vrijdag 10 juli 2009

De Israelische Terreur 904


Anzi heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De Israelische Terreur 903" achtergelaten:

Diplomatie a la Israel

Last update - 06:43 10/07/2009


Aide: Netanyahu told German FM West Bank cannot be 'Judenrein`

By Reuters

Tags: Frank-Walter Steinmeier



Prime Minister Benjamin Netanyahu used the Nazi term 'Judenrein' in a recent meeting with the German foreign minister to condemn the Palestinian demand that West Bank settlements be removed, a confidant of the premier has said.

"Judea and Samaria cannot be Judenrein," the confidant quoted the prime minister as telling Frank-Walter Steinmeier earlier this week.

Asked how Germany's top diplomat responded to hearing the term used by the Nazis to refer to areas "cleansed of Jews", the confidant said, "What could he do? He basically just nodded

lees verder in Haaretz

anzi

Dit nu is pervers, hier worden zes miljoen vermoorde mensen misbruikt om diefstal van Palestijns land en vervolging van de Palestijnse bevolking te rechtvaardigen. En met deze chantage proberen extremisten als Netanyahu Europa klem te zetten. Heeft u ooit gehoord van Nahum Goldman? Zie hieronder.

“I don’t understand your optimism. Why should the Arabs make peace? If I was an Arab leader I would never make terms with Israel. That is natural: we have taken their country.” – David Ben Gurion, 1956, quoted by Nahum Goldmann in The Jewish Paradox, Weidenfeld and Nicolson, 1978, p.99.

In oktober 1981 verklaarde Nahum Goldman, van 1955 tot 1968 president van de World Zionist Organisation: 'We zullen moeten begrijpen dat het joodse lijden tijdens de Holocaust niet langer meer als verdediging zal dienen, en we zullen zeker moeten nalaten de Holocaust als argument te gebruiken om gelijk wat we ook mogen doen te rechtvaardigen. De Holocaust gebruiken als een excuus voor het bombarderen… is een soort "ontheiliging", een banalisering van de onschendbare tragedie van de Holocaust, die niet misbruikt moet worden om een politiek twijfelachtig en moreel onverdedigbaar beleid te rechtvaardigen.' Zie: http://home.planet.nl/~houck006/israel.html

5 opmerkingen:

Sonja zei

'Judenrein' is ook een term die Zvi Markuszower onlangs gebruikte in een 'opinieartikel' in de NRC. Volgens de NRC is Zvi Markuszower een 'expert', omdat zijn artikel deel uit maakt van de 'expertdiscussies' in de krant.

"Iedereen weet toch te melden dat „die ultraorthodoxe fanatieke Israëli’s” daar het grootste obstakel vormen voor vrede? Waarom moeten de Palestijnse gebieden Judenrein zijn? Weet Schrijvers dat 20 procent van de Israëlische bevolking Israëlische Arabisch is? Weet hij ook dat deze groep in het parlement de Knesset vertegenwoordigd is?"

Etcetera, jullie kennen het riedeltje wel. Dus wie is die Zvi Markuszower precies, en wat zijn de antecedenten van deze 'expert'? De NRC meldt:

"Zvi Markuszower heeft een aantal jaren in Israël gewoond"

En dat was het dan, geloof het of niet. Nu kan ik denk ik zonder moeite binnen één dag een zaal vol krijgen met mensen die 'een aantal jaren in Israël hebben gewoond' - en dat zijn dan volgens de NRC, zo moeten we geloven, allemaal "experts".

Aan de hand van zijn schrijven kunnen opmaken dat Zvi Markuszower en pro-Israel lobbyist is de bekende rechts-extremistische 'argumenten'. Bij toeval stuitte ik eergisteren op een pagina op likud.nl, waarin het hele bericht van Markuszower word geciteerd. Niet verassend staat onder de titel toegevoegdgevoegd:

"Opinie artikel van Likoed Nederland in het NRC Handelsblad, 24 april 2009."

Voilá. Mijn brandende vraag: wie in de redactie heeft deze Likoed-lobbyist een platform gegeven in de krant, als "expert" nota bene?

Zvi Markuszower is, zo verzwijgt de NRC blijkbaar opzettelijk, tevens bestuursvoorzitter van het Joods Nationaal Fonds Nederland (maar meestal onder de naam 'A. Markuszower'). Het JNF in Irsael houdt zich middels een dochteronderneming bezig met het 'Arabierenrein' maken van de Bezette Gebieden.

Onlangs werden Kamervragen gesteld over het JNF, omdat die een ANBI-status (goed doel status, t.b.v. belastingvoordeel) had aangevraagd. Volgens Verhagen had genoemde dochteronderneming niets te maken met het JNF. Terwijl deze toch "100% subsidiary" is van het JNF en toevallig ook nog exact dezelfde directie én bestuursleden heeft.

Sonja zei

Ik neem aan dat 'Zvi' een afkorting is van een langere voornaam. Weet iemand welke dat is?
De 'woordvoerder' van Likoed Nederland is ene Gidi Markuszower, maar ik neem aan dat dat een familielid is.

stan zei

Tzvi (Zvi)

Tzvi (Zvi) means "deer."

Anoniem zei

Hert?

anzi

Anoniem zei

Tzi= hertje, ook een hondennaam, via de hond beland je in de Appelkerk en Israel (kan tegenwoordig, 3dymensionaal?), waar Big Brother Adminijad aan het kruis hangt en waar men zich afvraagt of Israelzondag geen Dierendag moet zijn.
Wat een uitkomst toch, dat internet!

anzi

NRC. Goedemorgen en Welterusten

  Goe Vandaag 16 APRIL 2024 Goedemorgen, Oekraïne slaakt een noodkreet: door het tekort aan munitie dreigt Rusland op alle fronten terrein t...