woensdag 21 januari 2009

De Israelische Terreur 703

VN-chef wil rol Israël in Gazastrook onderzocht

AP, Reuters gepubliceerd op 21 januari 2009 07:33, bijgewerkt op 07:35

GAZA-STAD - Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties heeft dinsdag de Gazastrook bezocht. Tijdens een ceremonie bij het uitgebrande VN-kantoor in Gaza eiste Ban een onderzoek naar Israëlische aanvallen op VN-gebouwen in het gebied, waaronder een school waar Palestijnse burgers hun toevlucht hadden gezocht.
Ban noemde de crisis in de Gazastrook een ‘collectief politiek falen’. Hij waarschuwde dat het huidige bestand broos is en riep Israël en Hamas op ‘maximale terughoudendheid’ te betrachten en het staakt-het-vuren te koesteren.
Voordat hij naar Gaza kwam, had Ban een onderhoud met de Israëlische premier Ehud Olmert. Olmert zei dat Hamas geen rol mag krijgen bij de wederopbouw in Gaza. De VN en andere internationale organisaties zouden bij de wederopbouw het voortouw moeten nemen, samen met de Palestijnse Autoriteit en Egypte.
Voorkomen moet worden dat Hamas enige legitimiteit aan de situatie kan ontlenen, liet Olmert in een verklaring weten.
Ban zei met Olmert vooral te hebben gesproken over de terugtrekking van het Israëlische leger uit Gaza en de heropening van de grensovergangen.
Ban is de hoogste internationale vertegenwoordiger die de Gazastrook bezoekt sinds Hamas in juni 2007 de macht greep. Het Hamasbestuur is niet internationaal erkend en Ban had geen ontmoetingen afgesproken met de groep, die door Israël en westerse landen als een terroristische organisatie wordt beschouwd.'

Geen opmerkingen:

Let the pictures hit you.

  Lord Bebo @MyLordBebo BE QUIET AND WATCH. Let the pictures hit you. This is a smashed Ukrainian position, now under Russian control. Po...