donderdag 5 maart 2009

Jan Marijnissen van de SP 27


Jan, oortjes open en snaveltje dicht. Ik kreeg net dit bericht: '
'Hoi Stan
Kijk eigenlijk hoef je alleen dit maar voor te leggen aan Jan M. van de SP en vragen hoe hij daar tegenaan kijkt nadat ze in Den Haag met miljarden hebben lopen smijten.
Dus ik zou zeggen, kaats de bal terug naar die voorlichter en stel de
vraag: hoe komt het dat we deze econoom, Michael Hudson, NIET in de Nederlandse mainstr. comm. mass.media hebben mogen tegenkomen?
http://yelamdenu.blogsome.com/2009/03/05/michael-hudson-what-we-can-learn-from-antiquity/
Jan, ik stel voor dat jij niet meer voorstelt om de Nederlandse commerciele pers te subsidieren met belastinggeld, maar dat je nu gaat voorstellen om een aantal onafhankelijke journalisten financieel te steunen, zodat jouw achterban dit soort informatie kan vernemen. Tenzij jij daar natuurlijk op tegen bent, maar dan is de vraag waarom jij erop tegen zou zijn dat je achterban hoort hoe erg ze bezwendeld worden door het neoliberale systeem dat ook jij overeind probeert te houden.
Jan, nu even als volwassen kerels onder elkaar: hoe kunnen de belastingbetalers geld verdienen aan de failliete banken die nu overeind moeten worden gehouden met belastinggeld? Met andere woorden: hoe kan de belastingbetaler geld verdienen aan een failliete boedel? Leg dat je achterban eens uit! Wees eerlijk.

15 opmerkingen:

Thesingh zei

Er is iets aan de hand met reacties op je site. Maar Jan die is goed bezig met de koers. Hij is hard op weg met z'n circusfietsje.

stan zei

brendan
wat bedoel je met er is iets aan de hand
stan

Anoniem zei

test

Anoniem zei

Bij mij doet ie t gewoon

gr. Sam

yelamdenu zei

Ja er zijn browsers waarbij die "captcha" niet goed werkt, maar Firefox 3 zou moeten werken.

Sonja zei

Ik moet idd Firefox gebruiken, bij Safari werkt de captcha niet.

yelamdenu zei

De Apple-gebruiker wordt niet geacht zijn mening te spuien op blogspot. :-)
Maar Google (=blogger/-spot) zit de sowieso hele tijd te hannesen met dat reactieformulier, volgens mij.

herman_m

yelamdenu zei

Ik hoop wel dat Jan Marijnissen nu niet het excuus aangrijpt om op grond van een gekwetst ego of iets dergelijks te verzuimen te luisteren naar Stans (en onze) commentaren, want dat zou een slechte zaak zijn.

Het blijft lastig.. hoe zorg je dat iemand die daar niks bij denkt te winnen te hebben, naar kritiek luistert.., als ik dat eens wist, dan schreef ik er een boek over en liep ik binnen. :-)

herman_m

Anoniem zei

Yelamdenu bedankt voor het filmpje van Michael Hudson. Het Iraanse station Press TV had Hudson op 24 jan jl.. Als gast tegenover de Nederlandse econoom Willem Spanjers. Vermakelijke botsing tussen economische visies. Spanjers, als kennelijke mainstream neoliberaal, weet in feite geen raad met de crisis. Impliciet in zijn reactie is dat hij de situatie in feite niet begrijpt ("unchartered waters"). Zijn kennis, zijn denkconcepten, laten hem in de steek en hij heeft dan ook geen werkelijk verweer tegen Hudsons krachtige alternatief.

http://www.presstv.com/Programs/player/Default.aspx?id=83663

yelamdenu zei

Bedankt, is jofel. :-)
Ik weet nog hoe Nederlandse journalisten naar Iran of ergens die richting gingen om de inboorlingen te leren wat goede journalistiek is. :-)
Hahaha

herman_m

yelamdenu zei

Mijn hemel wat een ontzettende loezer is die Spanjers.
Ojee heb ik nou iets onaardigs gezegd.
Hij snapt er echt geen zak van.

yelamdenu zei

Correctie, hij snapt er geen zak van, of hij houdt zich van de domme.

Anoniem zei

Yelamdenu,

Als Spanjers zich van de domme zou houden zou dat betekenen dat hij de financiële situatie wel degelijk begrijpt. En dat zou dan ook gelden voor al zijn neo-liberale collega-economen? Ik ga voor de simpele verklaring. Dat hij inderdaad gevangen zit in zijn Friedmaniaanse paradigma. In zijn ideologie. Dat is iets anders dan incompetentie (Parenti indachtig). Al die fantasieloze academische vrije markt-adepten een scherpzinnig Machiavellisme toedichten dat gebaseerd zou zijn op een superieur begrip van de crisis is veel teveel eer. Groet!

yelamdenu zei

Ik hoop & denk dat je wel gelijk hebt. :-)
groeten,
herman_m

Sonja zei

Ik denk dat je zelfs een kind duidelijk kunt maken wat kapitalisme is, zo moeilijk is dat niet. Natuurlijk liegt Spanjers, zie (hoor) enkele logs verder, het telefoongesprek tussen bankiers. Het eerste wat Bos en zijn club stelden was dat niemand het eigenlijk begreep. Immers, zouden ze het wel begrijpen, dan zou ingrijpen in het systeem noodzakelijk zijn, en dat willen ze voorkomen. De rijken moeten natuurlijk wel rijk blijven!

"Unchartered waters"... zeg maar een eeuwenlang platgetreden pad met m.i. het kolonialisme en (grondstoffen-)oorlog als hoogtepunt.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...