dinsdag 22 december 2009

De Israelische Terreur 1068


De NRC kon het niet langer meer verzwijgen en bericht nu:

Toch diefstal van organen in Israël

Gepubliceerd: 22 december 2009 08:27 | Gewijzigd: 22 december 2009 11:30

Door onze correspondent

Tel Aviv, 22 dec. Israëlische artsen hebben in de jaren negentig organen van dode Palestijnen afgenomen. Deze onthulling, gedaan door de bekende patholoog Yehuda Hiss, heeft de Israëlische autoriteiten ernstig in verlegenheid gebracht.
Journalist Donald Boström werd begin november bij een bezoek aan Israël op de luchthaven van Tel Aviv opgewacht door activisten.   Foto AFP
Journalist Donald Boström werd begin november bij een bezoek aan Israël op de luchthaven van Tel Aviv opgewacht door activisten.
Foto AFP

Hiss was tot 2004 hoofd van Abu Kabir, een forensisch instituut dichtbij Tel Aviv. De Israëlische televisiezender Kanaal 2 zond dit weekend delen uit van een gesprek tussen Hiss en een Amerikaanse onderzoeker. Daarin zegt hij dat artsen van zijn instituut huid, botten, oogvliezen en hartkleppen van dode Palestijnen, maar ook Israëlische soldaten, Israëlische burgers en buitenlandse werknemers afnamen. Familieleden werden vaak niet op de hoogte gesteld, laat staan dat hun toestemming werd gevraagd.

De Amerikaanse onderzoeker was bijna tien jaar in bezit van gespreksopnamen, maar besloot ze vrij te geven na een emotionele rel in Israël over een artikel in de Zweedse krant Aftonbladet, van afgelopen zomer. Dat artikel zette de relatie tussen Israël en Zweden ernstig onder druk. Journalist Donald Boström schreef dat het Israëlische leger organen stal van gedode Palestijnen.


Lees verder: http://www.nrc.nl/buitenland/article2443178.ece/Toch_diefstal_van_organen_in_Israel

Geen opmerkingen:

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...