dinsdag 12 mei 2009

De Gekte van Joel Voordewind 10


'Beste Stan,

 

Ik ben net terug aan Israel en zag je reacties. Ik ben bereid met iedereen te praten indien dat met respect voor elkaars opvattingen gebeurt.

 

Kom maar met een datumvoorstel.

Met vriendelijke groeten,

Joël Voordewind
Tweede Kamerlid ChristenUnie 
Woordvoerder Buitenlandse Zaken, Ontwikkelingssamenwerking, 
Defensie en Jeugd & Gezin 

e-mail: j.voordewind@tweedekamer.nl 
www.joelvoordewind.nl' 

Mijn antwoord:

beste joel


ook ik woon in amsterdam. ik werk thuis, dus ik kan in principe altijd, behalve aanstaande vrijdag. bepaal jik maar een datum.
vriendelijke groet
stan van houcke

Ik hou u op de hoogte.

 

12 opmerkingen:

Sonja zei

Ik heb anders nog geen reactie op mijn email gehad.

Sam zei

So die durft. Maar heeft het zin om iemand die zo verblind is door het heilige boek dat iemand proberen te overtuigen dat bezetten, onderdrukken, roven, plunderen, uithongeren en (massa)moorden door het "uitverkoren" volk onacceptabel is en de oorzaak is van alle ellende. Misschien een idee om een exemplaar van je boek vooraf te sturen en van de meeting een boekbespreking te maken.

Gr.
Sam

stan zei

sam

het enige dat ik zal doen is hem aansporen contact op te nemen met rifat odeh kassis. that's all.

Anoniem zei

Nou ja, hij reageert in ieder geval. Ben benieuwd hoe hij reageert op de andere kant van het verhaal!

anzi

Unknown zei

Het lijkt mij och ook een gelegenheid er op te wijzen dat het (pan-)Arabisch nationalisme oorspronkelijk van de christenen in de Arabische wereld uitgaat, wat tot de bezetting van Baghdad aan toe (en nu nog in Damascus) tot uitdrukking is gekomen in Arabisch-nationalistische regimes. Deze christenen weten donders goed hoe Israel tot stand is gekomen en in stand wordt gehouden, en dat is niet als "Godswonder".

Het bestrijden van het Arabisch nationalisme door de koloniale rijken inclusief de VS heeft juist de "islamitische" kaart in het spel gebracht - ook dit weten de christenen maar al te goed. En dit had Voordewind kunnen weten door het lezen van wat eenvoudige boekjes (natuurlijk niet van neocon-ideologen) over de Arabische wereld voordat hij op pad ging.

Maar goed - het valt mee dat hij tot een dialoog bereid is.

Sam zei

Misschien een idee om tijdens de volgende Christen Unie bijeenkomst meneer Norman Finkelstein uit te nodigen voor een lezing. Dit zou nog es een nuttige besteding van onze belastingcenten zijn in plaats van reis en verblijf naar geroofde gebieden. Tot die tijd kan meneer Voordewind meneer Finkelstein uitgebreid vinden op t internet.

Anoniem zei

Het valt wel te prijzen dat hij reageert en zelfs een afspraak wil maken. Dat zie je niet vaak bij politici.

Merijn

Sam zei

Het valt zeker te prijzen, maar de vraag is ook: heeft het nut? Ik betwijfel het. Die man is in Palestina geweest. Hij is in Bethlehem geweest. Ziet met eigen ogen welke schade er daar door Israel aangericht wordt onder de Palestijnse bevolking, die ze nu ruim 60 jaar in een wurggreep houden. En nog presteert meneer het om zich zorgen te maken over de armoedegrens van Israel! Zelfs nu 5 maanden na de slachting in Gaza onder toeziend oog van de gehele wereld, waar Israel de grenzen potdicht houdt en zelfs producten als pasta en zeep niet doorgelaten worden.

Deze meneer maakt zich zorgen over de huis-tuin-keuken raketjes van Hamas, maar rept met geen woord over de fosfor bommen die afgrijselijke schade aan de lichamen van de vele gazanen, waaronder de vele vrouwen, ouderen en lichaampjes van de vele kindertjes aanrichten.

Deze meneer vertoont hetzelfde gedrag als de vele duitsers tijdens de 2e WO die dondersgoed wisten wat er gebeurde in de concentratiekampen, maar zich glimlachend in stilzwijgen hulden. Zichzelf wijsmakend dat het allemaal voor een groter algemeen nut diende. Ze hebben een groot block voor de realiteit, welke niet te doordringen is. Ga je met hem praten, dan zal hij met de aloude retoriek beginnen van Hamas (zeg maar het verzet van WO2) zo slecht en gemeen is en wat ze doen geen "verzet" is, maar "terreur" plegen. Dat Israel zoveel goede intenties heeft, maar zoveel te lijden heeft onder de aanslagen van de altijd zeurende Palestijen. En dat Hamas moet stoppen met handwapens invoeren, terwijl Israel de Apaches, marineschepen en F16 praktisch kado krijgen.

Stan, ik denk dat het verspilde moeite is en je de betreffende dagdeel nog beter een terrasje kunt pakken. We kunnen onze energie beter steken in het bewust maken van de gewone man en ervoor zorgen dat mensen als de Voordewind nooit meer gekozen wordt.

Da's mijn mening.

Groet,
Sam

Sonja zei

Ik sluit me aan bij Sam. Mijn ervaring met politici is dat ze altijd 'open staan voor dialoog' en vervolgens niets meer van zich laten horen. Het zou mij verbazen wanneer dat nu anders zou zijn. Daarnaast kan ik geen enkel respect opbrengen voor meneer's opvattingen in deze zaak, ik ga ook geen discussies aan met extremisten, dus zou het voor mij bij voorbaat niet te doen zijn. Zaak is om het extremisme van dit type mensen te ontmaskeren en er zoals Sam schrijft voor te zorgen dat deze nergens meer een podium krijgen.

yelamdenu zei

Sonja. vergeet niet dat deze christenen hier vaak echt in geloven. (In Gods ingrijpen bij het stichten van de staat Israël, en de uitverkiezing van G-ds volk de joden bijv., oftewel de zionistische perversie die daarvan gemaakt is).
We kunnen niet uitsluiten dat Voordewinds ogen een beetje opengaan als ze maar worden geconfronteerd met de feiten.
Geen garanties.

Anoniem zei

Ik zag hem voorbijkomen op tv.
Had weer een ontzettend belerend oordeel over schoolfeesten ('desnoods verbieden').
Ging over alcoholgebruik op schoolfeesten.
Pfff....

gr,
Merijn

Anoniem zei

Stan, ik krijg mailtjes aan uw adressen steeds terug. Maar dit had ik u gemaild. mvg Abdul Haq.



Beste Stan,

Onderstaande teleurstellende reactie kreeg ik namens Alexander Pechtold. Jammer, ik had met plezier op hem gestemd, maar denk dat ik door deze slappe reactie afhaak.

"Dhr. Voordewind heeft natuurlijk wel het recht om zelf te beslissen waar hij overnacht."
Natuurlijk. NSB-ers hadden ook vrijheid te beslissen "waar zij overnachten".

Het verzet had daarom beter zijn mond kunnen houden. De nazi's maakten gewoon gebruik van hun burgerrechten: vrijheid van meningsuiting en vrijheid van politieke vereniging! Dankzij Stéphanie de Vroet zijn we er eindelijk over uit. We moeten het alleen nog even corrigeren in de schoolboekjes van onze kinderen.

Groeten Abdul Haq

Begin doorgestuurd bericht:


Namens Alexander Pechtold wil ik u hartelijk danken voor uw bericht van maandag 11 mei waarin u schrijft over het bezoek dat dhr. Voordewind heeft gebracht aan Israel.

Zoals u wellicht weet is D66 een van de kleinste fracties in de Tweede Kamer. Toch ontvangen onze drie Kamerleden dagelijks honderden e-mails en brieven over uiteenlopende onderwerpen. Hoewel zij dit graag zouden willen, zijn zij helaas niet in staat om alles persoonlijk te beantwoorden.

We vinden het altijd prettig als mensen meningen en standpunten bij ons onder de aandacht brengen. Alexander vond het dan ook leuk om te zien dat u zo betrokken bent. Het is een lastige situatie waar u naar verwijst. Dhr. Voordewind heeft natuurlijk wel het recht om zelf te beslissen waar hij overnacht. Dit is niet in strijd met het internationale recht. De conclusie die u trekt uit de tekst is niet geheel juist. Het gerechtshof bedoelt juist dat de omliggende staten er iets aan zouden moeten doen. Nederland is geen omliggende staat. Dan nog was het natuurlijk niet slim van dhr. Voordewind om in een omstreden gebied te blijven slapen. Daarom wil ik uw bericht, als u dat goed vindt, ook graag onder de aandacht brengen van onze beleidsmedewerker. Ik kan helaas niet garanderen dat zij er iets mee kan, maar ze kan er in ieder geval even naar kijken om te zien hoe we uw punten kunnen meenemen.

Hopelijk heb ik u hiermee voldoende geïnformeerd. Nogmaals dank voor uw bericht.


Met vriendelijke groet,

Stéphanie de Vroet
Persoonlijk Medewerker Alexander Pechtold





D66.nl | Facebook | LinkedIn | Hyves | Twitter


-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Abdul Haq
Verzonden: maandag 11 mei 2009 9:53
Aan: Pechtold A.
Onderwerp: Joel Voordewind steunt Israelische Apartheid

Geachte heer Pechtold,

Ik vraag uw aandacht voor het volgende.

In 2004 heeft het Internationaal Gerechtshof in Den Haag bepaalt dat de
Muur en de joodse nederzettingen in bezet Palestijns gebied illegaal zijn
en dat de regeringen van alle aangesloten landen verplicht zijn hiertegen
stappen te ondernemen. Met andere woorden: het deelnemen aan en mogelijk
maken van de illegale muur en illegale joodse nederzettingen is in strijd
met het recht. Daarnaast hebben alle landen van de Europese Unie een
resolutie getekend van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties
waarin de wereldgemeenschap Israël oproept deze uitspraak van het
Internationaal Gerechtshof te respecteren. Desondanks meent Joel Voordewind
van de ChristenUnie dat hij als volksvertegenwoordiger deze uitspraak mag
negeren en zelfs mag schenden door een illegaal hotel in bezet gebied
financieel te steunen. Dat Trouw hieraan meewerkt zou een klacht moeten
opleveren bij de Raad voor de Journalistiek. Ook christenen dienen zich aan
de wet te houden. Misschien kunnen ook Kamerleden over dit geval eens
vragen stellen aan de minister van Buitenlandse Zaken. Als ze dat durven
natuurlijk, want het gaat over Israel.

http://stanvanhoucke.blogspot.com/2009/05/de.html

Hoogachtend