maandag 6 juli 2009

Amanda Kluveld van de Volkskrant 11



Anzi heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Iran 304" achtergelaten:

Radio 4-07-2009

Dit is het weblog van Bart Jan Spruyt

'Ik was een uur lang op radio 5, bij de Humanistische Omroep, geïnterviewd door Amanda Kluveld. Wie dat zou willen beluisteren, kan dat hier doen.'

Voor de liefhebbers!

anzi


En ja hoor, Bart Jan wordt regelmatig geinterviewd op de radio. Eerder schreef hij al:

Over de PVV, Gerard Reve en de Europese Unie
Vanmorgen zat ik samen met Theodor Holman en een vervelende linkse dominee uit Rotterdam (Piet de Jong) in het radio1-programma Dit is de dag. Holman had het over zijn boek over Gerard Reve, de dominee en ik hadden het over de vraag waarom de PVV van Geert Wilders vorige week zo succesvol was bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. De uitzending is hier te beluisteren.


Kluveld dus, geen interviewster, maar een propagandiste, roomser dan de paus. 'Niet de islam maar de westerse cultuur [is] superieur,' schrijft ze in de Volkskrant. Het is een wijd verspreide opvatting onder de 'politiek literaire elite' (Hofland) in de polder.

Maar nu de werkelijkheid zoals treffend beschreven door de Amerikaanse zwarte hoogleraar Robin D.G. Kelley in een voorwoord bij Discourse on Colonialism van de zwarte geleerde Aime Cesaire.

'"Europe is literally the creation of the Third World," Cesaire reveals, over and over again, that the colonizers' sense of superiority, their sense of mission as the world's civilizers, depends on turning the Other into a barbarian. The Africans, the Indians, the Asians cannot posses civilization or a culture equal to that of the imperialists, or the latter have no purpose, no justification for the exploitation and domination of the rest of the world. The colonial encounter, in other words, requires a reinvention of the colonized, the deliberate destruction of the past.'

En het opmerkelijke nu is dat een gesprek tussen de gekleurde Amanda Kluveld en de witte Bart Jan Spruyt over de superioriteit van het Westen over van alles kan gaan, behalve over het feit dat de Aziatische voorouders van Amanda Kluveld alleen maar geexploiteerd konden worden doordat de voorouders van Spruyt er heilig van overtuigd waren dat zij superieur waren aan de Amanda Kluveld's. En dat is dan ook de reden van 'the deliberate destruction of the past.' Ga zo door Amanda, de blanke toeans staan volledig achter je.


8 opmerkingen:

Unknown zei

Nou, aangezien zij een historica van niks is - weet ik uit eigen schade en ondervinding - past zij uitstekend in het team van wegpoetsers.

Unknown zei

Onder mijn ware persona citeer ik mijzelf maar even aangaande Amanda K.:

...ben ik een kniesoor als ik val over een passage als: "In een tijd waarin zwarten niet of nauwelijks als volwaardige mensen werden gezien" (p.81). Door wie, als ik vragen mag? Door henzelf?

Sonja zei

Ter attentie Burke gaat bezerk (Spruyt, Burke, Wilders, Pfizer)

Amanda Kluveld-Reijerse is één van de vier oprichters van 'I proxy Iran', een club (Leidse) islamofoben en zionisten (en wat naieve sukkels?) die sinds kort het Iraanse volk willen helpen in plaats van bombarderen.

Unknown zei

Het is mij altijd een raadsel geweest hoe je je conservatief kunt noemen en tegelijkertijd sponsoring ondergaat van een firma die heren die geen zin meer hebben toch uit de broek laat gaan.

Maar het kan nog gekker: uit het stuk waarnaar Sonja verwijst:

"Toetreding van Turkije tot de EU is daarentegen juist erg belangrijk voor ons, Amerikaanse conservatieven. De modernisering van dat land – daarover bestaat binnen Amerikaanse conservatieve kring eigenlijk geen onenigheid – is enorm belangrijk,"

Conservatieven die modernisering nastreven?
Misschien moet je nergens meer van staan te kijken. Gisteren ontdekte ik vleesetende vegetariërs.

Zelf ben ik een geheelonthouder die graag een paar trappistenbieren achteroverslaat als het zo uitkomt.

Anoniem zei

Leuk die link op weblog Bart Jan Spruyt! Bartholomeus, kijk ook even op 'Iran 304', nog meer leesvoer, daar er bij jou weinig te lezen valt!

anzi

Anoniem zei

Priesters weten ook al eeuwen dat het celibaat veel makkelijker vol te houden is als je af en toe een leuk parochielid liefdevol fysiek bejegent.
En sinds ik af en toe een willekeurige cassière in elkaar mep kan ik ook veel beter met mijn agressie omgaan.

Anoniem zei

Gelukkig maar!

anzi

Anoniem zei

Interviews in de zomer op HUMAN: Chris Rutenfrans

Amanda Kluveld interviewt Chris Rutenfrans (19.00-20.00 uur) hier te beluisteren.


Chris Rutenfrans: “Mensen die zeggen dat alle culturen gelijk zijn hebben ongelijk. Onze cultuur is de beste, omdat onze cultuur de enige is die zichzelf relativeert!”
Chris Rutenfrans is redacteur van Forum, de opiniepagina van de Volkskrant. Hij studeerde criminologie in Nijmegen. Rutenfrans was een van de eerste critici van de multiculturele samenleving.

Ruthenfrans voerde samen met Andreas Burnier een felle strijd tegen wat zij noemden “het euthanasiasme”, het – in hun ogen - te gemakkelijk overgaan tot euthanasie.
Eerder was hij ook “speechwriter” van de ministers Ernst Hirsch Ballin en Winnie Sorgdrager

Rutenfrans was een van de eerste critici van de multiculturele samenleving.

Ooit zo'n domme gans meegemaakt? Zit daar als non- white en heeft het over onze superieure relativerende cultuur?

En wat voor lulkoek alweer van die 'frans' Mensen in de praktijk weten wel beter w.b. euthanasie, kom een tijdje werken in de gezondheidszorg, lapzwans! En w.b. onze hoogstaande cultuur, ooit gehoord van zweedse banden, uitdroging, ondervoeding, langdurige isolatie, platspuiten, eenzaamheid etc? Vergelijk dat eens met de culturen die lager op jullie ranglijst staan, kip zonder kop.

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...