CSCP Paper in , 's-Gravenhage, Instituut Clingendael, 25 september 2009, Download PDF (136 Kb)

Van kleine nederzettinkjes die we niet ernstig moesten nemen tot aan de richtlijnen voor de EU hoe verder te handelen. Feit is dat Alfred Ko Colijn Pijpers er niet meer onderuit kan het een en ander toe te geven (waarschijnlijk naar gedegen onderzoek?). Van kleine kwaaie pier naar de grote kwaaie pier. Hoeveel stappen moet Pijpers nog maken voordat zijn gedegen onderzoek de juiste uitkomsten laten zien?

anzi

Anoniem zei

N.a.v. zijn stuk in de Volkskrant is het wel interessant om voorgaande stuk Vrede in Palestina-Confrontatie met Iran te lezen.

Clingendael Netherlands Institute of International Relations

Staff Alfred Pijpers Research Fellow

anzi

Anoniem zei

Staff
Publications
Browse publications by Alfred Pijpers (68)
Browse other publications by Alfred Pijpers (6)
Contact
apijpers@clingendael.nl
Alfred Pijpers
Senior Research Fellow
Senior Research Fellow at the Netherlands’ Institute of International Relations “Clingendael” since 1997. Lecturer in European Politics and International Relations at the Law Faculty, University of Amsterdam (1975-1997), and at the Department of Political Science, Leiden University, until 2009. Visiting Professor at the European Institute of Public Administration in Maastricht (1987), at the European Institute of the Hebrew University in Jerusalem (1997), and titular of the Glaverbel Chair on European Politics at the Catholic University of Louvain-la-Neuve (2002).

Chairman of the Netherlands’ Society for International Affairs - Amsterdam chapter (since 2006); chairman of the EU Working Group and EU rapporteur in the Dutch National Convention (2006); member of the editorial board of New Europe, Quarterly of Natolin European Centre, Warsaw; former member of the editorial board of the International Spectator, The Hague; member of the Assembly of the Trans European Policy Studies Association (TEPSA, Brussels) until 2008; deputy-chairman of the Interdisciplinary Studygroup European Integration (ISEI, The Hague) until 2009.

Expertise
Dutch position in the European Union
European foreign and security policy
Europe’s relations with the Middle East.
(Current) Projects
The European Union and the Palestinian-Israeli conflict after the Gaza war.
The Iranian nuclear programme and European security
The changing European priorities of The Netherlands
Education
MA Political Science, Free University Amsterdam
Doctorate in Political Science, Leiden University.
Languages
Dutch (native), English and German (active), French and Italian (passive)

anzi

Anoniem zei

In ieder geval weet het democratische regime dat ze gevolgd worden w.b. Jared Malsin. Mooi.

anzi

Sonja zei

Ik denk dat Alfred Pijpers vroeger heel erg gepest is met zijn naam, en dat hij daarvoor nu als volwassene wraak neemt.

AdR zei

Cliteur, Livestro, Rutenfrans, Pijpers - mis ik nog een naam?

Sonja zei

Nederlandse media verzwijgen opzienbarend rapport van Amnesty International met de serieuze aanklacht dat de bewoners van Gaza "collectief gestraft" worden.

Alleen Trouw (Novum/AP) noemt het rapport, met als enige informatie dat Amnesty vindt dat Israël met zijn blokkade Gaza 'verstikt'. En de kop spreekt weer boekdelen: Hamas verzocht om onderzoek oorlogsmisdaden">Hamas verzocht om onderzoek oorlogsmisdaden

Trouw schrijft dat "Amnesty International Israël ervan beschuldigt de Gazastrook 'te verstikken' door het kustgebied te blokkeren." Maar Amnesty beschuldigde Israël van nog iets veel ernstigers, namelijk dat Israël de bewoners van Gaza "collectief straft". Ernstiger, omdat Amnesty daarmee natuurlijk verwijst naar een schending van de Vierde Conventie van Génève.
“The blockade constitutes collective punishment under international law and must be lifted immediately,” zei Malcolm Smart, directeur Midden-Oosten en Noord-Afrika van Amnesty International, in een verklaring.

Rapport Amnesty International 'Suffocating: The Gaza Strip under Israeli Blockade'

Sonja zei

Amnesty Nederland doet zijn best om de Israël lobby niet al te zeer voor het hoofd te stoten. In het oorspronkelijke rapport staat:

"The blockade constitutes collective punishment under international law."

Amnesty Nederland maakt daar van: "Het gaat om een collectieve straf..." punt.

Ik vind het nogal een omissie. Maar Amnesty Nederland stelt in haar hele bericht niet dat Israël dingen doet die strijdig zijn met het internationaal recht.