maandag 21 december 2009

De Israelische Terreur 1065


Het Nederlands Dagblad zet het woord 'diefstal' tussen aanhalingstekens om aan te geven dat diefstal zeker diefstal is, behalve wanneer Joden in Israel 'diefstal' plegen. Dan is het eigenlijk geen diefstal. De filosemieten zijn als alle andere antisemieten. Ze verdelen de wereld in Joden en niet-Joden, in Arabieren en niet-Arabieren.

Israël geeft ‘diefstal’ van organen toe

Geplaatst: 21 december 2009 12:00, laatste wijziging: 21 december 2009 12:04

van onze redactie buitenland

JERUZALEM – Het Israëlische leger heeft toegegeven in de jaren negentig, zonder toestemming vande familie, organen uit dode lichamen te hebben gehaald.

Het leger kwam met een verklaring naar aanleiding van een interview met het hoofd van het Israëlische forensische instituut Abu Kabir, dokter Jelena Hiss. Het interview, gemaakt in 2002, was afgenomen door een Amerikaanse wetenschapper. Zij bracht het interview nu naar buiten in verband met de grote controverse over uitlatingen in het Zweedse dagblad Aftonbladet in augustus. Die krant schreef dat het Israëlische leger Palestijnen doodde voor hun organen. Daar is echter nooit bewijs voor gevonden. De uitlatingen in de Zweedse krant zorgden voor een hevige diplomatieke rel tussen Zweden en Israël.

Delen uit het interview met Hiss werden afgelopen weekend uitgezonden op de Israëlische televisie. Volgens Hiss had het leger toestemming gegeven voor een praktijk waarin uit pasgestorven lichamen van zowel Israëlische burgers, Israëlische soldaten als Palestijnen organen werden gehaald. ,,Sommige van de lichamen waren van Palestijnen die gedood zijn in gewapende conflicten’’, aldus Hiss.

Dergelijke praktijken zijn beëindigd in 2000, aldus de patholoog. Volgens het Israëlische ministerie van Gezondheid werkt het Abu Kabir instituut nu al tien jaar volgens alle ethische regels en de Joodse wet.


http://www.nd.nl/artikelen/2009/december/21/israel-geeft-diefstal-organen-in-jaren-negentig-to

Geen opmerkingen: