Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit december 13, 2009 weergeven

Derk Sauer 9

De handige jongens achter Het Gesprek

De brandbrief van oud-hoofdredactieleden NRC Handelsblad


Toekomst NRC / interne brief oud-hoofdredactieleden NRC Handelsblad dd 16/12/09

Beste collega,

Wij maken ons zorgen over de toekomst van NRC Handelsblad, nrc.next, nrc.nl en de andere uitgaven van NRC Media.

Alle redacteuren zijn uitgenodigd voor een speciale medewerkersbijeenkomst die aanstaande zondag, 20 december, om 12 uur in het gebouw aan de Marten Meesweg in Rotterdam wordt gehouden. Daarop kunnen we wel of niet instemmen met het definitieve advies van de redactieraad en de ondernemingsraad over de aankoop van ons bedrijf. Wij menen dat zo'n besluit met de kennis waarover we nu beschikken, niet verantwoord is.

We hebben de redactieraad het mandaat gegeven om hierover eerst een preadvies aan de verkopende partij, De Persgroep Nederland, uit te brengen en vervolgens een definitief advies aan de redactievergadering voor te leggen.

Intussen weten wij als redactie weinig tot niets. We weten a…

Derk Sauer 8

De nieuwe rijken kunnen alles kopen, maar 1 ding niet: smaak. En over smaak valt niet te twisten. Je hebt het of je hebt het niet, zoals u op deze foto kunt zien.Dit duo doet me denken aan onthullende foto's die ik ooit eens in Houston zag van een Texaanse olieboer met zijn vrouw. Die hoofden!
Ik citeer: Derk Sauer: 'Russen zoeken de zin van het leven'Opdracht 1 aan mijn collega's van de NRC. Aan de slag met vraag 1: Wat zoekt Derk Sauer die geen Rus maar een Hollander is? En daaraan gekoppeld vraag 2: wat is de zin van het leven van Derk Sauer, behalve dan winst maken?Sauer: "De social communities hier zijn heel groot. Het hebben van een sociaal netwerk is in dit land heel belangrijk." En over dat laatste beschikt Sauer dankzij zijn langdurige verblijf in Rusland. Bij de omgang met de Russische bureaucratie zijn die contacten essentieel. "Ik vind het in Rusland makkelijker iets te regelen, dan in Nederland. En dan hoef je helemaal niemand om te kopen. Al…

Derk Sauer 7

En nu moet u eens opletten welke Nederlandse journalisten aandacht gaan besteden aan al deze informatie over Sauer. Zal de NRC een anchtergrond-artikel publiceren over het reilen en zeilen van de nieuwe mede-eigenaar van de krant? Dat zou toch moeten voor de lezers, zodat die weten waar ze aan toe zijn.

Ik had het niet beter kunnen zeggen. Daarom gedijt hij ook zo goed in Rusland. Derk Sauer:
“Russia is a perfect democracy for the informed. And total dictatorship for the uninformed”
Derk Sauer, CEO, Independent Media is one of the most successful publishers in Russia. Last year he sold his company, which publishes more than 30 titles in Russia including The Moscow Times and Vedomosti, but continues in the role of CEO. As part of the Russian Economic Forum Press Mission, we introduced a group of leading British business journalists to Mr Sauer, resulting in a fascinating clash of perceived ideas. All the questions are from the journalists who chipped in with their thoughts as wide-ranging…