donderdag 5 november 2009

De Pro Israel Lobby 151


Postbus 11646

2502 AP Den Haag

Tel.070 - 364 68 62

Fax 070 – 365 33 72

Email cidi@cidi.nl

Site www.cidi.nl

ABN-AMRO 46.57.81.810

Geachte heer Van Houcke,

Wij ontvingen uw e-mail over de bijeenkomst met minister Lieberman. Voor deze bijeenkomst hebben wij een genodigdenlijst voor journalisten. U staat niet op deze lijst. U zult tot onze spijt dus niet bij de bijeenkomst aanwezig kunnen zijn.

Vriendelijke groeten,

Tuvit Shlomi- CIDI voorlichter/public relations - t.shlomi@cidi.nl, 070-3646862

7 opmerkingen:

Sonja zei

Tuvit Shlomi, oplichtster.

Haaretz 26.05.09 Dutch-Jewish poet masks Israeli roots to win Arab prize

One name sticks out from the list of winners in the prestigious El Hizjra poetry competition intended for Dutch Arabs, which was announced two weeks ago - Tuvit Shlomi, press officer for Holland's largest Zionist group.

For this reason, Shlomi - who works for the Center for Information and Documentation Israel (CIDI) - submitted her two winning poems written in Dutch under an Arab pseudonym. "I did it to ensure my work is judged on content, not background," she says, in reference to the often-tense relations between local Jews and Dutch Arabs. Lees verder

AdR zei

De Volkskrant bericht dan dat El Hizjra het uitertst sportief opneemt - de bedriegster bedrogen.

Sonja zei

Als ik in de jury had gezeten had ze hem niet gekregen, simpelweg omdat de prijs is bedoeld voor de maker van het beste gedicht, en voor degene die het beste een politiek relletje kan uitlokken over de rug van poëzie.

Anoniem zei

Ik ben benieuwd welke journalisten wel uitgenodigd zijn. Geeft ook weer meer duidelijkheid.

anzi

Anoniem zei

Beter de weg van terreur bewandelen.

Cidi

Ex-Shin Betchef Ayalon niet vervolgd
dinsdag 27 oktober 2009
Ami Ayalon, ex chef van de Israelische geheime dienst Shin Bet, kan niet in Nederland worden vervolgd. Nederland heeft hiertoe geen rechtsmacht. Dit maakte het Haags gerechtshof dinsdag bekend. Een Palestijn had een procedure tegen Ayalon gestart, omdat hij in Israelische gevangenschap gemarteld zou zijn. Zijn advocaat wilde Ayalon laten aanhouden toen hij in mei 2008 onder meer sprak op het CIDI-congres.

Er zijn en worden vaker pogingen gedaan om Israeli's in het buitenland te vervolgen voor vermeende misdaden in eigen land. „Universele jurisdictie blijft een paardenmiddel”, zei Menno Kamminga, hoogleraar Internationaal Recht in Maastricht, onlangs tegen de NRC over dergelijke kwesties. „Er zijn altijd problemen met het verzamelen van bewijs in een ander land, en er is een risico op politieke conflicten. Bovendien is het voor de slachtoffers beter om strafzaken te voeren op de plaats van het misdrijf. Israël heeft een heel goed ontwikkeld rechtssysteem. Daar zou het moeten gebeuren. Dat heet de koninklijke weg bewandelen

anzi

Anoniem zei

anzi ontkent het bestaan van de holocuaust

Cidi

Peiling Het Goldstone-rapport vertekent de werkelijkheid

(100 votes)

Ja
78% Ja
22% Nee

anzi

Anoniem zei

Cidi website en schaamteloze schofterige streken

De illustere illusionist Naftaniel laat zijn duistere aard zien. Een holocaustslachtoffer die zich niet voor het holocaustkarretje laat spannen, past niet in het plaatje.




Naast antizionist is EAJG-voorman Meyer een apologeet voor de islamitische houding ten aanzien van de Joden. Zo beweert hij dat het de Joden juist onder islamitische heerschappij voor de wind ging, waarbij hij Spanje als voorbeeld noemt. De eminente islamgeleerde Bernard Lewis heeft dat beeld echter afgedaan als „een mythe.” Ook in islamitisch Spanje, ”El Andalus”, werden de Joden getroffen door bloedige pogroms, deportaties en gedwongen bekeringen. De Spaans-Joodse wijsgeer Maimonides: „De Arabieren hebben ons vreselijk vervolgd en afschuwelijke en discriminerende wetgeving tegen ons ingesteld. Nog nooit heeft een natie ons zo gemolesteerd, vernederd en gehaat als zij.”

Het blijft niet bij geschiedvervalsing. Meyers club deinst er niet voor terug om enthousiast mee te lopen in anti-Israëlische betogingen waarin wordt opgeroepen alle Joden te vergassen, niet alleen de gehate Israëlische soort. En men streeft enthousiast naar het salonfähig maken van Hamas, een organisatie die verkondigt dat alle Joden gedood dienen te worden, niet alleen de gehate Israëlische soort. Zulk gedrag kan zelfs niet met Joodse zelfhaat worden gelegitimeerd. Meyer c.s. dienen zich diep te schamen. Lees verder Cidi.

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...