dinsdag 19 mei 2009

Max Pam 3


Zo zie ik mijn ouwe vriend Max Pam het liefst, lachend om de nonsens van de wereld. Max en ik hebben vaak gelachen om de waan van de dag. Maar ik vrees nu dat hij op zijn oude dag aan het verzuren is, want wat lees ik nu vanochtend in de Volkskrant? 'Het is meer dan smaad, dit is laster.' Max is in woede ontstoken nadat mijn ouwe vriend (ik heb veel ouwe vrienden) Prem Radhakishun in Het Parool het volgende had gesteld: 'Theodor Holman (absoluut geen ouwe vriend van mij. svh), Max Pam en al die andere op moslims en zwarten kankerende columnisten zijn gewoon vieze vuile racisten.' Wat het fascistje Holman betreft heeft Prem helemaal gelijk, maar Max is van alles en nog wat, net als ik, maar hij is zeker geen racist. Hij is gewoon oud aan het worden, waardoor hij zijn vroegere humor aan het verliezen is. Max en ik hebben een heilig ontzag voor het geschreven woord, inclusief de daaraan verbonden vrijheid van meningsuiting. Net als hij ben ik er niet op tegen dat bijvoorbeeld het fascistje Theodor Holman zijn racisme verspreidt. Laat het maar zichbaar worden, dat is beter dan het ondergronds door te laten woekeren.

Welnu, het zorgelijke is dat Max nu in alle staten is geraakt en zelfs volgens de hoofdredactrice van het Parool bij haar heeft aangedrongen Prem 'te onslaan', omdat volgens Max: 'Als de krant dit zomaar voorbij laat gaan, het afgelopen [is]. Het zal te maken hebben met onervarenheid en onnozelheid van de hoofdredactie, maar deze onzin had nooit in de krant mogen staan.' De Volkskrant voegt hier aantoe dat Max overweegt de Raad voor de Journalistiek in te schakelen 'want dit is meer dan smaad. Dit is laster.'

Nu moet ik toch even mijn oude vriend Max Pam toespreken. Beste Max, wat Van Gogh en Holman schreven was ook smaad, en toch heb jij terecht gepleit voor hun recht om smaad te bedrijven. Waarom mochten zij wel hele groepen 'allochtonen' met smaad belasteren en mag Prem jullie twee niet met smaad belasteren? Bovendien is in het geval van het fascistje Holman geen enkele sprake van smaad, hij gedraagt zich als een racist. Vanwaar dat meten met twee maten? Waarom wil jij een andere publicist monddood maken? Waarom bestrijd je je tegenstander niet met feiten? Dat is immers het wapen bij uitstek van iemand die schrijft. Kop op Max, behoud je humor, loop niet weg bij het Parool. Ik bedoel, Karl Kraus liep niet weg, Kurt Tucholsky liep niet weg, Ernst Toller liep niet weg, een publicist moet tegen een stootje kunnen.

21 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja bij Max komt de aap uit de mouw...


gr,
Merijn

yelamdenu zei

Wat had Pam gezegd dan, waarvoor Radhakishun hem als een "vieze vuile racist" betitelt?

Sonja zei

Hahaha, ik heb ook heel veel ouwe vrienden!

Boris zei

Meer moslimangst in het wekelijkse radio 5- en internet programma 'Obalive' van de Human op vrijdag van 19:00 tot 21:00 met Theodor Holman, Max Pam en regelmatig een forum met o.a. Stephan Sanders en Amanda Kluveld ("Tariq Ramadan, dubbele tong, heel eng").

Sonja zei

Ja, van dat clubje ken ik Pam ook.

Anoniem zei

Uit de vakliteratuur is bekend dat mensen zoals Holman vaak een gebrek hebben (bij Holman een geamputeerde penis) en dit projecteren op andere mensen. Hoe meer Holman schreeuwt, des te harder groeit zijn geslachtsdeeltje. In zijn gedachtengang krijgt hij het formaat waar hij op hoopt en dat is ook wat ik zie.

anzi

Anoniem zei

(wegens tactische redenen nog 1 keer)



De neukende geit in het in da pinda poep chinees
en de kwezel Theodor Holman


Een paar reacties op het woord 'pinda':

Sorrie lui, ik heb bij het woord pinda alleen maar nare herinneringen en associaties en heb de neiging degene die dat tegen mij zegt of over een ander, een lel te verkopen.. ook al is die ander zich er totaal niet van bewust.
En men doet het op basis van je afkomst, hoe ze het ook bedoelen en dat doet pijn. Het is vanoudsher denigrerend bedoeld.
En ik weet nog dat ik klein was en ik het enige Indische jochie was in de straat, en dan komt het woordje pinda-chinees hard aan hoor. En dat was de bedoeling. Nu zijn kinderen onderling altijd wreed, maar het nare gevoel, het pijnlijke gevoel van gediscrimineerd worden is gebleven en is zo weer aan de oppervlakte. Ook als het niet over mij gaat, maar over een andere indo of turk of marokkaan. Het is nauurlijk de toon die het hem doet, maar toch beseffen mensen zelf vaak niet dat ze een andere medemens een treetje naar beneden schoppen.

Mede door onze integratie en inspanning van onze kant, voelen veel hollanders zich t.a.v. de indo minder bedreigd

Maar ze zien tegenwoordig het verschil niet eens meer.

Hoe vaak mijn zoon al niet geweigerd is in kroegen en als enige gecontroleerd is bij de douane.. dat is te triest voor woorden en hij ziet er gewoon keurig uit hoor.

Net als dat mijn vader gediscrimineerd werd op zijn werk, hij was anders, maar wel veel slimmer.. tja, dat kon niet natuurlijk.. En hup,een hoop bagger om hem heen. Niet wetende dat de beste man 3,5 jaar voor Hare Majesteit knijp had gezeten in vreselijke kampen en tijdens de bersiaptijd zich in het Andjing NICA bataljon weer zoveel jaar voor Hara Majesteit met gevaar van eigen leven had ingezet.. tegen een volk met bloed dat ook door zijn aderen stroomde en het hart deed kloppen van zijn Javaanse moeder.. Is dat verwarrend of niet, voor een jongen van die leeftijd?
Aduh, die Belanda's weten niets maar dan ook niets van ons. Ze romantiseren onze geschiedenis, van het landje van nasi en krupuk..
Ze voelen zich zooo tolerant en staan direct klaar met het eigenwijze vingertje als een ander land een natte scheet laat, maar ze vergeten o zo graag hun eigen geschiedenis van slaven-houden en dorpen plunderen om de schatkist te spekken.. VOC-mentaliteit noemen ze dat trots, WC-mentaliteit noem ik het.
Nee, met het woordje pinda maak je mij niet blij.
Sommigen hebben het door de jaren heen, wellicht om te overleven - geaccepteerd en is het voor hen een geuzennaam, tja bodok denk ik dan, ignorant people, al zal het ook met verwerking te maken hebben en heeft het wellicht helend gewerkt voor velen.
Maar sudah, lui.. je ziet het, het roept wat op he.. sorrie ja. Gelukkig heb ik tal van Hollandse vrienden en ben ik niet verziekt door dat nare gevoel, maar ik wilde het toch graag kwijt.. just to let you know..


. Het schelden nam ik meestal voor goed. Ik dacht, ze weten niet beter. Bij mijn eerste werkgever ben ik geloosd. Ik had beter papieren en anderen wilden geen bruine als chef. Ben nog vaker onheus behandeld vanwege mijn afkomst.

Nu behoor ik tot de groep der allochtonen. Turken, Marokkanen noem ze maar op. Sommigen denken dat ik uit het asiel zoekers centrum kom.

Als ik dan zeg dat ik gewoon Nederlander ben en dat dat ook geld voor mijn ouders, groetouders enz.,dan geloven ze mij niet. Moet ik hier dan mee leven??? Gelukkig heb ik ook vele fijne Hollandse kennissen, maar sommige anderen zijn zo dom!!!!! Nog te veel Hollanders weten niet wat Indisch is.

anzi

Anoniem zei

Anoniem zei
andre

De neukende geit in het in da pinda poep chinees
en de kwezel Theodor Holman



De kwezel Holman komt alleen in bovenstaand stukje als kwezel voor. De Indische Nederlanders reageren op de vraag wat het woord 'pinda' voor hen betekent. Zij waren de eerste grote minderheidsgroep na de 2e Wereldoorlog en kregen als zodanig ook met de nodige afkeer van bepaalde (veel?) Nederlanders te maken. Nu jaren later, mogen weer veel jongeren (jongens) van deze groep genieten van de resultaten van de vruchtbare werkjes van o.a. racisten zoals Holman.
Wat ik bedoel te zeggen is dat niet alleen Turken, Marokkanen etc. hierdoor in een negatief daglicht komen te staan, maar ook de nazaten van mensen die een zelfde achtergrond hebben als Holman, mits bijbehorende kleur.
Waarom Holman een kwezel is maken de Indische Nederlandse ouderen en -jongens duidelijk.
In die zin zijn de geiteneukers van nu, de in- dapindapoepchinezen van toen. Een gedeelte hiervan is nu dus getransformeerd in geiteneukende indapindapoepchinezen.

anzi

Anoniem zei

reactie op het piratenverhaal van Holman


Patricia Savenije,

Met alle respect voor het een aantal jaren geleden ongetwijfeld opgelopen ernstige trauma, lijkt het me toch verstandig als de hoofdredactie van het Parool de weduwe Van Gogh een half jaartje op betaald verlof stuurt. . Ze begint namelijk wartaal uit te slaan. Het is in de gevangenis namelijk helemaal niet leuk en gezellig

anzi

Anoniem zei

Vrijheid van meningsuiting!

Er zijn columnisten die anderen een kankergezwel toewensen, wat zeg ik, al zijn zij al aan kanker dood gegaan, er nog een gezwel bovenop gooien.
Er zijn columnisten die geweldige grappen kunnen maken over iemand die verongelukt is, iets met richtingaanwijzers en uit elkaar klappen.
Er zijn columnisten die graag een feestje bouwen bij het overlijden van iemand.
Er zijn columnisten die graag een graf willen onderhouden en erop plassen (pissen in columnistentaal}
Er zijn columnisten die mensen graag beschuldigen van antisemitische gedragingen.
Er zijn columnisten die vinden dat slavernij goed geweest is voor de zwarten.
Er zijn columnisten die het over christenhonden en geitenneukers hebben.
Er zijn columnisten die vinden dat je alles moet kunnen zeggen, wat zeg ik, iemand tot het bot moet kunnen afbreken, kwetsen, schelden verplicht.
Kortom vrijheid van meningsuiting!!!

En wat zien we hier! Twee columnisten die ruzie hebben. De ene schrijft over de ander en die mag niet reageren. Een of andere regel, columnisten mogen niet over elkaar schrijven!!!

Dan vraag ik me af, waar is nou die vrijheid van meningsuiting in het hol van de 'in alle vrijheid zich kunnen laten gaande en zich op anderen botvierende' meningsuiters?

Zelfs zondere enige (door sommige graag gewilde) bedreiging durven onze mannetjesputters de bek niet open te doen!
Pam, met een geweeklaag, oh zielig, ik mag niet reageren! Ik zou zeggen, man, trek je zwaard en ga ten strijde. Of reageren of wegwezen in de naam van de vrije meningsuiting!

Holman, waar zit Holman, de immer grofgebekte Holman, het teigertje van het vrije geluid? Hoop gescheld en fascistisch geschreew, verzamelaar van Reveporno en fulltime van Gogh kwijlebalk. Niks gezien, niks gehoord, nog geen woord, nog geen gefluister over een beperking van meningsuiting op hun eigen trutteneilandje.
Die schreeuw, die geit, heel vlug weer onder de grond, schijters!

anzi

Anoniem zei

PepTalk: Prem strijdt tegen selectieve censuur

Parool-columnisten mogen iedereen uitschelden. Behalve elkaar en dat vindt Prem belachelijk. U kunt hier over meepraten: 020-4680000

Helemaal mee eens, Prem!
Hier wordt de vrijheid van meningsuiting aangetast!
Het zou misschien ook echte interessante columns opleveren.
En wat is de reden dat dit niet mag?
Vreemde gang van zaken en dus stelt die vrijheid om je mening te uiten ook niet veel voor!!
Terug met die schreeuw en de geit in de grond!

anzi

ps Holman nog steeds niet gehoord of heb ik wat gemist?

Anoniem zei

Selectieve fatsoensnormen en mekkerende geiten

Over fantsoensnormen die zijn overschreden en the silence of the lambs.

Zondag 24 Mei 2009 contact adverteren abonneren homepage Prem vs. Pam vs. Barbara Door Niek Stolker | 18 Mei 2009 - 17:06 | Eén reactie | Stuur door

Het rommelt bij Het Parool. Waar de oplage licht stijgt (in 2008 +0,2 procent), daalt het aantal columnisten. Henk Spaan hield er in februari mee op omdat zijn honorarium bijna werd gehalveerd. De overige columnisten vechten elkaar de tent uit. "De fatsoensnormen zijn overschreden," zegt hoofdredacteur Barbara van Beukering, die Prem Radhakishun er verbaal van langs geeft. Reactie Prem: "Barbara is de beste hoofdredacteur van Nederland!"

Columnist en ex-HP/de Tijd-recensent Max Pam dreigt te vertrekken, zo meldde hij vanochtend in De Pers. Reden: collega-columnist Prem Radhakishun zette hem en Theodor Holman (ook al Het Parool) na de aanslag op Koninginnedag in de Amsterdamse krant neer als ‘vieze vuile racisten’ en ‘teringlijders’ die ‘witte randdebielen aanzetten tot moord en doodslag’. Pams weerwoord werd vervolgens niet geplaatst.
Waarom niet, hoofdredacteur Barbara van Beukering? “Omdat Pam hetzelfde deed als Prem, namelijk een collega-columnist beledigen. Bij Prem kwam ik er te laat achter omdat ik in Parijs zat. Woensdagochtend heb ik Prem meteen gemaild dat ik onaangenaam verrast was en dat de column wat mij betreft niet geplaatst had mogen worden. De fatsoensnormen zijn overschreden.”
Wat zei Prem? “Dat hij de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel heeft staan. Hij ging erover nadenken of hij op basis van die voorwaarden wel voor Het Parool wil werken.”
Inmiddels zijn we vijf dagen verder. Is ie nog steeds aan het nadenken? “Wat mij betreft is het duidelijk. Morgen staat het in de krant.”
Prem stopt dus? “Dat lees je morgen.”
En Pam ook? “Morgen wordt alles duidelijk.”

UPDATE, 18.17 uur. Eindelijk Prem aan de lijn. De columnist/tv-maker blijkt inschikkelijk. "Ik vind dat Barbara gelijk heeft," zegt hij. "Ik ben voor de totale vrijheid van meningsuiting. Maar de hoofdredactie heeft wel het recht regels te stellen. Die moeten dan wel consequent worden toegepast."
Waar ligt de grens? "Alle HP/De Tijd-lezers zijn geitenneukers die dienen te worden vergast..."
Pardon? "...is iets anders dan HP/De Tijd-lezer Jan Peter Balkenende is een geitenneuker en dient te worden vergast. Snap je?"
Eh... "Het leuke van Het Parool is dat we ons niet verschuilen. Iedereen mag meegenieten van onze meningsverschillen. Daarom is Barbara van Beukering de beste hoofdredacteur van Nederland. Ik ben ook niet boos op haar."
Heeft u spijt van uw column? "Daar kunt u me woensdag meer over vragen."

bla,bla,bla,bla

anzi

Anoniem zei

Ochtendhumeur: Bert Vuijsje
23 mei 2009


Bert Vuijsje windt zich op over de column twist in het Parool tussen Theodor Holman en Prem Radhakishun.

Ochtendhumeur: Bert Vuijsje

anzi

Anoniem zei

Er gingen kennelijk weer geen bellen rinkelen, en onze hoofdredacteur las Prem pas na een vakantietripje. Ze schreef hem dat hij een grens overschreed door collega's voor racist uit te maken, en wees hem op de bekend geachte regel dat columnisten elkaar in hun eigen krant niet persoonlijk bestrijden.

Ik vind dat overigens een wat moeizame regel, misschien wel nuttig voor het geval columnisten elkaar vliegen afvangen over de hoofden van de lezer heen, maar niet in een maatschappelijk debat. En waar wordt een bijdrage persoonlijk?

Theodor Holman vindt het wel een verstandige regel, onder meer omdat er een soort ongelijkheid is onder columnisten. Hij bijvoorbeeld heeft een dagelijkse rubriek en kan dan vrijuit om zich heen schieten, terwijl iemand als Prem maar eens per twee weken de ruimte krijgt. Hij heeft de hoofdredactie in een mailtje gevraagd of die columnistenregel nog geldt, maar heeft geen behoefte om op Prem in te gaan. "Bij dit geraaskal zou ik niet weten waar ik moest beginnen."

Mijn gesprekje met Pam was kort. "Ik voel me door dat geleuter van Prem niet aangesproken." Prem vindt dat als Pam en Holman de vrijheid hebben zwarten en moslims te beledigen, hij de vrijheid heeft hén te beledigen. Elke keer als er een in zijn ogen voor allochtonen beledigende uitlating wordt gebezigd, voelt hij zich persoonlijk beledigd. En waarom, vraagt hij zich

af, moeten strijders voor vrije meningsuiting beschermd worden? Hij is niet van plan zich in te houden, heeft hij aangekondigd. Integendeel zelfs.

Barbara van Beukering heeft weinig behoefte aan nog meer columns met een scheldtoon. Gisteren hebben ze elkaar gesproken, ze slapen er nog een nachtje over, maar de vooruitzichten zijn niet gunstig.

Paul Arnoldussen Laat bellen rinkelen vóór columnisten te ver gaan.

anzi - geen bellen laten rinkelen, maar andere columnisten laten reageren

Anoniem zei

Wat nou, nu al gekwetst!!

En dat noemt men een stormpje in de pers?

Dit legt juist alles bloot! Hoe een krant een afspiegeling is van de maatschappij!



Meningen, dinsdag 19 mei 2009

En nu zijn wij er klaar mee
Ruzie komt in de beste families voor. Columnisten van Het Parool, dat wij graag als één grote familie beschouwen, onderscheiden zich wat dat betreft niet.

Twee weken geleden schreef onze columnist Prem Radhakishun dat hij zich beledigd voelde door Max Pam en Theodor Holman. De termen die Prem in zijn column bezigde, waren zeer kwetsend voor beide heren. Wij betreuren het dat we die column geplaatst hebben.

De hoofdredactie van Het Parool ziet graag dat onze columnisten elkaars ideeën bestrijden, maar houdt er niet van als zij met modder gooien. Daarom hebben wij hun meegedeeld dat ze geen persoonlijke vete in de krant mogen uitvechten. Daar werden ze ook

weer boos over. Stormpje in de Nederlandse pers.

We vinden het nu wel mooi geweest. Om de kwestie voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen, drukken we vandaag twee columns af van Max en Prem, die aan de zaak raken (Max) of haar helemaal als onderwerp hebben (Prem). En daarna blijven beiden nog heel lang voor ons en voor u schrijven, wat ons betreft.

Hoofdredactie Het Parool

Eind, al goed. Gekwetste geiten onder de grond! Het fascistisch gilletje Holman mag met goed fatsoen weer verder!

anzi

Anoniem zei

Het parool van verzetskrant tot fascistisch podium

Met verbazing de reactie van van Beukering gelezen.
Mevrouw vindt vooral de fatsoensnormen belangrijk. Waar zij dat woord in een keer opgedoekt heeft, is mij een raadsel. Wat ik begrepen had, was dat fatsoensnormen achterhaald waren en zeker niet vernieuwend, maar een must voor deze krant.
Hoe valt het anders te verklaren dat zij een columnist een podium geeft die mensen tot op het bot mag beledigen, moslims en zwarte mensen graag mag denigreren en mensen zoals van Agt mag betichten van antisemitisch gedrag (lees antisemiet). Wat ik begrijp is dat het woord fatsoen hier nooit aan de orde gekomen is. Waarom nu wel? Omdat een columnist andere columnisten racisten moemt? Waarom heet dit plotseling geraaskal? Als ik schrijf dat joden met elkaar veel fucki fucki moeten doen, allemaal met de tjoeki tjoeki naar het Sterrestaatje moeten afreizen, waar we ze allemaal op een hoop hebben en waar zij vanzelf kunnen ondergaan aan hun achtelijkheid, is dat geraaskal of is dat antisemitisch of is dat fascistisch? Voorgaande zin zal je niet tegenkomen in de verzetskrant, wel soortgelijke zinnen als het over moslims gaat.

Dus, van Beukering, praat me niet over fatsoen, en al helemaal niet over zeer gekwetste heren, want daar doen we niet aan.
Om met Prem te spreken, krijg de tering en fucki fuck jezelf.

anzi

anzi





anzi



!

Anoniem zei

Max Pam Globe

Vroeger was heus niet alles beter
Beweringen en bewijzen
Lang geleden las ik eens een treffend stukje van Theodor Holman, momenteel de beste columnist van Nederland, waarin hij betoogde dat vroeger alles beter was.

De spiegel is nu wel erg beslagen!

anzi

Anoniem zei

Tv-moment van de week en van het jaar 2008
Columns
Voordat wij overgaan naar het tv-moment van het jaar 2008, wil ik eerst een ander fragment uitroepen tot het tv-moment van de week. Het is te vinden op LiveLeak.com. Wat je ziet, zijn VN-voertuigen – volgens mij is er zelfs een ambulance bij – die door Hamas-strijders op de Gaza-strook wordt gebruikt als dekmantel en uitvalsbasis.
Alles komt in dit fascinerend filmpje samen: de oorlog, de paniek, het brute geweld, de leugen, de maskerade en de manier waarop zoiets ingrijpends kan worden vastgelegd door zoiets kleins als een mobiele telefoon.

En inderdaad ook de leugen en de maskerade van Max Pam.

anzi

Anoniem zei

wo 03 jun 2009, 22:53 Theodor Holman versus Prem Radhakishun van onze redactie
AMSTERDAM - Het leek tv-zender Het Gesprek wel een leuk idee om Theodor Holman en Prem Radhakishun 1 Op 1 een gesprek te laten voeren. De heren vonden van niet...


Ze schrijven beiden columns voor Het Parool, maar nadat Prem naar Theodor uithaalde in één van zijn stukken botert het niet meer tussen beiden...

Het Gesprek nodigde Theodor en Prem uit voor het programma 1 Op 1, maar zo gauw ze doorkregen dat ze dat gesprek met élkaar moesten voeren bleek de studio te klein.

Theodor eiste excuses, maar Prem weigerde, zo meldt RTL Boulevard. Daarop verliet Theodor briesend de studio.

Prem eist nu een schadevergoeding van 10.000 euro van Het Gesprek, omdat hij door de geplande opnames een werkdag misliep.

anzi

Anoniem zei

Confrontatie Prem en Theodor Holman toch op tv!
zondag, 07 juni 2009 12:08
Het Gesprek maakt gewoon een heel ander programma van de confrontatie in het programma 1 op 1 tussen Theodor Holman en Prem Radhakishun.

In het programma het Journalistenpanel beordelen drie columnisten in discussie de grens van de vrijheid van meningsuiting in de uitzending van zondag 14 juni beordelen ze de confrontatie van Theodor Holman en Prem Radhakishun.

Ondanks dat beide gasten voorvechter zijn van de vrijheid van meningsuiting, blijken ze niet in staat naar elkaars argumenten en beledigingen te luisteren. De opname werd reeds na enkele minuten afgebroken vanwege een hoogoplopende ruzie. Deze aflevering wordt uitgezonden op zondag 14 juni om 10.40, 18.00 en 21.00 uur.

anzi

Anoniem zei

Piep, zei Premmuis
en nu is het Holle manntje
enkel nog een ruis!

anzi

NRC. Goedemorgen en Welterusten

  Goe Vandaag 16 APRIL 2024 Goedemorgen, Oekraïne slaakt een noodkreet: door het tekort aan munitie dreigt Rusland op alle fronten terrein t...