donderdag 9 juli 2009

De Commerciele Massamedia 220

Anoniem heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Leve de ChristenUnie!" achtergelaten:

dinsdag 7 juli 2009
Verdachte zwijgzaamheid.
Op de Trouw website stond 1 juli een bericht over een verdachte (Alex W.) die een getuige vermoordt in Dresden. Deze 'neutrale' berichtgeving verdoezelt dat het gaat om een racistische moord


De vrouw heette Marwa Al-Sherbini en was een 32-jarige Egyptische vrouw die een hoofddoek droeg. Ze had Axel W. aangeklaagd omdat hij haar onder andere "terroriste" had genoemd. Toen de rechtszaak diende, heeft hij haar vermoordt met 18 messteken voor de ogen van haar 3-jarige kind. Ze was drie maanden zwanger. De aanwezige politie zag 'per ongeluk' de Egyptische echtgenoot van Marwa Al-Sherbini als dader aan en beschoten hem toen hij zijn vrouw probeerde te verdedigen.

Echter: in het Trouw artikel is alle informatie over etniciteit, religie en nationaliteit afwezig. Dit is zeer relevante informatie in deze context: het ging om een racistische moord.

De spaarzame en onvolledige berichtgeving rond dit onderwerp in Nederland is in contradictie met het belang van de racistische moord op een gehoofddoekte vrouw. Zo'n bericht laat de latente gevaren zien die in de Europese samenleving aanwezig zijn voor moslims. Het is het resultaat van jarenlange, onverantwoorde hate-speech tegen moslims en 'de' islam. De hijab is een symbool geworden voor terroristische dreiging.

Hoe zou de reactie zijn geweest als het andersom zou zijn geweest: een moslimman doodt een witte Europese vrouw in de rechtszaal? Wilders zou er op springen, en het zou voorpaginanieuws zijn.

In de Arabische media is de moord op Al-Sherbini voorpaginanieuws en op televisiezenders werd er in actualiteiten- en praatprogramma's uitgebreid aandacht aan besteed. In Egypte wordt zij nu 'de martelaar van hijab genoemd' en men stelt voor om haar sterfdag tot de 'internationale dag voor de verdediging van de hijab' uit te roepen. Voor informatie over deze kwestie is er in Nederland niet veel te vinden. Het NRC publiceerde vandaag een kort bericht aan de ophef in Egypte en op dezelfde manier bericht de Huffington Post erover.

Het is opvallend dat deze zaak alleen behandeld wordt door de Midden Oosten correspondenten, terwijl het gaat over een racistische moord die in het hart van Europa plaats vond. De daad van deze jonge Europeaan staat niet op zichzelf, het is een nieuw type gevaar dat Europa zelf produceert. Het is komisch en tragisch om een Europees fenomeen over te laten aan een correspondent in Egypte. De berichtgeving beperken tot de protesten in Egypte, is het ontvluchten van het probleem en het onvermogen om de hand in eigen boezem te steken.

Daarnaast speelt de berichtgeving over de volkswoede en duizenden betogers in Egypte de anti-islam-retoriek in de kaart: het is een anonieme, woedende en bedreigende massa mensen, die 'het' westen willen vernietigen.


De dader zal wellicht worden afgeschreven als een gestoorde eenling, net zoals de dader van Koninginnedag, Volkert van der G. Axel W. zal nooit als Mohammed B. afgeschilderd worden als een extreme vertegenwoordiger van een gevaarlijke tendens. De Duitse dader in Dresden belichaamt de grote hoeveelheid haat die in de afgelopen jaren door een xenofobisch en islamofobisch betoog is gecreeëerd. Het is wachten op een Nederlandse Axel W.
Geplaatst door Mariwan Kanie op 21:16

anzi

12 opmerkingen:

Sam zei

Triest.

Elke commerciele onderneming moet een degelijk product leveren. Het product "berichten" in de Nederlandse commerciele media is zo overduidelijk slecht dat de keuringsdienst van waren erop af gestuurd moet worden.

De kwaliteit van de berichten (of het ontbreken ervan) in de NRC, Volkskrant en de andere flutmedia is vergelijkbaar met speelgoed waar kinderen in stikken of AH die bedorven vlees verkoopt.

Anoniem zei

De aanstichters werken niet alleen bij de kranten, maar ook bij tv en radio en onderwijs! Mensen als Kluveld, Spruyt, Holman, Ellian, de Winter,Kinneging, Wilders etc. maken de weg vrij voor dit soort moordpartijen.

anzi

Sam zei

ja absoluut. Media en politiek. Geen twijfel daarover. Waar ik me nou zo over verbaas is dat in diezelfde media en politiek ook heel veel goede mensen werken. Hoe komt het dan dat de slechte mensen de overhand hebben en zo nadrukkelijk aanwezig zijn. Want hoe je t wendt of keert. Er wordt een compleet bevolkingsgroep tientallen jaren bezet, onderdrukt met pogingen tot genocide. Wie dat steunt of in stand houdt kan simpelweg geen goed mens zijn. Het is overduidelijk wat er gebeurt, maar de topposities in de media en politiek gaan maar niet overstag. Hoe lastiger Israel t ze ook maakt door steeds openlijker de criminele daden te plegen. Is t omdat goede mensen niet of nauwelijks aan de top komen?

Anoniem zei

Daarom, Sam, is het zaak om internet te gebruiken, zodat wij bepaalde mensen in het zonnetje kunnen zetten dat zijn licht ook laat schijnen over andere sites, waardoor weer meer mensen wat te weten komen.

gr.anzi

Opiniecommentaar zei

@Sam, De media en macht corrumpeert nu eenmaal. En in deze tijd van krimpende oplages en afname van advertentie inkomsten al helemaal. Voorts kennen Amerika en Israël speciale programma's om 'journalisten' min of meer om te kopen met mooie reisjes e.d. en tijdens die reisjes krijgen ze eenzijdige propaganda op hun bordje geserveerd. Alleen sterke benen kunnen dergelijke verlokkingen weerstaan en helaas kunnen veel 'journalisten' dergelijke trips en andere incentives niet weerstaan. Daar moeten we van leren en dat tegen die betreffende 'journalisten' gebruiken. Dus als journalisten, zoals Henk Müller van de Volkskrant claimen en vragen, 'wij kennen de situatie ter plekke en bent u er al eens geweest?', dan moeten 'we' zeggen: "A ha, dus u kon de lokroep van de gratis reisjes naar Israël dus niet weerstaan?" Kortom we moeten de pro-Israël schrijvers in de media een omgekeerde bewijslast opleggen en juist roepen dat ze bevooroordeeld zijn vanwege hun reizen naar Israël etc. Kortom het mag en gaat wat mij betreft veel harder worden. Ik weet exact hoe de Amerikaans-Israëlische propaganda machinaties werken en ben sterk van plan om die kennis tegen de vaste pro-Israël lobbyisten en Islam-bashers in te zetten. Daar hebben ze echt geen antwoord op.

Vr. groet,

Dirk

Stan zei

Absoluut mee eens. Ik heb Stan net bedankt voor zijn reacties op de blog van sander van hoorn. Deze censuriste probeerde verklaringen te vinden waarom de media geen melding maakte van de kaping en ontvoering van diplomaten en hulpverleners door de zionisten. Mensen met kwaliteiten van Stan horen in de top van de Nederlandse media te werken, maar blijkbaar komen goeie mensen moeilijk aan de top. Ze gaan niet zo makkelijk over lijken.

Sam zei

Ow zie ik nu dat ik Stan heb ingevuld in het naamveldje :)

Dat moet natuurlijk Stan zijn. Ben soms met 5 dingen tegelijk bezig. Verder werkt de blog reacties niet goed samen met mozilla firefox.

Excuus.

@Dirk, het is idd duidelijk dat er bepaalde krachten veel invloed hebben en zeer slecht bezig zijn door propaganda, manipulatie etc. Veel begint in de VS en Israel en de rest (bijvoorbeeld NL) volgt. Maar waar zijn de tegenkrachten??? En als die er zijn, waarom zijn ze minder sterk en minder aanwezig?

Sam zei

Ben ik nu gek aan t worden haha. Doe ik t weer. "Dat moet natuurlijk Stan zijn". Dat moet natuurlijk SAM zijn. Tijd om naar bed te gaan.

Ben nog wel benieuwd of iemand weet waar de tegenkrachten oftewel de goede mensen zijn. Zeg maar de Stan's, de Norman Finkelstein's en de mensen op de Human Spirit boot, de maar dan op de buitenland- en eindredacties van de media en de hoge politieke posities. Zijn die er?

Gr.
Sam

Opiniecommentaar zei

@Sam,
FF heeel kort...moet zo weg.
Het punt is geld, geld en geld wat er speelt.
Voorts: kijk maar eens naar de concentratie van massamedia? Rupert Murdoch, Berlusconi, Conrad Black etc.

Fijn weekend,

Dirk.

Anoniem zei

Tegenkrachten genoeg, Sam! Er komen er alleen maar meer bij. Zelfs de kranten kunnen niet meer 100% pro Israel nieuws uitbrengen. Ze weten dat zij dan helemaal voor gek worden versleten, want de meeste burgers weten allang beter. Kijk maar naar de reactie's bij de krantenberichten . Daar de lobbyisten dit ook weten proberen zij des te fanatieker te werk te gaan. Hadden we eerst Darfur, nu hebben we het Iran comité, opgericht door een clubje pro Israel lobbyisten. Fascisten die over de ruggen van Iraniers een aanval op Iran steunen. Als de protesterende Iraniers dit zouden weten, zouden zij dan nog steeds zo blij zijn voor hun 'hulp', dat zij als lokmiddel worden gebruikt?

Helemaal onbegrijpelijk dat mensen zoals Pronk, Halsema, van Bommel etc. in het comité van aanbeveling zitten. Weten zij wel met wie zij te doen hebben of interesseert het hun niet? En waarom voor Iran wel en voor Gaza niet? (In)direct steunen zij de kwalijke zaken waarmee deze fascisten bezig zijn! Dat kunnen wij hen zeer kwalijk nemen. Zij moeten zich de ogen uit hun kop schamen om met deze club in zee te gaan!

anzi

Anoniem zei

Hier gaat het dus om, Sam, niet om die mensen!
Op de website Iran comite/Pro Israel lobby

Iran heeft nucleaire ambities; Israel verwacht dat het in 2009 kernkoppen kan hebben. Intussen roept president Ahmadinejad op tot strijd voor een wereld zonder de VS en Israel. Iran financiert o.a. Hezbollah, Islamitische Jihad en Hamas: het is de grootste sponsor van terreur ter wereld
Iran heeft nucleaire ambities; Israel verwacht dat het in 2009 kernkoppen kan hebben. Intussen roept president Ahmadinejad op tot strijd voor een wereld zonder de VS en Israel. Iran financiert o.a. Hezbollah, Islamitische Jihad en Hamas: het is de grootste sponsor van terreur ter wereld.

Dit van ons fascistenclubje die de landen qua terreur door elkaar heen haalt!


We zullen het hele lijstje van oprichters en aanbevelers blijven volgen in hun liefdadigheidswerk

anzi

Anoniem zei

13 februari 2004

Ik heb semi-journalist Theodor Holman altijd een vies, onbetrouwbaar, kruiperig mannetje gevonden. Even smoezelig als zijn vriend Theo van Gogh, maar een stuk laffer. In Het Parool van gisteren bevestigde Holman weer eens mijn denkbeelden over hem. Schrijvend over de Iraanse asielzoeker Mehdy Kavousi kwam Holman onder meer tot de volgende zinnen: "Wél met een Nederlandse vrouw trouwen en vervolgens zelfmoord willen plegen omdat je hier niet mag blijven, heeft iets onbeschrijfelijk kinderachtigs. Vooral als je jezelf dan ook nog dichtnaait. En wees dan ook consequent: naai ook je reet dicht, en je piemel en je neus en je oren – dan toon je nog enige moed. (…) Is het erg dat Mehdy misschien komt te overlijden? Wat mis je aan een mens die weigert mens te zijn?"
Aldus Holman

Onbegrijpelijk dat Het Parool Holman in functie houdt. Wat mis je aan een moraalridder die niet weet wat moraal is?
Aldus Roza?

Wie weet de hele tekst van de column van Holman te vinden?

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...