donderdag 23 april 2009

Christenen

Een vraag voor onze christenen: Kan een land heilig zijn? Ik bedoel kan grond heilig zijn? En kan een land heilig worden gemaakt door het met terreur verdrijven van de meerderheid van de oorspronkelijke bewoners, onder wie Palestijnse christenen? Wil de eerste christen opstaan en antwoord geven? Het liefst een christen die aan politiek doet, die lid is van het CDA, de evangelische partij die de liefdevolle boodschap van de Heer zegt te willen verspreiden. Het evangelie, u weet wel, de 'goede (blijde) boodschap' betekent het. Hoe blij moeten de Indianen wel niet zijn, die door de christenen goeddeels werden uitgeroeid, de Afrikanen die door de christenen slaven werden gemaakt, de joden die in de gaskamers van de christenen verdwenen, de islamieten die in woord en beeld weer een kruistocht over zich heen krijgen? Wanneer houden de christenen eindelijk eens op christen te zijn?
Vergeet niet wat D.H. Lawrence schreef: 'Those that are pushed out of life in chagrin come back unappeased, for revenge.' Maar dat wisten de christenen toch al? 

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Echte Christenen moorden niet,en hebben hun broeders (naaste/ en vijanden) lief! hun religie houd niet bij de Nederlandse grens op! zij zijn politiek neutraal ook in Israel!

zij geloven en zien! dat het huidige Israel niets met de plannen van God te maken heeft!

zgn Christenen die dat wel beweren hebben geen nauwkeurige kennis!

2 tim 3:5 en 4:3-4.

Er is geen mens vermoord in wo2 door een Christen en daarna in welke oorlog maar ook, zij zitten namelijk al jaren tussen misdadigers in gevangenissen omdat zij niet willen doden.

Dat leest men niet in onze kwaliteits ( nu bijna gesubsidieerde) kranten die moeten daarover zwijgen.

wel weet ik dat dat Joodse en Palestijnse Chistenen met elkaar trouwen en dat er onder echte Hutu en Tutsie christenen geen problemen zijn geweest,en dan bedoel ik natuurlijk niet die nonnen in Rwanda die benzine 'aansleepten'
om de kerk aan te steken met onschuldigen op de vlucht wat de nazie christenen ook deden.

Zo kan ik nog wel een week doorgaan...

Met vriendelijke groet.

stan zei

die christenen zullen zich ook niet aangesproken voelen. het gaat om die andere christenen, die kennelijk onvoldoende worden aangesproken door de eerst genoemde groep christenen.
vriendelijke groet
stan

Sonja zei

Using the "Water Cure" in the Philippines - Waterboarding in American History
November 8, 2007

In an article, "The 'Water Cure' from a Missionary Point of View," Reverend Homer Stunz justified the technique. It was not torture, he said, since the victim could stop it any time by revealing what his interrogators wanted to know. Besides, he insisted, it was only applied to "spies." The missionary also justified instances of torture by pointing out that U.S. soldiers "in lonely and remote bamboo jungles" faced stressful conditions.

Anoniem zei

Er wordt en werd heel wat afgemarteld onder het etiket God,Jesus,Allah en Jahweh etc. God gaf het voorbeeld door zijn zoon een marteldood te laten sterven aan het kruis.


Christian answers:


Eigenlijk bestaat er helemaal niet een "lijden van de onschuldigen".
Aangezien "allen hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods" (Rom. 3:23), is er dus niemand die het recht heeft zich buiten Gods toorn te plaatsen op basis van zijn onschuld.

Als het gaat over baby's en verstandelijk gehandicapten, dan staat wel vast, zowel uit de Bijbel als uit uit ervaring, dat ze van nature zondaars zijn en zondaars worden, zodra ze in staat zijn om zelf te kiezen.


De wereld ligt onder de vloek van God (Genesis 3:17) vanwege onze rebellie tegen Gods Woord.

Deze 'dienstbaarheid aan de vergankelijkheid', terwijl de “ganse schepping in al haar delen zucht en in barensnood is” (Rom. 8:21, 22), is algemeen verbreid, het betreft alle mannen, vrouwen en kinderen over de hele wereld in in alle tijden. God schiep de wereld niet op deze manier en op een dag zal Hij alles herstellen. In die dag, “zal God alle tranen van de ogen afwissen en de dood zal niet meer zijn, noch rouw, noch geklaag, noch moeite zal er zijn.” (Openbaring 21:4).


Lees over hoeveel Jezus Christus leed
De Heer Jezus Christus, die de enige ware “onschuldige” en “rechtvaardige” was in de hele geschiedenis der mensheid, heeft desondanks geleden meer dan ieder ander, die ooit geleefd heeft.

En dat deed Hij voor ons! "Christus stierf voor onze zonden" (I Kor. 15:3). Hij leed en stierf, om de wereld eens en voor al te bevrijden van de vloek. Zelfs nu kan Hij een ieder bevrijden van zonden en gebondenheden, die Hem in geloof aannemen als persoonlijke Heer en Heiland. Deze grote bevrijding van de straf van de erfzonde, zowel als van de zelf bedreven zonde, geldt zeer zeker ook hen die alreeds gestorven zijn voordat ze tot de leeftijd gekomen zijn om een bewuste keuze te kunnen maken tussen goed en kwaad.

Met het volle vertrouwen in Gods goedheid en in de verlossing van Christus, kunnen we begrijpen, dat ons tegenwoordige lijden ten goede gekeerd kan worden tot zijn heerlijkheid en voor ons bestwil.

Het lijden van de ongeredde mensen wordt vaak gebruikt door de Heilige Geest om hen in te doen zien, dat ze de redding van Christus nodig hebben. Het brengt hen tot berouw en geloof. Het lijden van Christenen zou altijd een aanleiding moeten zijn om een sterkere band met God te krijgen en een karakter, dat meer en meer Jezus weerspiegelt, als wij daardoor maar “geoefend” worden (Hebr. 12:11).

Concluderend: God is liefdevol en genadig zelfs als Hij “voor nu” verzoeking en lijden toestaat om in ons leven te komen.


Anzi concluderend:

Gelukkig maar dat veel mensen mogen lijden want lijden is liefde en liefde is de heer jesus christus, de kampioenlijder.

anzi

Anoniem zei

Zo ook de gelovige evolutionisten,anno 2009 weer een andere theorie....na vele vervalsingen.

De Archeoloog die een vervormd steentje vind en concludeerd dat het door mensen bewerkt is.

Maar o.a. het DNA is vanzelf ontstaan en dat eiwit heeft zichzelf zo ingewikkeld "opgevouwen".

Daar heeft Advocaat Spong een mooi woord voor..De Papagaaien nakakelziekte.

En wat die andere Christenen betreft!

Die zouden Jezus voor de tweede keer ophangen
daar valt ook niet mee te praten..weet u waarom?

Laar maar!

Anoniem zei

Waarom dan?

anzi

Anoniem zei

Belangen Anzi

En diep nadenken... het is nogal gecompliceerd,
deze Wereld en z'n geschiedenis.


met vriendelijke groet.

Anoniem zei

Ik zal morgen eens diep nadenken, daar mijn accu nu leeg is.


gr. anzi

Anoniem zei

Ik denk nog maar even verder!


anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...