vrijdag 13 november 2009

De Israelische Terreur 1021

Politieke druk kan iets opleveren.

http://www.nu.nl/politiek/2122232/verhagen-gelast-onderzoek-israelische-cosmetica.html

Verhagen gelast onderzoek naar Israëlische cosmetica

Uitgegeven: 13 november 2009 10:00
Laatst gewijzigd: 13 november 2009 10:00

AMSTERDAM - Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken vraagt de douane onderzoek te doen naar de import van cosmeticaproducten van Ahava.

© ANP

Ahava is een Israëlisch merk dat producten verkoopt die mogelijk worden gemaakt in bezet Palestijns gebied op de Westelijke Jordaanoever. SP-Kamerlid van Bommel heeft om het onderzoek gevraagd, zo stelt hij tegenover NU.nl.

Mochten de producten in bezet gebied worden geproduceerd, dan dragen ze ten onrechte het predikaat 'Made in Israël'. Producten uit Israël kunnen voordeliger worden ingevoerd vanwege een gunstige handelsovereenkomst met de EU.

Van Bommel is verheugd over de toezegging van de minister. "Er wordt al een tijdje actie tegen gevoerd maar niet opgetreden door de overheid. Belastingontduiking moet altijd worden bestreden, ook al betreft het een bevriende natie."

Gunstige belastingtarieven

De Europese Unie geeft een aantal landen, waaronder Israël, gunstige belastingtarieven. "Deze vorm van economische samenwerking versterkt de relatie tussen landen en is toe te juichen. Het moet echter wel gaan om producten die ook echt in die landen zijn gemaakt, anders is er sprake van misbruik", legt Van Bommel uit.

Naast mogelijk onrechtmatig belastingvoordeel vindt Van Bommel dat Ahava zich ook schuldig maakt aan het schenden van de Vierde Conventie van Geneve, waarin is afgesproken dat een bezettingsmacht geen natuurlijke hulpbronnen van bezet gebied voor eigen gewin mag gebruiken.

De VN heeft de Westelijke Jordaanoever officieel tot bezet gebied verklaard. "Bij de productie van Ahava-cosmetica maakt het bedrijf gebruik van water en modder uit de Palestijnse gebieden. Alleen daarom al zou Nederland de import van deze producten niet toe moeten staan."

Onderzoek

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil van de douane weten of de producten van Ahava daadwerkelijk onder een gunstig belastingtarief zijn ingevoerd.

"De douane kijkt in welk postcodegebied het toeleverende bedrijf zich bevindt om vast te stellen onder welk tarief ze in Nederland geïmporteerd mogen worden. We zullen via het ministerie van Financiën vragen om dit nog eens na te gaan."

RTL zendt op dit moment televisiereclames uit van Ahava producten. Volgens de importeur wordt er momenteel een netwerk van verkooppunten over Nederland uitgerold.

© NU.nl/Martin Kuiper

Informatie uit de Tweede Kamer gecombineerd met achtergronddossiers en het laatste politieke nieuws.
Informatie ter oriëntatie op een bezoek, uitleg over hoe wetten tot stand komen en een rondgang door de geschiedenis van de Staten-Generaal.
Kijk nu op www.tweedekamer.nl 
 

5 opmerkingen:

AdR zei

Nou, het gaat hier hoofdzakelijk om de vraag hoeveel de Nederlandse staat voor de import van dit spul mag vangen. Zo zijn ze nu eenmaal in NL

Badjassenactie.
Herken ik daar een collega van de laatste courant waarbij ik gewerkt heb? Dacht het wel...

Anoniem zei

"Belastingontduiking moet altijd worden bestreden, ook al betreft het een bevriende natie."

Handel en mensenrechten kunnen samengaan, volgens Verhagen en met wie is die natie nou eigenlijk bevriend?

Een actie in de marge van Verhagen als tegenhanger bezoek Lieberman, imagoschade opgelopen, soort Verbaalenbal.
Hoe rechtvaardig, geen onderscheid.

anzi

peter zei

Hee grote!

Dit vanuit Cataluña;

hET WOORD AHAVA betekent "liefde"!!!

Eigenaar en Billionair Ronald Perelman,
heeft nog meer leuke handeltjes,zoals hier in cataluña waar de catasionistische politiek ook een dikke vinger in de pap heeft, wij zijn als ouders van schoolgaande kinderen verplicht ieder jaar schoolboeken aan te schaffen van BURLINGTON BOOKS INGLËs (Ronald Perelman)
na mijn protest werd medegedeeld;

Hola peter
en primer lugar decirte que el señor Perelman es un destacado activista pro-Israel, pero no tiene un papel directo en ningún tipo de matanza, y normalmente estas noticias las sacan a la luz los responsables de otras empresas para bajar las ventas del competidor.

Saludos,
anxomr.

oftewel,leugen van de concurrentie en daar blijft het voorlopig bij,

Volgens;

http://augustosandino.blogspot.com/2009/01/el-catasionismo.html

Jordi Pujol´s (CIU) vriend de Joodse magnaat David Tennenbaum,was schepper van het bankwezen Dorca Olot,de huidige Banca Catalana,Sympathie voor de zionistische militantie heeft zijn invloed op vrijwel alle sectoren van het nationalisme, de katholieken van Convergencia i Unio (CiU), de leken van Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), en zelfs enkele extra-linkse groepen, behalve Rosa Bonás (ECR) één van de dappere uitzonderingen binnen de Catalaanse nationalistische visie.haar verdienste is veel groter, omdat ze getrouwd is met een Israëli ze was enkele jaren woonachtig in Israël, maar moest vluchten, zo legt ze uit: " de nederzettingen werden vermenigvuldigd aan de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook,we moesten leven met het bezettingsleger, met alle gevolgen van dien. In 1989, onze zoon was toen 10, beseften we dat ons kind werd geconfronteerd met twee opties: een soldaat van een bezettingsleger of zijn jeugd doorbrengen in de gevangenis, zoals zo vele vrienden die weigerden om te dienen in de bezette gebieden ' Rosa Bonas, riep op tot respect voor het Palestijnse volk en hun recht op bestaan in een levensvatbare staat,



Hasta siempre amigo!
Peter.

Anoniem zei

Hola Peter,

Wil je het middenstukje even vertalen?

Saludos,
Anzi

peter zei

OK;

Hallo peter op de eerste plaats deel ik je mede dat perelman inderdaad een prominent pro-israel activist is echter heeft hij niet direct iets te maken met geen enkele vorm van afslachting(Gaza)en dat gewoonlijk dit soort nieuws door andere(uitgeverijen)word verspeid om de verkoopcijfers van de concurrentie omlaag te brengen.

peter.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...