vrijdag 10 juli 2009

Leve de ChristenUnie! 2




Opmerkelijke partij, de ChristenUnie. Zoals bekend heeft hun god de man uit stof gemaakt en de vrouw uit een rib van de man. Beiden waren naakt tot ze het paradijs uit werden gestuurd vanwege een wetsovertreding, te weten: het eten van de boom van kennis. Die kennis mochten ze niet bezitten van god. Althans, dat is de mythe. Maar nu bericht de Telegraaf ons het volgende:

'Ophef om naakte vrouwen

MODDERGAT -

Er is flinke ophef ontstaan om de expositie van twintig levensgrote naaktfoto's op de waddendijk tussen Lauwersoog en Moddergat. De ChristenUnie vindt dat de naaktfoto's aanstootgevend zijn en dus niet getoond mogen worden.

De partij heeft het college van B en W om opheldering gevraagd. Het Friese gemeentebestuur ziet echter geen aanleiding om iets aan de tentoonstelling te doen, meldt RTV Noord.

Kunstenares Mijke Bos exposeert vanaf 15 juli tot half september op de zeedijk de afbeeldingen van naakte vrouwen, die twee meter hoog en drie meter breed zijn.

De CU vindt de foto's aanstootgevend en afschrikwekkend. "Door het plaatsen van dergelijke beelden in de openbare ruimte zullen inwoners, toeristen en gasten, die zich aan deze beelden storen, om die reden het traject langs de zeedijk deze zomermaanden moeten mijden. Daardoor worden deze mensen beperkt in hun vrijheid om van dit prachtige gebied te kunnen genieten", schrijft de partij.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4361219/__Ophef_om_naakte_vrouwen__.html

Nu de theologische vraag: hoe kan het lichaam dat door hun god is gemaakt 'aanstootgevend en afschrikwekkend' zijn? Dit is pure blasfemie.

12 opmerkingen:

Sonja zei

Nederlands Dagblad, 4 juli 2009, geschreven door Peter Bergwerff, hoofdredacteur ND:

"Dat moet dan echter niet gebeuren onder druk van een cultuur die de Bijbel als een achterhaald historisch document beschouwt. Maar op grond van argumentatie die aan haar zelf ontleend is. Want de Bijbel moet het laatste woord blijven houden over goed en kwaad. En niet wat men - vanuit welk edel motief dan ook - zelf als zodanig ervaart."
http://www.nd.nl/artikelen/2009/juli/03/druk

Je moet er toch niet aan denken dat dit soort ('sharia'?!) kranten door ons gesubsidieerd zou gaan worden!

Anoniem zei

Ja, normaal gesproken zou een normaal funktionerend mens het woord 'afschrikwekkend' gebruiken bij oorlog, terreur en martelingen etc.
Maar goed, men gaat vooruit, ook de homo's mogen nu een belangrijke plaats innemen bij de christengemeenschap. Als men dan i.p.v. de naakte vrouwen, het bovenste plaatje met de vrolijk lachende mannen neemt.
Wel bloot, maar het kruis bedekt, zodat men daar geen aanstoot aan kan nemen!

anzi

Anoniem zei

Moddergat zou voor bovenstaand idee echt wel ideaal zijn. Toch eens contact opnemen met Henk Krol, als hij tenminste geen last heeft van zijn darmen of preoccupied met Iran.

anzi

Sonja zei

Tjeetje, ineens zijn we tevreden met het Chinese regime - lees de reacties.

Goh, ineens zijn we helemaal voor de sharia - lees reacties.

O ja, en in Den Haag is iedereen opeens helemaal anti-Wilders.

"Democratische samenlevingen functioneren anders [dan totalitaire systemen]. De ‘lijn’ wordt daar nooit als zodanig afgekondigd, eerder tussen de regels vermeld. Het handelt daar om een soort “hersenspoeling in vrijheid”. En zelfs de ‘geëmotioneerde’ debatten bij de grote media spelen zich af binnen de kaders van de impliciet overeengekomen parameters, die veel punten van conflict aan de leiband houden. Het controlesysteem van de democratische samenlevingen is zeer efficiënt; hij stelt de ‘algemene lijn’ vast als de lucht die we inademen. We merken het niet eens en wanen ons vaak getuigen te zijn van een zeer heftig debat. Uiteindelijk is het oneindig veel productiever dan de totalitaire systemen."
(’Hersenspoeling in vrijheid‘, interview met Noam Chomsky, Le Monde Diplomatique, augustus 2007)

Tess zei

Helemaal mee eens Sonja, voor wat betreft de quote. Wij zijn slaven van het economische systeem en wij worden voortdurend gehersenspoeld.

Noam Chomsky is een oude bekende. Tijdens mijn studie heb ik hem ontdekt en nooit meer losgelaten. Je zou hem op je nachtkasje willen zetten voor altijd.

Ons kabinet opereert vanuit een christelijk-calvinistische visie en daar hebben wij ons bij neer te leggen.

Zo niet moeten wij in actie komen. Wie gaat dat leiden? Het verzet? Nee dus.En waarom niet? Omdat het dan oorlog wordt, met schieten en doden. Net zoals elders in de wereld!!!

Dat klinkt heftig, maar de politiek opereert volledig zelfstandig en legt nog maar nauwelijks verantwoording af aan ons burgers.

Ismael zei

Wel sneu die kwalificaties van onze nationale hypocrietenclub. Wat ik wel vind is dat kunst en cultuur, in navolging van de massaconsumptie, ook steeds meer beheerst worden door een obsessie met sexualiteit. Zo ook het laatste nummer van de Groene Amsterdammer: http://www.groene.nl/covers/133_28.jpg

Misschien is dit ook niet zo vreemd, immers weerspiegelt de kunst en de cultuur uiteindelijk de werkelijkheid zoals de mens die beleeft.

Sonja zei

De cover van de Groene is trouwens een schilderij van Gustave Courbet genaamd 'l'Origine du monde' uit 1866.
http://en.wikipedia.org/wiki/L'Origine_du_monde

Sonja zei

...toen vrouwen nog niet op (haarloze) kinderen hoefden te lijken.

Sonja zei

Even off topic:
NRC: Kroes: bankiers ontkennen ernst crisis

Ah, en zogeheten kentering, suggereert de titel. Opletten dus: zodra er pijnlijke bezuinigingen en massa-ontslagen voor de deur staan gaan kabinet en andere politici nu opeens heel boos!!! worden op de bankiers. Eerst was het de schuld van de V.S., toen was het de schuld van "de bonussen", daarna was het de schuld "van ons allemaal" en nu gaan 'de bankiers' de schuld krijgen. En zo verlopen alle publieke discussies en debatten heel netjes binnen de van tevoren vastgestelde parameters. Met in deze de bedoeling om de burger nog meer uit te knijpen - en hen dat te laten accepteren - om het failliete systeem, dat uitsluitend ten goede komt aan de rijken, de minderheid, weer overeind te krikken en in stand te houden.

De titel suggereert iets van kritiek - maar in het atikel lezen we juist dat die er niet is:
Kroes: "Het is modieus om Europa ‘stom’ te vinden. [die uitspraak was neem ik aan voor het morrende doch modieuze volk bedoeld] Maar als we de euro en de interne markt niet hadden, was de ellende veel groter geweest. Het is een godswonder wat we hebben bereikt, maar een godswonder is niet voldoende om door de crisis te komen."

Het is een godswonder wat we hebben bereikt!

Anoniem zei

Werkgever krijgt meer speelruimte bij ontslag
Van onze verslaggevers Bart Dirks, Elsbeth Stoker
Gepubliceerd op 10 juli 2009 21:54, bijgewerkt op 21:56


Den Haag/Amsterdam - Bedrijven krijgen meer mogelijkheden om hun goede vakkrachten vast te houden. Vanaf augustus wordt het gemakkelijker om bij ontslagrondes werknemers ‘onmisbaar’ te verklaren. Daardoor krijgt de werkgever meer ruimte te bepalen wie wel en wie niet worden ontslagen.

De andere kant van Europa, de arbeidsvoorwaarden stapje voor stapje uithollen totdat de werknemers jaknikkende speelballen zijn geworden voor de werkgevers.

anzi

Tess zei

@ Ismael

Misschien is dit ook niet zo vreemd, immers weerspiegelt de kunst en de cultuur uiteindelijk de werkelijkheid zoals de mens die beleeft.

Je bedoelt waarschijnlijk een van de vele werkelijkheden die ons wordt voorgeschoteld door belanghebbenden.

Ismael zei

Er is maar één werkelijkheid Tess. Er is een overdaad aan voyeurisme in de samenleving en de keuze is daar anders mee om te gaan.