maandag 23 februari 2009

De Propaganda van Ron Edelheit 5


De NRC bericht:

'Israelische woordvoerder met schoenen bekogeld
Gepubliceerd: 23 februari 2009 11:29 Gewijzigd: 23 februari 2009 11:29
ANP
Amsterdam, 23 febr. De Israëlische legerwoordvoerder Ron Edelheit is gisteren in Amsterdam met schoenen bekogeld, toen hij een lezing hield in het Apollo Hotel.
De daders waren pro-Palestijnse actievoerders. Er zijn drie activisten opgepakt. Buiten het hotel protesteerden tientallen mensen tegen het bezoek van Edelheit.

Eerder op de dag werd de locatie van de lezing die Edelheit in Amsterdam kwam geven op het laatste moment veranderd.

Volgens het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) annuleerde het College Hotel de geplande lezing vanwege bedreigingen en hatelijke mails. De organisatie verplaatste de lezing daarom naar het Apollo Hotel. Edelheit was tijdens de Gaza-oorlog een van de woordvoerders van het Israëlische leger.

Zijn lezing in Amsterdam had als titel „Na de Gaza-oorlog, wat nu?”. Het Nederlands Palestina Komitee protesteerde tegen Edelheits komst, omdat door hem als woordvoerder van het leger „de door Israël aangerichte verwoesting, dood en verderf wordt goedgepraat”.

De woordvoerder van het Komitee zei zondagavond niets van bedreigingen te weten. „Daar zijn we fel tegen.” Bij de politie is vooralsnog niets van bedreigingen aan het adres van het College Hotel bekend.'


Israelische_woordvoerder_met_schoenen_bekogeld

Nu een journalistieke vraag: het CIDI, de volgens Haaretz 'pro-zionistische lobbygroep' verspreidt zoals bekend al vele jaren valse informatie. De vraag is nu waarom de NRC-redactie niet zelf het College Hotel heeft gebeld om een reactie. Dan hadden ze de propaganda van het CIDI niet hoeven te plaatsen.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...