maandag 22 juni 2009

Ronny Naftaniel van het CIDI 11





Ik kreeg net dit bericht:

Subject: Re: [Fwd: CIDI solidair met Iraanse bevolking: kom 24 juni naar Nieuwspoort]

als het CIDI het Iraanse volk één plezier wil doen, moet het zijn mond houden
maar het CIDI kennende wil het het Iraanse volk helemaal geen plezier doen
voor het CIDI geldt alleen: eigen volk eerst
bovendien moet het CIDI niet rekenen op veel sympathie voor de Israel-zaak die CIDI voorstaat van de Iraanse bevolking
de Iraniërs hebben wel genoeg van Ahmadinejad's gedram, zogenaamd ten gunste van de Palestijnen en verder in alles
in het Iran comité is een aantal ongetwijfeld welwillende Nederlanders door het CIDI gegijzeld in een onzalige discussie
Amnesty zou er ook beter aan doen zich niet te laten zien bij het CIDI; want men zou dan toch kunnen vragen of het misschien partijdig is, tenzij het de gelegenheid aangrijpt om tegelijkertijd over de Israelische schendingen van mensenrechten te beginnen en over de nederzettingen

De man met bloed aan zijn handen, Ronny Naftaniel van de volgens Haaretz 'pro-zionistische lobbygroep', het CIDI, de man die in januari van dit jaar de moord op meer dan 300 Palestijnse kinderen een 'gerechtvaardigde antwoord' vond, terwijl Amnesty International dit 'gerechtvaardigd antwoord' als oorlogsmisdaden betitelde, doet de volgende oproep:

'CIDI solidair met Iraanse bevolking: kom 24 juni naar Nieuwspoort
Al geruime tijd wijst CIDI op de gevaren van het heersende Iraanse regime. Na de Iraanse verkiezingen van 12 juni is duidelijk tot welke stappen tegen de eigen Iraanse bevolking president-Ahmadinejad bereid is. CIDI steunt de Iraanse roep om vrijheid van meningsuiting en die krachten die de mullahs naar huis willen sturen. Een democratisch Iran zal niet alleen voor de Iraniers goed zijn, maar ook voor Israel en de rest van de wereld. In dit kader roept CIDI u op aanwezig te zijn op woensdag 24 juni van 12.00 tot 13.30 in Nieuwspoort voor een spoeddebat over de vraag: Iran: hoe nu verder? Dit spoeddebat wordt georganiseerd door het Iran Comité, waarin ook CIDI-directeur Ronny Naftaniel zitting heeft.
Tijdens het spoeddebat, zullen buitenlandwoordvoerders, mensenrechtenexperts en Iraanse vluchtelingen het woord hebben. De buitenlandwoordvoerders zullen duiven oplaten bij de Hofplaats achter de Tweede Kamer, waarop de tekst van artikel 1 van de Grondwet staat gebeiteld, om hun solidariteit met de Iraanse bevolking te tonen.
Deelname aan het debat is toegezegd door dhr. Voordewind (Christenunie), dhr. Boekestijn (VVD), dhr. Haverkamp (CDA), uitnodigingen aan andere politici staan nog uit. Mensenrechtenorganisaties zijn vertegenwoordigd door Eduard Nazarski, directeur van Amnesty International Nederland en Caroll Bogert, bestuurslid van Human Rights Watch International. Damon Golriz spreekt als vertegenwoordiger van de Iraanse vluchtelingen in Nederland. Golriz is een van de initiatiefnemers achter de petitie aangaande Nederlandse betrekkingen met Iran die op 18 juni aan minister Verhagen is aangeboden.
Uit solidariteit met de Iraanse bevolking nam CIDI ook deel aan de grote demonstratie die door de Iraanse gemeenschap in Nederland op 18 juni werd gehouden bij de Tweede Kamer.
Ook het Iran Comité is voorstander van grotere druk tegen de Iraanse regering, niet tegen de Iraanse burgerbevolking. Daarom pleit het Comité voor het invoeren in Nederland van de Amerikaanse Refined Petroleum Act om druk op de Iraanse overheid uit te oefenen. Ook pleit het Comité ervoor dat Europese ambassades de positie van oppositieleden monitoren, om de kans op verdwijningen te verkleinen. Ambassades zouden ook gewonde demonstranten en politieke vluchtelingen moeten opvangen. Het Iran Comité is van mening dat Nederland de Iraanse leiders moet oproepen de verstoringen van het telecommunicatienetwerk te staken en de demonstraties tegen de verkiezingsuitslag doorgang te laten vinden.
Het Iran Comité bestaat uit dr. Bram Peper (oud-minister), Prof. Henk de Haan (oud-voorzitter buitenlandcommissie Tweede Kamer), ir. Frank van Dalen (oud-voorzitter COC), Ijmert Muilwijk (voorzitter PerspectieF jongeren ChristenUnie), Marjolein Hak (wethouder Werkendam), drs. Florus Wijsenbeek (oud-Europarlementariër), drs. ing. Sadegh Zarza (voorzitter Koerdische Democratische Partij Iran Nederland), drs. Ronny Naftaniel (directeur CIDI), en Farinaz Aryanfar (studente, Iraanse vluchteling).
IRAN: HOE NU VERDER?
· Spoeddebat met o.a. dhr. Voordewind (Christenunie), dhr. Boekestijn (VVD), dhr. Haverkamp (CDA), mensenrechtenexperts Amnesty International, Iraanse vluchtelingen
· Woensdag 24 juni, 12.00-13.30
· Den Haag, Nieuwspoort, Van de Poelzaal
· Aanmelden bij Dhr. S. Guttman, coördinator Iran Comité tel. 06-42101749

Wordt het niet tijd om Naftaniel op zijn verantwoordelijkheden als Nederlands staatsburger te wijzen, om hem publiekelijk een weerwoord te geven? Het publiekelijk steunen van de Israelische terreur tegen de Palestijnse burgerbevolking is in strijd met de Nederlandse opvattingen betreffende mensenrechten. Hij gedraagt zich steeds meer als betaalde agent van Israel, in zijn ogen 'de Joodse natie'. Het over de ruggen van de Iraanse burgerbevolking een actie tegen dat land voeren, louter en alleen in een poging het Israelisch expansionisme te steunen is even verwerpelijk als de zionistische politiek om zes miljoen doden te misbruiken ter rechtvaardiging van het zionistisch extremisme. Deze bijeenkomst is een uitgelezen kans om aandacht te vragen voor de Israelische terreur tegen de Palestijnse burgerbevolking. Laat uw stem horen.

33 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een gewetenloze vent met z'n antisemietentik. Voordewind is ook weer present en Bram Peper in het Iran comite? Wat een stelletje hufters. Waar laten de mensenrechtenorganisaties zich voor gebruiken? Is dit hetzelfde mensenrechtengelul als van Verhagen? Moeten zij zich niet schamen om hier aan mee te doen? Dit heeft niets met mensenrechten te maken, alleen met onderdrukking en moord op de Palestijnen.
Kunnen we ergens protest aantekenen?

anzi

stan zei

anzi

ter plaatse met een spandoek protesteren tegen de israelische terreur. een tekst zou kunnen zijn: stop het cidi dat het vermoorden van 300 Palestijnse kinderen een 'gerechtvaardigd antwoord' noemt.

Anoniem zei

Ik zou wel willen ,Stan, maar ik denk niet dat ik een vrije dag kan krijgen! Ik ga het proberen en ik hoop dat er meer mensen zijn die kunnen gaan, vooral ook om de mensenrechtenorganisaties erop te wijzen waar zij mee bezig zijn.

anzi

Anoniem zei

Ik neem aan dat Bram Peper zijn declaraties kan indienen? Voor corrupte zaken zit hij op de juiste plak.

anzi

Anoniem zei

Wie niet ter plekke kan zijn, kan een mail of een brief sturen naar AI. Of bellen.
Het lijkt me nuttig als we dat met veel mensen doen.
Inhoud: Het Cidi laat zich niks gelegen liggen aan mensenrechten van Palestijnen (en ook niet aan hun positie in internationaal recht). Dus daar wil je als AI toch niet mee gezien worden?
Legitimeer geen anti-mensenrechten-organsiatie!

Unknown zei

Goed idee, Anoniem - op de site van Amnesty is overigens niets aangekondigd over dat gedoe woensdag 24 juni.

Dat Iran Comite heeft een eigen site, en de vraag is: waar hebben ze die vrouwelijke spoken vandaan? Nu juist niet uit Iran - Afghanistan, Saoedi-Arabië?

Trouwens een lacher eerste klas: iemand v/h van het COC en de Christen Unie op een podium? O wacht, die COC-er heeft het Licht gezien en is op zijn zonden teruggekomen, met de zegen van het CIDI...

Unknown zei

Amnesty heeft het niet op zijn site, maar het Iran Comité weet het al:
"Deelname aan het debat is toegezegd door: dhr. Voordewind (Christenunie), dhr. Boekestijn (VVD), dhr. Haverkamp (CDA), uitnodigingen aan andere politici staan nog uit. Mensenrechtenorganisaties zijn vertegenwoordigd door Eduard Nazarski, directeur van Amnesty International Nederland en Caroll Bogert, bestuurslid van Human Rights Watch. Damon Golriz spreekt als vertegenwoordiger van de Iraanse vluchtelingen in Nederland. Golriz is een van de initiatiefnemers achter de petitie aangaande Nederlandse betrekkingen met Iran die op 18 juni aan minister Verhagen is aangeboden."

Bron.

Geeft ook een raar gevoel, als je zoals ik lid bent geweest van verscheidene solidariteitscomité's en er zelfs enkele hebt opgericht: sinds wanneer is dat een zaak van Kamerleden, ex-ministers en andere quasi-prominenten? Dat waren de types die je ten hoogste vruchteloos wilde overtuigen.

Natuurlijk: nachtelijk stencillen is vervangen door iets op het net zetten enzovoort, maar dit is wel een heel speciale verandering...

Unknown zei

Pardon hoor, maar ik word eigenlijk steeds kwader.
Deze Naftaniel geeft willens en wetens een dolkstoot aan de demonstranten in Iran. Waarschijnlijk juist omdat hij Ahmedinejad niet kwijt wil.

"De relschoppers worden gesteund door zionistische agenten", hoor je Ahmedinejad al zeggen. En raad eens...

Sonja zei

Even off topic:

NVJ: internetheffing prima voor bewustwording lezer

ANP
Amsterdam, 23 juni. Het invoeren van een ‘internetheffing’ is een prima middel om het publiek ervan te doordringen dat nieuwsmaken geld kost. Dat zei secretaris Thomas Bruning van de journalistenvereniging NVJ vandaag in een reactie op het rapport van de commissie-Brinkman over de toekomst van de media.
------
Journalist Arjan Dasselaar twitterde: “is er al een heffing op afbakbrood omwille van de ambachtelijke warme bakker? consumenten moeten leren dat ze dat lekker moeten vinden.”
--------
Ik gebruik het internet om me goed te informeren, om aan de bullshit van de Nederlandse media te ontkomen, en nu zou ik moeten gaan betalen om de bullshit in stand te houden.

Zoek ook even op Ben Knapen bij maxpam.nl

stan zei

een heffing om propaganda te financieren? why not. volgens mij kan dit niet. de bevolking kan niet gedwongen worden commerciele instellingen zomaar te financieren. daar zijn richtlijnen voor, ook in europees verband.
stan

Unknown zei

Nou, we worden anders ook tot winkelnering gedwongen bij quasi-private verpatste nutsbedrijven als de PTT, de waterleiding,openbaar vervoer enzovoort. En tenslotte zijn die kranten en de weekbladen allemaal semi-overheid, dat is het hem nu juist.

En die broodheffing is wel degelijk doorgevoerd, nog voordat de broodprijs werd vrijgegeven! Je kunt niets dwaas verzinnen dat de overheid niet ook echt uitvoert.

Paul2 zei

Gaarne vernemen wij de reactie van de heer Naftaniël op het volgende :
Israëlische soldaat schiet voor de camers een ongewapende Palestijnse demonstrant dood.Foto van de dader is inclusief.Staat versus ongewapende burger,maar nu is de dader direkt te identificeren.Meer dan we van het Iraanse equivalent hadden mogen hopen .Mbt Iran wist iedereen meteen wie de kogel had afgeschoten.Natuurlijk geen headline news op CNN dit keer ,helemaal geen nieuws zelfs.Dit was nl geen ''symbool''.
http://jewssansfrontieres.blogspot.com/2009/06/death-on-camera.html

Paul2 zei

Nu we het toch over mensenrechten hebben .De eed van Socrates wordt soms ook wat ruim geïnterpreteerd
http://www.imemc.org/article/60914
700 doctors demand the removal of WMA president for involvement in torture

700 doctors from 43 countries sent a letter of protest to the Word Medical Association (WMA), which is considered the WMA’s governing body, demanding the removal of the newly appointed president, an Israeli doctor, for ignoring the participation of medical staff in the torture of Palestinian prisoners, the Guardian reported.

In 1997, Blachar sent a letter to the Lancet medical Journal defending the participation of physicians in torturing Palestinian detainees in Israeli prisons.

Zo'n arts wil toch iedereen?

Unknown zei

@Paul2
De eed van Hippocrates bedoel je.

In Chili heeft ooit een cameraman zijn eigen dood gefilmd: de soldaat die op hem vuurde op straat - bij de staatsgreep van 1973 - was het laatste dat hij zelf zag en dat de camera opnam.

Het gaat, daar en in Gaza of Teheran, niet om die enkele soldaat per se, maar om de opdrachtgevers.

Paul2 zei

Het gaat, daar en in Gaza of Teheran, niet om die enkele soldaat per se, maar om de opdrachtgevers.
@André

True ,maar het blijft vreemd dat de dader bekend is ,en daarmee zijn direkt verantwoordelijken,en dat de pers er dan niet bovenop duikt ,zoals vaker in geval van Israel niet gebeurt.

Speculatie igv Iran-moord wordt wel gepresenteerd als vaststaand bewijs.

Twee maten mbt 2 naties.Verhagen is er een ster in

Hippocrstes idd trouwens ,zat een beetje te slapen.

Paul2 zei

Nog steeds zie ik....

Anoniem zei

De Pro Israel lobby

Dr. A. (Bram) Peper is oud-burgemeester van Rotterdam en oud-minister van Binnenlandse Zaken in het Kabinet Kok II. Tevens was hij verbonden aan de Erasmus Universiteit als hoogleraar Sociologie en was hij hoogleraar Public Management aan de Nyenrode Universiteit in Breukelen.


Prof. Dr. H. (Henk) de Haan heeft voor het CDA tien jaar gediend in de Tweede Kamer. Hij bekleedde onder andere de functie van voorzitter van de vaste Kamercomissie voor Buitenlandse Zaken. Tevens is hij als hoogleraar algemene economie verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.


Drs. Ing. M.S. (Sadegh) Zarza MBA is voorzitter van de Nederlandse tak van de Koerdische Democratische Partij Iran. Tevens is hij lid van het bestuur van het internationale comité van deze partij.


Ing. F. (Frank) van Dalen heeft zich onder andere als voorzitter van COC Nederland sterk gemaakt voor homo-emancipatie. Tevens bekleedde hij verschillende functies binnen de VVD en is hij ondernemer.


Drs. F. A. (Florus) Wijsenbeek was van 1984 tot 1999 Europarlementarier voor de VVD. Op dit moment is hij voorzitter van de VVD afdeling Den Haag en is hij directeur van een consultantsbureau.


Mevrouw M. (Marjolein) Hak is namens het CDA wethouder van in Werkendam. Ze is onder andere verantwoordelijk voor financien, onderwijs, sociale zaken en cultuur. Tevens was zij bestuurder van het CDA in Brabant.


Drs. R. M. (Ronny) Naftaniel is directeur van het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israel). Tevens heeft hij tal van boeken en artikelen over Israel en het Midden-Oosten gepubliceerd, waaronder: "Iran: profiel van een terroristisch bewind".


Mevrouw F. (Farinaz) Aryanfar was voorzitter van de Federatie Iraanse Studenten in Nederland. Zij studeert Internationale Economie en is uitgeroepen tot Campus dichter 2008 van de Universiteit Tilburg.


De heer I. (IJmert) Muilwijk is voorzitter van PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie. Ook volgt hij de master "Sustainable Development" aan de Universiteit Utrecht.

anzi

Anoniem zei

Peper bepleit namens Iran Comité druk op Teheran
Van onze verslaggever Koen Docter
Gepubliceerd op 31 maart 2009 00:32, bijgewerkt op 31 maart 2009 08:16 (De Volkskrant)


DEN HAAG - De Iraanse aanwezigheid bij de Afghanistantop in Den Haag mag niet ten koste gaan van de internationale druk op het land. Dat stelt het onlangs opgerichte Iran Comité. ‘Vruchtbare toenadering tot Iran is alleen mogelijk als het land werkelijk stappen zet om de mensenrechten te verbeteren en het kernprogramma stop te zetten’, zei oud-PvdA-minister Bram Peper, de voorzitter van het comité, maandag bij de presentatie in Den Haag.

Het Iran Comité is een bont gezelschap van oud–politici (PvdA, CDA en VVD), een vertegenwoordiger van de homobeweging, Iraanse vluchtelingen en Ronny Naftaniel van het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Zij maken zich zorgen over de mensenrechten in Iran en over de Iraanse nucleaire ambities. Het comité wil de Nederlandse en Europese politiek aansporen tot hardere sancties tegen Iran.

‘Door economische motieven gedreven, levert Nederland niet de inspanningen die nodig zijn om Iran van een atoombom af te houden’, aldus Peper. Hij constateert dat Nederland de handel met Iran actief stimuleert, ondanks beloften dat niet te doen.

Het Iran Comité zal bedrijven ‘aanspreken op hun morele verplichtingen’ met betrekking tot investeringen die van strategisch belang zijn voor Iran.

De Iraanse vluchtelingen die maandag in Den Haag spraken, gingen nog een stap verder dan het comité, door ook kritiek te leveren op de recente toenaderingspoging tot Teheran van de Amerikaanse president Barack Obama.

De Deens-Iraanse acteur Farshad Kholghi maakte op opmerkelijke wijze duidelijk dat volgens hem de internationale diplomatie niet doortastend genoeg is. ‘Het is alsof je Josef Fritzl een keer per week voorzichtig aanspreekt op zijn misdaden, maar hem intussen laat doorgaan met het verkrachten van zijn gezin

Aldus Peper altijd gedreven door economische motieven, zeg maar jatterij, die doorgaat met het verkrachten van het Palestijnse volk, die zo immoreel als hij is, bedrijven aanspreekt op hun morele verplichtingen. Wat onze jatterd niet weet, dat ook veel bedrijven er tabak van hebben om voor het karretje van soortgelijk graaitalent gespannen te worden( het een en ander speelt zich af rond Schiphol)
Peper laat weer duidelijk zien wat hij aanhangt, de nietsontziende graaicultuur. Na 10 jaar mag hij eindelijk zijn criminele kop in het stadhuis van Rotterdam zien hangen. Mag hij trots op zijn als mensen er voorbij lopen en denken, was dat niet die... met die.....

anzi (hekel aan burgermeesters die jatten van belastinggeld en nooit genoeg hebben)

Anoniem zei

CDA'er steunt verboden organisatieGeplaatst: 25 april 2008 21:45, laatste wijziging: 25 april 2008 21:45 (Nederlands Dagblad)

van onze redactie politiek

DEN HAAG - Oud-CDA-Kamerlid Henk de Haan is voorzitter van een club die de Volksmoedjahedien Organisatie van Iran (PMOI) steunt, een verzetsbeweging die op de terroristenlijst van de Europese Unie staat.


De PMOI heeft tot doel het bewind in Iran omver te werpen. Groeperingen op de EU-lijst, waaronder bijvoorbeeld de Palestijnse verzetsorganisatie Hamas, zijn verboden in landen van de Europese Unie, dus ook in Nederland. Zij mogen in de Unie ook geen bankrekeningen bezitten.

De Haan steunt met de door hem opgerichte Dutch Groep of Friends of a Free Iran (FOFI) de PMOI alleen moreel, zegt hij . ,,Meer niet. Ik bezoek hen, zij komen bij mij thuis. Ik krijg hun blaadje, maar ik ben geen lid van de PMOI. We proberen met onze club om de PMOI van de terroristenlijst af te krijgen. Het is belachelijk dat de organisatie erop staat.'' De Haan kenschetst het huidige regime in Iran als 'miserabel'. ,,Het Europees Hof heeft een jaar of twee geleden bepaald dat de PMOI niet op die terroristenlijst thuishoorde. Maar de Europese Raad heeft een foefje bedacht, zodat ze er toch op bleven staan.''

Een beroepsprocedure die nog loopt, kan volgens De Haan alleen uitmonden in een gelijk voor de PMOI. ,,Ze heeft na de eeuwwisseling geen enkel terroristische actie meer ondernomen. Tien jaar geleden kan ze wel aanslagen hebben gepleegd in Iran, maar die waren altijd gericht tegen militaire doelen, niet tegen burgers.''

Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken noch bij de CDA-fractie in de Tweede Kamer was vanochtend een reactie te krijgen over de steun van het oud-Kamerlid voor de PMOI.

CDA'er De Haan is jaren voorzitter geweest van de Tweede Kamercommissie Buitenlandse Zaken.

anzi

stan zei

andre

een broodheffing om bakkers aan het werk te houden? dat lijkt me sterk

Unknown zei

Allerhande heffingen om de sanering van de sector te verzachten, jazeker. Het is mij nooit duidelijk geworden hoe de overheid enerzijds kon besluiten dat er te veel bakkers waren en anderzijds bepaalde dat derhalve de broodprijs omhoog moest om er voor te zorgen dat er minder kwamen.

Dat was voordat de Vrije Markt op het brood werd losgelaten.

Die internetheffing doet ook denken aan de heffingen die voortdurend werden toegevoegd aan de prijs van cassettes omdat er daardoor minder platen of cd's werden verkocht. Maakte niet uit waarvoor die cassettes gebruikt werden.

Op den duur zullen ze het niet houden met hun heffinkjes - schreef hij, intussen droevig denkend aan zijn kortstondige rol als verslaggever van een in de kiem gesmoorde internetkrant. Subsidie, ho maar.:-(

stan zei

andre

bedankt voor de informatie. het is nog gekker dan ikm gedacht had.

Anoniem zei

Als kind verbaasde ik mij elke dag over de wereld waar ik in leefde. Waarom verschillen mensen van mening? Waarom streven mensen naar verschillende doelen? Waarom zijn wij zo rijk en anderen zo arm? Waarom vernietigen we het milieu waarin wij leven? Na 24 jaar van vragen ben ik nog steeds niet veel verder. Sterker nog, er hebben zich veel meer vragen aangediend.


Tijdens mijn leven wil ik een bijdrage leveren aan het bevorderen van rechtvaardigheid. Het klinkt misschien cliché, maar het is waar. Als iedereen dat nu eens deed zou de wereld er een stuk beter uitzien. Terug naar de kop van deze biografie. Aristoteles snapte het al. Tweeduizend jaar later hebben we er alleen nog steeds niet mee gedaan. Het is tijd om de daad bij het woord te voegen.

Aldus Ijmert Muilwijk, lid van het Iran comitee

Ijmert, je ijlt en je bent inderdaad na 24 jaar niet verder gekomen. Als je toch met vragen bezig bent, even het geloof buiten beschouwing houdend,
Waarom zitten joden in een Iran comitee?
Waarom zitten homo's in een Iran comitee?
Waarom zitten christenen in een Iran comitee?

Waarom zit jij niet in het Palestina comitee?
Waarom maak jij je niet druk over meer dan een halve eeuw verdrijving, onderdrukking, uitmoorden van Palestijnen

Ga je eens afvragen voor wat jij propaganda maakt?
Ga je eens afvragen hoe de geschiedenis van Israel eruit ziet
Kortom, vraag jij jezelf eens af in wat voor club je zit?

En misschien kan je dat stukje lezen van de algemeen directeur ICCO, Jack van Ham, de link op jouw weblog. Het heet 'Vergeet de Palestijnen niet'. Jouw medelid Naftaniel vindt het uitmoorden van Palestijnse burgers (kinderen) gerechtvaardigd? Jij ook?

anzi

Anoniem zei

COC-voorzitter Frank van Dalen vertrekt niet vrijwillig bij de homobelangenorganisatie.Bestuur heeft 'm dringend geadviseerd uit eigen beweging op te stappen.

Reformatorisch dagblad over Frank van Dalen lid van het Iran comitee

In Gaykrant:Bestuursleden waren onaangenaam getroffen door 't feit dat hij in Amsterdamse homohoreca was gesignaleerd met „wel erg jonge knapen.” Ermee geconfronteerd op 'n speciale vergadering eind febr, verdedigde Van Dalen zich dat 't om 'n onschuldige relatie zou gaan:„De knul is maar 2x blijven slapen en is bovendien inmiddels al 17”

Zou Frank van Dalen aangetrokken worden door kleine exotische Iraanse jongetjes?
Misschien zou de zedenpolitie eens een kijkje kunnen nemen op zijn PC. Het zal me niet verbazen als er het een en ander te vinden is!

anzi

Anoniem zei

Ook bestaat er binnen de homobeweging onvrede over de financiële toestand waarin het COC onder leiding van Van Dalen is terechtgekomen. Maandenlang bekleedde Van Dalen een dubbelfunctie: enerzijds voorzitter en anderzijds interim-manager, een functie waarvoor hij zich liet betalen. De boeken laten daarvoor een kostenpost zien van 130.000 euro. De toenmalige partner van Van Dalen declareerde bovendien 250.000 euro voor pr, advocacy en lobbywerk.

Als voorbereiding op de algemene ledenvergadering in juli mochten penningmeesters van de afzonderlijke verenigingen van het COC alvast onder strikte geheimhouding een blik werpen in de boeken, die volgens de Gaykrant al twee jaar geen goedkeuring konden krijgen van de accountant. „Drie verschillende accountants wilden er hun handen niet aan branden.”

Nog verontruster zijn critici binnen de homobeweging over het feit dat 800.000 euro die het COC als projectsubsidie van de overheid heeft ontvangen voor komende plannen al niet meer in kas zitten. „Als de overheid de gelden terugvordert, kan de deur van het COC meteen op slot.” De schuldenlast van het COC is opgelopen tot minimaal 1 miljoen euro.

De SGP wil dat het kabinet tekst en uitleg geeft over de „financiële janboel” bij het COC. Al jaren ontvangt het COC subsidie van de overheid. Het huidige kabinet besloot eerder om het COC een structurele subsidie te geven van 300.000 euro per jaar „voor taken die het homobeleid en de homobeweging ten goede komen.”

De SGP vindt dat organisaties en instellingen die overheidsgeld krijgen hun boeken op orde moeten hebben. Zo niet, dan is dat reden om de subsidiekraan dicht te draaien, aldus fractievoorzitter Van der Vlies

Weer zo'n jatdoos, graait van ons belastinggeld en graait bij kleine jongetjes!

Wat zal deze viespuk betaald krijgen voor zijn propaganda?

anzi

Anoniem zei

Gay.nl
Frank van Dalen maakt zich zorgen over jonge jongens

Shell op het matje geroepen door Iran-comité

[Column]

Iran heeft een beruchte reputatie als het gaat om homorechten. In 2005 werd de wereld opgeschrikt door beelden van jonge jongens die werden opgehangen, alleen omdat ze homoseksueel waren. President Ahmadinejad verklaarde doodleuk dat homo's in Iran niet bestaan. In Nederland dreigde een Iraanse homo te worden uitgezet. Oud-COC-voorzitter Frank van Dalen wist in 2006 toenmalig minister Verdonk te overtuigen Iraanse homoseksuele asielzoekers als groep aan te wijzen die asiel moesten krijgen, zodra ze in Nederland asiel aanvragen met als grond hun homoseksualiteit.


Toch doen nog veel bedrijven zaken met Iran, omdat zij een schat hebben aan olie. Shell heeft grote belangen in Iran. Het bedrijf is bovendien betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe gasvelden. Shell-topman Van der Veer liet afgelopen week de aandeelhoudersvergadering weten nog geen besluit te hebben genomen over de exploitatie van het Pars-veld in het Iraanse deel van de Perzische Golf. Het Iraanse persbureau Mehr berichtte op 27 april echter dat Shell zijn aandeel in het gasproject het zuidelijke Pars-veld zal vergroten van 25 naar 30 procent. Het gaat om een investering van ruim tien miljard dollar.

In deze tijd van economische crisis wordt steeds meer gekeken naar het ethische gedrag van bedrijven en banken. Het Iran comite, waar ondermeer Christenen en homo's in verbonden zijn, spreekt daarom Shell aan op zijn investeringen in Iran. Dat deed ze zaterdag in het Financieel Dagblad en tijdens de aandeelhoudersvergadering die afgelopen week plaats vond.

Zij doet dit om twee redenen. Iran is volgens het Iran-comité moreel verwerpelijk en het zou ook gewoon dom zijn te investeren in Iran. 'Mensen hebben hun mond vol dat bedrijven zich dienstbaarder moeten opstellen aan de maatschappij. Het gaat om meer dan winst maken alleen, zo is de terechte teneur nu naar aanleiding van de kredietcrisis. Verantwoord ondernemen is niet iets wat je met de mond belijdt, maar ook in daden moet vorm geven. Dat betekent dat als mensenrechten zo ernstig onder druk staan als in Iran, je kritisch moet willen kijken of je met je investeringen een misdadig regime zoals Iran heeft in stand moet houden zoals Shell nu indirect doet.', aldus Frank van Dalen, die vice-voorzitter is van het Iran-comité.

Mocht dat nog niet al genoeg reden zijn om met investeringen te stoppen in Iran, er zijn ook politieke ontwikkelingen die investeringen in Iran risicovol maken.





Op de aandeelhoudersvergadering die dinsdag plaats vond stelde van Dalen met zijn collega's uit het Iran-comité het investeringsbeleid van Shell in Iran aan de kaak. Shell-topman van der Veer reageerde geergeerd. Hij weigerde meerdere keren om op de kwestie in te gaan en liet het bij een aantal algemene verklaringen.

Leden van het onlangs opgerichte Iran-Comité wezen Shell op zijn eigen ethische gedragscode die stelt dat het bedrijf de fundamentele mensenrechten in acht neemt. Van Dalen riep oud-premier Wim Kok op om in zijn rol als voorzitter van de 'corporate and sociale responsibility comitee' van Shell met een notitie te komen waarin het algemene en investeringsbeleid van Shell in Iran vanuit ethisch en maatschappelijk perspectief wordt beschreven. Daarin zouden eveneens de risico's van het sanctiebeleid voor de aandeelhouders moeten worden meegenomen.

ondersteuning uit Engeland via de videoverbinding aan dat als het aan de aandeelhouders ligt het hiermee voor de Shell-top nog niet klaar is. Na afloop van de vergadering werden de leden van het Iran-comité benaderd door zogenaamde 'issue-managers' van Shell. Een gesprek tussen het comité en Shell is dus in de maak. Wordt vervolgd (lees verder Gay.nl Iran)

Aldus de Frank van Dalen met zijn eigen gedragscode

anzi

Unknown zei

"De knul is maar 2x blijven slapen en is bovendien inmiddels al 17”
zei de 38-jarige VVD-er en inmiddels afgezet COC-voorzitter.

En dat is nog maar het minste van de genoemde verhalen.

Fantastisch, zo'n Iran Comité.

Anoniem zei

Gewetenloze boeven. Alsof zij zich druk maken over menselijk leed. Zij zijn aanstichters van menselijk leed.

anzi

Anoniem zei

Elsevier
Huwelijk: Marlies Lourens (32) en Siep Wijsenbeek (31)
donderdag 29 september 2005 15:08

Twee verwante zielen. Florus Wijsenbeek, lid van het Iran Comite/ Pro Israel lobby over zijn zoon Siep en Marlies Lourens.

Het lot, en de liefde, bracht ze naar Rotterdam. Zij wilde er gaan samenwonen met haar toenmalige vriend, hij reisde een vriendin achterna. Beide relaties liepen stuk en zo kon het dat ze, enigszins verloren dolend door de stad, elkaar vonden in een Rotterdams café. Toen Marlies, longarts aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, kort daarop naar Zuid-Afrika vertrok voor een stage, mocht Siep, vice-president van NIBCapital, zich drie maanden met behoud van salaris bij haar voegen. Bij een wandeling op de Franschhoek Pas toverde hij toen champagne en een ring uit de bosjes.

Het driedaags trouwfeest begon op donderdag met een 'rehearsal diner’ in Delfshaven. Op vrijdagochtend was er een 'herenontbijt’, en op zaterdag trouwde het paar voor de wet in kasteel Middachten in De Steeg met aansluitend een receptie in de kasteeltuinen. Onder de gasten waren ook veel VVD-prominenten, aangezien Siep actief is binnen die partij, net als zijn vader Florus Wijsenbeek, oud-europarlementariër en nu voorzitter van de partijafdeling in Den Haag.

Het paar is 'zeer toe aan dit huwelijk’, aldus Florus Wijsenbeek. Beiden zijn 'serieus, studieus, ijverig, reislustig en cultureel geïnteresseerd’. Ze hebben een vergelijkbare achtergrond – haar vader is gepensioneerd directeur bij Akzo Nobel – en dat maakt dat het ook met de familie goed klikt. 'Het zijn echt twee verwante zielen.’

anzi

Anoniem zei

Information Brochure
(Updated: 19 June 2009)

Joods Humanitair Fonds. Lid Fondse Florus Wijsenbeek ,lid van het Iran/pro Israel lobby comite, mag ook hierbij zijn humanitaire talenten tot uiting brengen.

Background

The Dutch Jewish Humanitarian Fund (JHF) started operating in 2002. The Foundation was established as a result of the negotiations on Jewish war claims in the Netherlands. In the settlement between the Dutch Jewish community, the Dutch Jews in Israel, and the Dutch government, it was agreed to allocate part of the Dutch government's contribution toward a fund supporting projects dedicated to restoring Jewish life in former communist countries, providing Jewish education, promoting mutual respect between people, and supporting civilian victims in war zones. The award policy of the Dutch Jewish Humanitarian Fund is based on the principles of human rights and tzedakah. Tzedakah is not a privilege but a right. The aim of tzedakah is to establish a just society.These principles are embedded in the Jewish tradition. In Leviticus XIX (9) is the admonition "not [to] wholly reap the corners of thy field" but to leave them for the poor. The JHF logo (a rectangle with a corner cut off) symbolizes these values.

Zolang het maar over Joodse slachtoffers gaat in the 'war zones', de rest is niet belangrijk.

Symbolisch gelul.

anzi

Anoniem zei

Centrum Informatie en Documentatie Israel > Israel Nieuwsbrief 2006
CIDI Israel Nieuwsbrief 2006

--------------------------------------------------------------------------------

Artikel - 31 augustus 2006
Kandidaat Tweede-Kamerlid deed vrijwilligerswerk in Israel
Tijdens de Libanonoorlog van deze zomer trokken niet alleen Joodse, maar ook niet-Joodse Nederlanders naar Israel om hun solidariteit te tonen. Zo reisde bijvoorbeeld een delegatie van zes medewerkers van Christenen voor Israel van 19 tot 28 juli dwars door het oorlogsgebied. Andere landgenoten meldden zich aan voor vrijwilligerswerk in de Joodse staat. Onder hen kandidaat-Kamerlid voor het CDA Marjolein Hak. Momenteel is Hak CDA-raadslid voor het CDA in het Brabantse Werkendam. In 1982 en 1983 woonde zij in Israel, en in 1992 was zij een van de initiatiefnemers voor de oprichting van de economische zusterorganisatie van CIDI: OPTIN (Organization for the Promotion of Trade between Israel and the Netherlands). Hieronder schrijft Marjolein Hak wat haar drijft en wat zij in de Tweede Kamer wil gaan doen.

"In Nederland lopen momenteel tal van solidariteitsacties om Israel en het Joodse volk een hart onder de riem te steken. Momenteel wordt veel ingestoken op de wederopbouw van Noord-Israel.

Zelf ben ik gedurende de oorlog met mijn twee tieners in Israel geweest. Als Sar El-vrijwilliger heb ik bijvoor-beeld bij een voedselproject voor soldaten gewerkt. Waar ik tegenaan liep waren de jonge vaders die een paar uur eerder door het leger werden opgeroepen om huis en haard achter zich te laten om het land te gaan verdedigen. En hiermee (wederom) een veilige toekomst voor hun kinderen te creëren.

Israel werd veelal wereldwijd verweten een oorlog te voeren tegen Libanon, in plaats van dat werd aangegeven dat men zich verdedigde tegen een terroristische aanval op het eigen land en haar volk. Stel je eens voor dat Breda wordt aangevallen door een groep moslem-extremisten. Zou Nederland zich daar dan ook niet tegen mogen verdedigen?

Als CDA-kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen sta ik ervoor dat het CDA duidelijk en krachtig haar visie uitspreekt. Daarbij ben ik van mening dat de strijd in het Midden-Oosten niet slechts een kwestie is van de Arabische wereld versus de Joodse staat. Nee, kijk maar naar de terreuraanslagen van moslimextremisten op Taba, Istanbul, e.d., waarbij gematigde moslimbroeders werden aangevallen. En de aanvallen op bijvoorbeeld de Londense metro, de treinen in Madrid en het WTC. De strijd van moslimfundamentalisten is een strijd tegen de "westerse verdorvenheid". Onze westerse cultuur dus, die sterk wordt bepaald door de democratische, joods-christelijke identiteit.

Nieuwkomers in Nederland moeten integreren door middel van participatie. De integratie van Joden in Nederland zou hierbij model kunnen staan. De samenleving moet daarnaast opnieuw een consensus vinden tussen de vrijheid van levensbeschouwing enerzijds en gevoel van veiligheid en sociale cohesie anderzijds. Daarom is er tevens een actief beleid nodig om misbruik van de vrijheid van meningsuiting bijvoorbeeld in de vorm van haat zaaien en opruiing strafrechtelijk te vervolgen."

Aldus Hak!

Inderdaad, Hak, de christelijke westerse verdorvenheid. Daar ben jij een voorbeeld van!

anzi

Anoniem zei

Amnesty laat desgevraagd weten dat haar directeur WEL gevraagd maar NIET aanwezig was bij de bijeenkomst, vorige week woensdag van het zionisme, pardon iran-comite.

Anoniem zei

Damon Golriz heeft zijn vriendin zwanger gemaakt, ze hebben abortus laten plegen en hij laat zijn vriendin vervolgens barsten.
Zij mag het zelf oplossen, neemt niet de moeite haar te steunen. Wel de lusten niet lasten.
Heeft haar gewoon gebruikt. Het is een rasegoist.