zaterdag 11 juli 2009

De Nuance van de NRC 120



Nogmaals:

'Bos betreurt geringe greep op banken,' aldus de NRC.

Hiermee benadrukt de slijpsteen voor de geest nog eens het feit dat in een kapitalistische parlementaire democratie een sociaaldemocratische minister van Financien wel de bevoegdheid heeft om op een vrijdagmiddag zonder enige democratische controle te beslissen dat er miljarden aan belastinggeld in de failliete bankwereld wordt gepompt, maar niet de bevoegdheid heeft om banksters te dwingen hieraan consequenties te verbinden. Tot zover de veel geprezen 'democratie'. Maar deze context wordt door de NRC verzwegen. Dit past niet in het propagandabeeld dat de krant geacht wordt te verspreiden.

'You Are Living
In A Dream World
"The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society. Those who manipulate this unseen mechanism of society constitute an invisible government which is the true ruling power of our country."Edward Bernays, Nephew of Sigmund Freud, Propaganda (1928)'

2 opmerkingen:

Sonja zei

NRC: Mogelijk ‘visionaire’ Troonrede

Nieuwe troonrede volgens Bos: "Die moet dan niet meer een opsomming van beleid zijn, maar een visionair verhaal over wat er aan de hand is in de samenleving."

Right.

Van Dale: vi·si·oen het; o -en het zien van personen, zaken enz. die op een natuurlijke manier niet te zien zijn.

Wikipedia: In de religie bestaan visioenen uit inspirerende gewaarwordingen, over het algemeen van een toekomstige aard. Door aanhangers van een godsdienst worden zij verondersteld van een godheid te komen, direct of indirect (via profeten). Tevens wordt verondersteld dat visioenen dienen om te inspireren of worden zij door gelovigen uitgelegd als deel van een goddelijke openbaring.
Visioenen hebben over het algemeen meer duidelijkheid dan dromen, maar traditioneel minder psychologische connotaties.


Synoniemen voor 'visioen': angstdroom, droom, droombeeld, droomgezicht, extase, illusie, luchtkasteel, toverbeeld, trance, verrukking, verschijning, zinsbegoocheling, schim, inbeelding, hersenschim, gezichtsbedrog, gezicht, fata morgana, aangezicht.

Anoniem zei

H




In de Telegraaf

Protestmars in Parijs na gruwelijke moord AMSTERDAM - Tienduizenden mensen zijn zondagmiddag in Parijs de straat opgegaan om hun afschuw te uiten over de recente gruwelijke moord op de 23-jarige joodse Parijzenaar Ilan Halimi. Onder de betogers waren minister van Binnenlandse Zaken Sarkozy en kardinaal Lustiger, de vroegere aartsbisschop van de Franse hoofdstad. De mars was een initiatief van organisaties tegen racisme en antisemitisme.

Halimi werd 13 februari stervende aan zijn verwondingen aangetroffen langs een spoorlijn in een Parijse voorstad. Hij was 21 januari meegelokt door een jonge vrouw, ontvoerd en wekenlang door een bende jonge misdadigers gemarteld.

De hoofdverdachte in deze zaak is aangehouden in het Afrikaanse Ivoorkust. Parijs heeft om zijn uitlevering gevraagd. De man ontkent dat antisemitisme een rol heeft gespeeld. De politie heeft gezegd dat de bende ook niet-joodse burgers heeft ontvoerd of wilde ontvoeren en/of afpersen.

De Franse politie verichtte tot dusver zeventien arrestaties. De bende bestond uit personen van verschillende etnische en religieuze achtergronden.
Aldus in de Telegraaf.

Hoe zit dit? Is deze afschrikwekkende moord een 'antisemitische' moord of een moord op een jongen die toevallig joods is en gebruikt wordt als propagandamateriaal?

Latere berichten in de Telegraaf zijn anders, d.w.z dat antisemitisme wel degelijk een rol speelde.

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...