maandag 2 februari 2009

De Nuance van de NRC 95



An Israeli man attaches his national flag next to a huge poster on the side of a truck, showing an image of the city of Tel-Aviv being hit by mock rockets and writing in Hebrew "The Palestinian State will explode in our face" on January 28, 2008 in Tel Aviv. The truck which also creates smoke and loud sirens, is installed in central Tel Aviv by the Jewish Yesha settlers' council against the creation of a neighbouring Palestinian state.

Wie of wat denkt de NRC in zijn rechtvaardiging van de Israelische oorlogsmisdaden te steunen? In elk geval niet de Palestijnen, ook niet het behoud van het internationaal recht, maar uiteindelijk ook niet de Joodse bewoners van een land dat door de Israelisch-Britse historicus Avi Shlaim 'een schurkenstaat' wordt genoemd, en ook de Joodse oorlogsmisdadigers niet die recentelijk van een opperrabbijn vernamen dat de Palestijnse bevolking een "cruel enemy" was "terribly immoral" and advising soldiers they were fighting "murderers", terwijl Joodse geestelijken van de 'chief army rabbi, Brigadier General Avichai Rontzki,' te horen kregen dat hun rol 'was not "to distribute wine and challah for Shabbat to the troops," but "to fill them with yiddishkeit and a fighting spirit."'

Wie of wat denkt de NRC redactie in zijn rechtvaardiging van de Israelische oorlogsmisdaden te steunen? In elk geval niet de Palestijnen, ook niet het behoud van het internationaal recht, maar uiteindelijk ook niet de Joodse bewoners van een land dat door de vooraanstaande joods-Israelische vredesactiviste Nurit Peled omschreven wordt als een racistische staat, waarin 'al zestig jaar lang racisme, angst voor de ander en grootheidswaan onze levens dicteren. Zestig jaar waarin Israëlische kinderen opgevoed worden met racisme van het type dat in de beschaafde wereld decennialang niet heeft bestaan. Zestig jaar waarin zij hebben geleerd hun buren te haten louter en alleen omdat ze buren zijn, hen te vrezen zonder hen te kennen, om hen te vergelijken met nazi’s, om bijna een kwart van de staatsburgers te beschouwen als een demografisch gevaar en een interne vijand, en om de inwoners van de getto’s die door de bezettingspolitiek zijn gecreëerd te zien als een probleem dat ’opgelost’ moet worden.' Een 'Joodse staat' die al zestig jaar lang niet alleen het internationaal recht schendt, maar ook weigert ontelbare VN-resoluties te respecteren, 'een Joodse staat' die zijn eigen Palestijnse bewoners niet dezelfde rechten geeft als de Joodse inwoners, die weigert de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof uit 2004 te gehoorzamen waarin vastgesteld werd dat de Apartheidsmuur onmiddellijk diende te worden afgebroken en de Joodse nederzettingen moesten worden ontruimd, een 'Joodse staat' die sinds het zogeheten 'vredesproces' drie keer zoveel land van de Palestijnen stal en in diezelfde tijd het aantal kolonisten liet verdubbelen.

Waarom steunt de NRC deze terreur en rechtvaardigt het tegelijkertijd het Israelische geweld tegen de Palestijnse bevolking zodra die zich hiertegen verzet?

Een ding is zeker: de Palestijnen in Israel worden er niet beter van, maar ook de Joden in Israel niet. Welk volk dat al zijn morele normen schendt, wordt beter van oorlosmisdaden en is een lang leven beschoren? Geen enkel. De enige belangen die hiermee gediend lijken te worden, zijn de Westerse psychologische en economische belangen. En zowel de Palestijnen als in veel mindere mate de Joden betalen daar de prijs voor. Zo ongenuanceerd ligt het nu.

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...