maandag 21 december 2009

De Gekte van Joel Voordewind 11



De christenfundamentalist Joel Voordewind van de ChristenUnie schrijft op zijn website:

Chinese orgaanroof Vandaag kreeg ik de antwoorden op eerder gestelde vragen aan minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) over orgaanroof bij ter dood veroordeelden in China. China heeft onlangs zelf toegegeven dat 40 procent van de organen afkomstig waren van gevangenen en het gerucht gaat dat bepaalde ter dood veroordeelden sneller geëxecuteerd worden omdat hun organen nodig zijn. Huiveringwekkend! Gelukkig zegt minister Verhagen toe, hier navraag naar te zullen doen en China te zullen wijzen op het naleven van hun eigen regels, namelijk dat orgaandonatie alleen mag op rijwillige basis.
http://www.joelvoordewind.nl/k/n12064/news/view/363771/147318/Den-Haag-flipt.html

Beste Joel Voordewind,

Gezien uw humanitaire belangstelling voor de Chinese orgaanroof, verzoek ik u mij te informeren over uw op handen zijnde vragen over de Israelische orgaanroof. In afwachting van uw antwoord,

Stan van Houcke
Journalist/schrijver
Amsterdam.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Is men aan het beraden hoe men dit nieuws moet brengen? Ik zie, hoor niets bij de Nederlandse media? Wat is het probleem?

anzi

AdR zei

Een zekere gegeneerde terughoudendheid kan ik mij wel voorstellen bij de berichtgeving hierover. Het komt dicht bij het verhaal van mijnheer pastoor over christenkindertjesbloed dat in matzes verwerkt is of daaromtrent - hebben Verhagen en Wilders dat nog te horen gekregen in hun jeugd? ("Blood libel" in de Engelstalige berichtgeving).

Maar het is goed Voordewind op zijn inconsequentie te wijzen, maar reken maar dat hij ofwel zwijgt of zich er uit probeert te draaien.

AdR zei

Aanvulling:
het punt is nu eenmaal dat van oudsher in christelijk Europa geldt: wat één persoon van de Anderen gedaan heeft hebben alle Anderen gedaan (jood, zigeuner, moslim - vul maar in).
Dus joodse Israeli's die zich misdragen staan altijd metaforisch voor alle Joden. Het Israelische regime moedigt trouwens die manier van ertegenaankijken aan door iedere kritiek als antisemitisme af te doen.

Sonja zei

ste·len stal, h gestolen iets dat ve ander is wegnemen om het voor zichzelf te houden
Zo eenvoudig is het. Maar blijkbaar niet wanneer het Israël betreft.

Trouw: Israël transplanteerde organen zonder toestemming
Hier wordt het feit dat het IDF organen heeft gestolen gebracht zonder te vermelden dat het om orgaandiefstal gaat - het gebeurde alleen maar "zonder toestemming". In alle andere gevallen (m.u.v. bankiers allicht) wordt een dief beschuldigd dat hij iets gestolen heeft. De schurkenstaat Israël nooit.

Onlangs deden de media hetzelfde met het feit dat Israël water steelt van de Palestijnen op de Westoever:
• Ons staatspropagandaorgaan de NOS spreekt van ‘ontnemen’: “Israël ontneemt de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever veel water.”
• De NRC, naar eigen zeggen “slijpsteen van de geest” (’Wij van WC-Eend…’) noemt ‘gebruiken’, ‘beperken’ en ‘toestaan’.
• De Wereldomroep houdt het op ‘ontzeggen’ en ‘komt ten goede aan’.

En over het stelen van land en huizen door Israël lees je helemaal nooit, hooguit dat er een nederzetting wordt uitgebreid.

Het Nederlands Dagblad neemt een persbureaubericht over, met een kleine aanpassing: het zet 'diefstal' tussen aanhalingstekens, alsof dat in twijfel getrokken moet worden. http://www.nd.nl/artikelen/2009/december/21/israel-geeft-diefstal-organen-in-jaren-negentig-to

Sonja zei

Slechts 10% van de Israeli's heeft een donorcodicil. Die krijgen nu volgens een nieuwe wet voorrang (en hun familie) op een orgaan.

Anoniem zei

Voordewind zal ook binnen de christenunie moeten oppassen. Gereformeerden binnen de ChristenUnie kunnen op een gegeven moment een punt zetten achter hun honeymoon met de "evangelischen".

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...