maandag 22 juni 2009

Rectificatie


Rectificatie. Ook ik zit er naast. Jose van Leeuwen emailde me dit:

Hallo Stan,

Sorry maar de foto heb ik al gebruikt tijdens protesten tegen de Libanon
oorlog. De foto is volgens mij niet van de GAZA want ik draag die foto al
jaren mee tijdens demonstraties .

Groet Jose

8 opmerkingen:

Sonja zei

Ik ga maar eens speuren...

Sonja zei

Dit zou dezelfde baby kunnen zijn (Gaza 2006)

Unknown zei

En eigenlijk blijkt het een foto van een keizersnede waarbij een kindje met een spina bifida ter wereld wordt gehoplpen, al dan niet levend, en hebben we hier met een Broodje Aap van watbenjeme te maken.

De Gazaconnectie is het t-shirt van Israelische militairen met een zwangere vrouw in het doelwit: twee doden in een schot. Dat klopt wel. Helaas. Dat is dan ook echt gebeurd in Gaza.

Anoniem zei

Een van de kakkerlakken

anzi

Sonja zei

André, een spina bifida ziet er niet zo uit.

Unknown zei

Geen idee hoor. Maar ook als het een nog niet geboren baby is die doodgeschten is zoals waar die Israelische soldaten zo trots op zijn - ik hoef het niet te zien, het is al erg genoeg om er over te horen.

En een Broodje Aap is het hoe dan ook al geworden, want nu duikt het dus op als slachtoffer van Iraanse beulen.

Boris zei

Hoe dan ook , het lijkt me goed om deze foto niet meer te gebruiken in welke propaganda- of 'zo erg is oorlog'- context dan ook. Dit kindje is inmiddels genoeg ge-exploiteerd.

stan zei

boris
dat lijkt me nu ook weer overdreven. het is bekend dat er honderden palestijnse kinderen dor de israelische strijdkrachten en joodse kolonisten zijn vermoord. ik heb voor mijn ogen een palestijns kind zien doodschieten door een israelische scherpschutter. en dat is toch weer heel wat anders dan een foto te misbruiken om leugens te verspreiden.
stan

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...