donderdag 29 oktober 2009

Dirk Scheringa Beheer 22


DSB Beheer Dirk Scheringa in South Park


3 opmerkingen:

Sonja zei

Geweldig!

Anoniem zei

Leuk,ook leuk nu het toch vaak over kunst ging in dit verband: Oba Live heeft en Jonas Staal en Theodoor Holman in de uitzending. Jonas beweert dat de democratie de kunst nodig heeft voor haar
propaganda en Holman snapt hier uiteraard niets van

Geniet hier Obalive.nl van donderdag 27 oktober

http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/ikon/OBAlive/20091029/jonas.wmv

Sonja zei

Jonas Staal is een poseur. Was hij geen kunstenaar dan was hij een columnist, bij voorkeur in de Elsevier. Hoop praatjes over zijn kunst, maar in uitvoering plat en zielloos. De praatjes scoren weliswaar goed.
Hij bekritiseert bijv. de subsidies voor kunstenaars, want die zouden hen onvrij maken. Maar Jonas Staal is momenteel een van de grootste subsidieontvangers in Nederland die ik ken. Waar het programma over gaat, zijn 'essay', wordt uitgebracht door het Fonds van Beeldende Kunsten. Dus wie betaalt dat? Juist. Zo'n type dus.

Net als de interviewer en Holman begrijp ik ook niet wat hij allemaal beweert. Nooit gedaan, ook buiten dit interview niet. Maar dat komt omdat hij geen empathish vermogen heeft: alles gaat om Jonas Staal, en het wereldbeeld van Jonas Staal is de wereld. En iemand die dat dat niet ziet wordt arrogant toegeschreeuwd met nog meer praatjes.