vrijdag 15 mei 2009

Theodor Holman 6

Het fascistje Theodor Holman in Het Parool:

Neven en nichten

THEODOR HOLMAN

 [as.bmp]

Beste Lodewijk Asscher,

 

Je weet dat ik je hoog heb zitten. Vandaar dat ik je deze brief schrijf waarin ik volgens mij een goed plan lanceer.

 

Je laat weten dat je eigenlijk een verbod wilt op huwelijken tussen neven en nichten, omdat kinderen uit zulke huwelijken een grotere kans hebben op aangeboren afwijkingen.

 

Lodewijk, ben je daar echt nu pas achter gekomen? Kom op, dit wisten we toch al jaren? Je eigen partij, de PvdA, gelooft je niet en meent dat niet 'wetenschappelijk bewezen' is dat inteelthuwelijken voor stoornissen zorgt.

 

Lodewijk, hier mijn vriendschappelijke advies: laat je partijgenoten lekker slapen. Laat ze vooral denken dat 'inteelt' fijne, gezonde, mooie baby's voortbrengt.

 

Sterker: laat die inteelthuwelijken doorgang vinden, Lodewijk. Ik zal je uitleggen waarom.

 

In je stuk in de Volkskrant en ook in het artikel in Het Parool mijd je het woord 'islam.' Dat siert je. Ik vermoed dat je zulks doet uit een vorm van beleefdheid, maar misschien heb je ook, als seculiere Jood, geen zin om de discussie over neven-met-nichtenhuwelijken langs religieus-etnische lijnen te laten lopen. Ik heb daar, als atheïst, minder moeite mee.

 

Mijn advies is: verbied die huwelijken tussen neven en nichten niet, maar moedig ze aan. 'Ze' - jouw en mijn vijanden - willen dat zelf heel graag. Laat ze. Ze krijgen verzwakte kinderen die zelf nog zwakker nageslacht voorbrengen.

 

Dat weten jij en ik en iedereen die nadenkt, maar 'zij' - die jou en mij haten - weten dat niet, en zien jouw maatregel als een vorm van 'discriminatie'. (Ik mag toch zeker zelf weten met wie ik trouw?')

 

Luister naar oom Theodor, Lodewijk. Laat ze rustig fukkie-fukkie doen met broers en zusters, neven en nichten, want dat is een uitstekende manier om op een vredelievende wijze van dit probleem af te komen. Je voorkomt op die manier bedreigingen en antisemitische scheldpartijen.

 

We betalen alles voor de geestelijk gehandicapten die ze moedwillig krijgen, we geven die de beste verzorging en laten hen op die manier, en op vreedzame wijze, hun eigen ondergang verzorgen.

 

Groet,


Meer over dit fascistje kunt u hier lezen: http://stanvanhoucke.blogspot.com/search?q=theodor+holman

15 opmerkingen:

Sonja zei

Gatverdamme, wat een verwerpelijk figuur. Ik zou graag die volgevreten inteeltkop in een volle toiletpot douwen. Dan weet hij ook eens wat zijn lezers moeten verteren wanneer ze zijn stukkies lezen. En ja, je moet de mensen hun taal spreken als je wil dat ze je verstaan.

Sonja zei

Op zijn stukkies in het Parool kun je reageren. Onder de reactie staat een regel met een link:

"Beledigend? Ongepast? Meld het ons"

En vervolgens kun je klagen - over een reactie!

Unknown zei

Fascistoïde is net zo goed het idee van mijnheer Asscher om op eugenetische gronden huwelijken tussen neef en nicht te willen verbieden.
De grondlegger van het Nederlandse staatsbestel, Thorbecke, was met zijn nicht getrouwd. Was hij moslim? Had hij gebrekkig nageslacht (geen idee - en wat kan het mij ook schelen)? Holman weet niet waar hij het over heeft en dat is precies de kracht van Het Parool - zoveel mogelijk nitwits aan het woord laten.

Heeft die courant een grote toekomst in een stad waar de modale nieuwgeborene Mohammed heet? Ook hiervoor geldt: kan het schelen...

Unknown zei

Het is wel al een wat ouder stukje, al begrijp ik uit de kersverse reactie van José van Leeuwen dat het juist "op de radio" besproken is (tja).

Dat van die moedwillige nitwitterij bij Het Parool weet ik overigens uit de eerste hand. Afgewezen bij zollicitatie, past niet in het team, "te slim". Niet verder vertellen hoor:-)

Unknown zei

Het woord zollicitatie oogt prachtig, maar was onbedoeld. So'n handige tikkerd ben ik nu eenmaal niet.

Ismael zei

Hier zegt ie het letterlijk,

Neokolonialist
→ Short cut naar de westerse beschaving

DOOR Opheffer


Mijn vader controleerde niet of ik mijn huiswerk had gedaan, hij controleerde de boeken waaruit ik les kreeg. Daarin ontdekte hij altijd fouten, en dan belde hij naar de betreffende leraar of hij schreef een brief.
Toen ik in de eindexamenklas zat, was ‘Indonesië, voorheen Nederlands-Indië’ het onderwerp en wat er in mijn geschiedenisboek over ‘kolonialisme’ stond, was natuurlijk volkomen fout. Nu was ik in die tijd al overtuigd communist, dus had ik met mijn vader al na één minuut gigantische ruzie. (‘Jullie voelden je betere mensen... walgelijk, walgelijk!’)
De westerse moraal, de westerse waarden, de westerse deugden, mijn vader vond ze inderdaad superieur aan de waarden en normen die hij in Indië was tegengekomen. Als indoloog was hij gespecialiseerd in de islam en in Leiden, waar hij studeerde, heerste een redelijk ruime geest; Darwin behoorde er tot de collegestof.
Dit jaar is het Darwin-jaar, en niet alleen daarom moet ik heel erg aan mijn vader denken. Hij heeft mij nooit duidelijk kunnen maken – en ik wilde ook niet luisteren – dat zijn kolonialistische instelling een ideologie vertegenwoordigde die het beste voor had met de Indo’s. Kolonialisme was een short cut naar de westerse beschaving met alle voordelen van dien. Mijn vader vergeleek het met een boer (de kolonisator) die aan het verbouwen van gewassen deed. Dat was ook een ingreep in de natuur, maar daardoor verkreeg je wel voedsel om in leven te blijven. Ik vond dat uiteraard fascisme. Mijn vaders constante waarschuwingen tegen de islam vond ik ook fascisme, en dat hij op DS’70 ging stemmen vond ik het bewijs van zijn fascistische instelling. Maar in Indië werd ‘iets groots verricht’ dat na 1952 teloorging, vond mijn vader.
Ik kan met mijn vader niet meer over de islam en over kolonialisme spreken. Maar steeds vaker denk ik aan een vorm van neokolonialisme – vooral in eigen land. Zeventig procent van de leerlingen volgt de laagste vorm van onderwijs – het vmbo. En de meeste van die leerlingen komen uit migrantenmilieus. (‘Nieuwe Nederlanders’, moet ik van de PVDA zeggen.) Onderwijsvernieuwingen hebben totaal geen resultaat gehad. Integendeel. Door de kredietcrisis vrees ik dat er ook extra geld beschikbaar komt voor het onderwijs. Maar wat zou helpen, zou een autoritaire, neokoloniale manier van denken zijn. Kom op, we hebben het beste met de mensen voor. Probleemwijken worden niet minder probleemwijken door nieuwbouw (Slotervaart is een schitterende wijk in Amsterdam, vol nieuwbouw), maar wel door intensief onderwijs en een neokoloniale structuur van: wij bepalen wat goed voor u is – tot u zelf in staat bent te bepalen wat goed voor u is. En u bent in staat dat te bepalen als u voldoet aan door ons geformuleerde doelstellingen. Zo niet, dan bent u aan ons onderhorig!
Het kost mij wederom moeite dit op te schrijven – en ik weet zeker dat ik als ik een zoon zou hebben, hij mij nu voor fascist zou hebben uitgemaakt – maar het is misschien wel het droeve resultaat van vier jaar lang, sinds de moord op Van Gogh, debatten voeren, door de stad lopen, over de islam lezen, op de vrijheid van meningsuiting studeren, de politiek in de gaten houden en af en toe een gastcollege geven op een academie.
Er is een foto van mijn vader – als assistent-resident – in Indië. Hij staat voor zijn huis in een wit pak met een geweer in zijn hand. Achter hem ‘de baboe en de djongos’ – thans verboden woorden in Indonesië. Het onderschrift van de foto luidt: ‘Vader met dienstgeweer. Achter hem: dankbaar personeel.’

© Opheffer / De Groene Amsterdammer

#9 / 2009 | 25-02-2009

Anoniem zei

Holman drijft nu al jaren op de lijkenlucht van van Gogh al of niet in samenspraak met maat van de Westerlaken. Holman heeft een mediageile lijn via van Gogh en parasiteert op hem. Hij heeft een complex van hier tot Djakarta en probeert zijn gebrek te compenseren door anderen te kleineren. Via de verwende altijd tekort aan aandacht komende geesteszieke van Gogh die blijk gaf van zijn gestoorheid d.m.v. uitspraken over joden (vader Sonja Barend in KZ, 'en morgen gezond weer op' etc. en daarna het eeuwige gesar van moslims}, denkt dit slappe aftreksel af te rekenen met zijn gekleurde achtergrond. Zelfde verhaal als dat van Ellian. Minne mannetjes die door hun uitspraken groter willen groeien, maar alleen maar kleiner worden. Het enige wat groeit is hun minderwaardigheidscomplex.

anzi

anzi

veemgericht zei

Na afloop van de sjabbes kiest Tulay het ruime sop en wordt http://tinyurl.com/28gr2l alsnog ingenomen

Re : http://tinyurl.com/qe7stw

Anoniem zei

?

anzi

stan zei

mogelijk de mossad, anders iemand die verdwaald is.

Anoniem zei

In ieder geval een vreemde vogel op de lijn!

anzi

Anoniem zei

Even oprakelen!

Toespraak bij het afscheid van Ayaan

Onlangs maakte Ayaan Hirsi Ali een kleine afscheidstoernee. Tijdens een dinertje in het Oudheidkundig Museum in Leiden mocht ik haar toespreken. Ik stelde mij voor hoe Theo van Gogh het zou hebben gedaan. Sommige aanwezingen ontging de ironie, wat mij spijt. De toespraak is enigszins ingekort:
“Lieve Ayaan, dames en heren,
De afgelopen tijd heb je veel over je heen gekregen, maar ook is aan alle kanten lof bezongen voor je moed, en dat is volkomen terecht. Maar het is ook zaak eerlijk tegenover jezelf te zijn, eerlijk tegenover onszelf. De ultieme oorzaak voor deze bijeenkomst is de moord op Theo van Gogh. Zonder die moord zou heel veel niet gebeurd zijn en zouden wij hier niet zitten.

Ik denk daarbij vaak aan wat Theo mij niet lang voor zijn dood vertelde. Door Radio Rijmond was hij gevraagd een uitzending talkradio te verzorgen over een door hem te bedenken stelling. De stelling die Theo bedacht voor de regio Rijnmond was deze: ‘Het bombardement van 1940 is het beste dat Rotterdam is overkomen’.

Dat was uiteraard een typische Theo-provocatie. Al snel regende het boze reacties, die Theo helemaal in zijn element brachten en hem zijn stelling met nog meer vuur deden verdedigen. Daarom moet ik hier de stelling verdedigen: “De moord op Theo van Gogh is het beste wat Nederland is overkomen”.


Want laten wij eerlijk zijn: in feite is bijna iedereen in Nederland beter geworden van de moord op Theo. Ga maar na. Leon de Winter bijvoorbeeeld is beter geworden van de moord op Theo. Hij schreef al direct daags na de moord in de Wall Street Journal en vervolgens in allerlei vooraanstaande bladen. Van een platte antisemiet was Theo ineens een tegenstander van formaat geworden. Kleine mensen hebben kleine tegenstanders, terwijl grote mensen grote tegenstanders hebben.

Of neem Theodor Holman. Zijn scenario’s gaan nu de hele wereld over en zijn portefeuille is nog zo gevuld geweest. Of neem Gijs van de Westlaken, inmiddels een producent van internationale betekenis, die hele wereld overbelt en die straks hoopt de oversteek naar de VS te maken. Ik twijfel er niet aan dat de Amerikaanse remake van de film Interview veel geld zal opbrengen, en dat alles uiteindelijk dankzij de moord op Theo.

Of neem mijzelf. Straks hoop ik een boek te schrijven over de moord om zo ook een graantje mee te pikken van de plotselinge roem die ook over ons is gevallen. Bijna iedereen heeft zo bezien op de een of andere manier baat gehad bij de moord op Theo van Gogh. Je kunt zelfs volhouden dat de moord op Theo van Gogh het beste is wat Theo van Gogh is overkomen. Haakte Theo niet onophoudelijk naar aandacht en roem? Hij wilde dat zijn naam aan films zou worden verbonden. Dat mensen zouden weten wie hij was, zoals ze weten wie Fassbinder was, of Fellini. Dat is Theo nu ontegenzeggelijk gelukt. Dat hij daar zelf niet van kan genieten, is slechts een detail.

En tenslotte Ayaan, onmiskenbaar ben jij ook groter geworden door de moord op Theo. De Europese vrouw van het jaar, behorend bij de honderd invloedrijkste personen ter wereld. Bush, Kissinger, Rushdie…nu alleen nog naar bed met JF Kennedy, en je hebt het helemaal gemaakt! Ayaan, je bent een extreem talentvol en ik acht het mogelijk dat je dit allemaal ook op je eentje bereikt zou hebben, maar zonder de moord op Theo zou het veel langzamer zijn gegaan. Beschouw wat ik hier heb gezegd niet als een verwijt. Het is geen verwijt maar een tragedie, die in ieders leven voorkomt. Dat het een bijzondere zwarte tragedie werd, is logisch, want Theo was erbij betrokken.

Lieve Ayaan, tot ziens en wij zien elkaar weer snel”.

Afscheid
Een Videotestament als Afscheid. Laat Uw nabestaanden iets Moois na!
www.TheLastPost.nl

Toespraak van Max Pam.

Dat van dat videotestament was een reclameboodschap die eronder stond. Humoristisch, van Gogh had zich, om zo te zeggen, doodgelachen.

anzi

Anoniem zei

Hoe zit het eigelijk met 'lieve Ayaan' sinds zij in neergaande lijn via PVDA, VVD in de duistere 'Denktank' belandde? Wie zijn de particulieren die haar bescherming betalen en voor wie of wat zit zij te 'denken'?
Laatste wat ik hoorde was over haar steun aan Wilders.

anzi

Anoniem zei

Leon de Winter schrijft thriller over Mohammed B.
ANP | Gepubliceerd op 07 april 2009, 13:42
Laatst bijgewerkt op 07 april 2009, 13:51
AMSTERDAM -
Leon de Winter schrijft een thriller waarin moslimextremisten de vrijlating eisen van Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh. De roman VSV, ,,met een scherpe politieke component'', verschijnt in juni, liet uitgeverij De Bezige Bij dinsdag weten.

De Winter vertelt het verhaal over Max Kohn, een zware crimineel met een slopende hartziekte. Op een dag ontwaakt hij in een ziekenhuisbed met een donorhart van een priester. Hij besluit het goede werk van de priester voort te zetten.

Hij krijgt de kans als een groepje jonge geradicaliseerde Marokkanen basisschool VSV in Amsterdam-Zuid binnendringt. De moslimfundamentalisten eisen dat Mohammed B. wordt vrijgelaten. Kohn probeert de zestig kinderen en acht onderwijzeressen te bevrijden, waarbij hij ook nog in het reine moet zien te komen met zijn verleden.

De echte Mohammed B. zit een levenslange gevangenisstraf uit voor de moord op filmmaker Theo van Gogh op 2 november 2004.

Ook Leon de Winter is nog steeds, na jaren, beter aan het worden van de moord, zoals hij zei, "van zijn eigen klootzak" van Gogh.

anzi

Anoniem zei

Holman heeft het moeilijk met het woord jood.
Wat is het probleem, Holman? Zo autistisch geworden dat je alleen het woord moslim, poep en pies bij jouw impotente vocabulaire hebt staan. Blijven innemen, Holman, dan kan je jouw vocabulaire uitbreiden met het woord Korsakov.
Ik toost erop!



Onderduik
column
THEODOR HOLMAN

Ik hoop dat iemand mij uit de droom kan helpen en kan bevestigen dat het niet waar is. Zaterdag liep ik langs mijn tv, die de hele dag op Teletekst staat, en las ik dat Caransa was overleden.

Ik zoek de pagina op en lees in de tweede regel al iets over de ondernemer en zakenman en 'de Jood Caransa...'

De 'Jood'?

Het stond er echt. Ik ging met de hond wandelen, deed boodschapjes, bekeek het voetbal, ontving een vriend en zei: ''Moet je eens kijken op Teletekst...''

En toen was 'de Jood' opeens verdwenen. Je kon je voorstellen wat er was gebeurd: jongste bediende, geboren in 1990, had dienst, leest dat Maupie is overleden, laat mapje komen, ziet dat Caransa ooit ontvoerd is en dat hij Joods is en schrijft dan op: ''De Jood Caransa...''

Kwetsend? Vreemd? Hij heeft geen idee. Tweede Wereldoorlog? Hallo, dat was 1789 hoor, niet zeiken.

Ik was blij dat de zinsnede verdwenen was, want nu kon ik weer heerlijk schrijven over de katholiek Van Agt.

Ik vind er al jaren iets engs aan Van Agt kleven, en ik denk dat dat enge 'antisemitisme' is. Daarover een andere keer. In ieder geval vind ik zijn visie op het conflict tussen Israël en de Palestijnen tamelijk belabberd. Die visie is kortgezegd: Israël deugt niet, de Palestijnen zijn lieverdjes.

Nu komt er binnenkort een boek uit van Van Agt over Israel en de Palestijnen, getiteld: Een schreeuw om recht.

Als ik uitgever was, gaf ik dat boek ook uit, want zo'n boek verkoopt goed. Maar de uitgever is De Bezige Bij. De uitgever van Leon de Winter en Harry Mulisch; de uitgeverij die uit het verzet is geboren, met verzetsheld Geert Lubberhuizen aan het hoofd, de uitgeverij waarover de biograaf van de uitgeverij, mijn oude leraar Richter Roegholt, vertelde: ''De Bij is ook een onderduikadres.'' En op dat onderduikadres komt nu Van Agt.

Zelfs PC Hooftprijswinnaar en socioloog Abram de Swaan meent dat Van Agt enigszins antisemitisch is, begrijp ik. Dat deert De Bij waarschijnlijk niet. Leon de Winter met Van Agt in één uitgeverij. Moet kunnen, denken ze daar. De Tweede Wereldoorlog is namelijk inderdaad al driehonderd jaar geleden afgelopen

anzi