donderdag 5 maart 2009

Jan Marijnissen van de SP 25


Wat nu weer? Op het moment dat het contentmanagement wereldwijd druk doende is naar een nieuwe koers te zoeken voor hun failliet systeem laat de SP in een reclamecampagne het volgende weten: 'We moeten nu nadenken over een nieuwe koers voor Nederland. Kijk hier, doe mee!' En dan iets onbegrijpelijks over 'klapvee'. Zie: http://www.eennieuwekoers.nl/index.php?ID=315490&pwd=ABXBJITFDPKI&src=ML
Hoe nu? Waarom ineens 'een nieuwe koers'? Voldeed de oude niet? En zo nee, hoe kwam dat? Zo ja, waarom wil de SP dan een nieuwe koers? En waarom juist nu?
Raaselachtig. En nu we toch bezig zijn Jan Marijnissen, hoe past de SP-steun aan de luchthandel van de banken en de voorgestelde steun aan de commerciele pers binnen 'een nieuwe koers'? Volgens mij is dit een oude 'koers', ouwe koek, zo oud als het kapitalisme, oude wijn in nieuwe zakken. Jan, leg je achterban uit waar en wanneer die verwarring over de koers binnen de SP is ontstaan? Gaat de partij in zijn opvattingen dezelfde kant op als de koers van de SP miltimiljonair en mediamagnaat Derk Sauer? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet? Laat het ons weten Jan Marijnissen!

3 opmerkingen:

Sonja zei

Ik heb de tekst nog eens doorgenomen, en waar het om gaat is dat mensen met deze rondgestuurde video (viral, waar ik me ooit als 'klapvee' voor heb ingeschreven :) ) worden uitgenodigd om 'mee te denken' over 'een nieuwe koers'. Bij 'ja, ik doe mee' kun je de emailadressen van je vrienden (en vijanden) invullen. In werkelijkheid doe je helemaal niet mee natuurlijk, want alleen het kader (de partij-elite) bepaalt de koers. 'Meedoen' met de SP is een democratisch sprookje, tenzij je onbezoldigd wil folderen en soep schenken. En wat 'de nieuwe koers' is - dat is nog niet bekend. Uit de 'actie' kun je opmaken dat het om zieltjes winnen gaat.

Anoniem zei

Ik kom net dit tegen:

Volgens Marijnissen is internet niet het alternatief. “De nieuwssites en bloggers parasiteren op wat de schrijvende journalistiek produceert. Valt dat laatste weg, dan droogt het eerste op.”

www.sp.nl/cultuur

Maar ik neem aan dat iedereen dat al wist.

Dit van Jan M voelt wel echt als een dolk in de rug, een beetje. Ik heb nog wel op ze gestemd bij de laatste verkiezinge. Ik was zo naïef te denken dat Jan M uit de politiek was gegaan om zijn geweten zuiver te houden...

Maar dit slaat alles.

Anoniem zei

Het commentaar van Jan Marijnissen w.b. internet is natuurlijk klinkklare nonsens. Op internet krijg je het nieuws via verschillende bronnen, van de media doorgaans maar van enkele bronnen en het zijn de media die parasiteren ..... op elkaar!

En wat hij daarboven zegt, klopt toch, is toch niks mis mee?

Anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...