vrijdag 30 januari 2009

De Israelische Terreur 727

Turkije heeft het fatsoen en de menselijkheid getoond om de Israelische terreur publiekelijk af te keuren, terwijl de Nederlandse regering ongestraft de Israelische terreur niet alleen goedkeurt, maar ook militair, economisch, diplomatiek en politiek steunt!
'Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De Nuance van de NRC 91 " achtergelaten:
Video: Debat over Gaza, World Economic Forum in Davos met Ban Ki-moon, Recep Tayyip Erdogan, Amre Moussa en Shimon Peres. Duur: 1:08 uur.
Geplaatst door Sonja op stan
op 7:45 PM'
Ik hoop dat de EU zo snel mogelijk premier Erdogan prijst voor zijn politiek fatsoen.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag, Ik ben nog wel nieuwsgierig naar de relatie Turkije-Israel. Tot voor kort oefende de IDF-luchtmacht boven Turkije. Is dat inmiddels veranderd? Weet iemand daar meer over?

Sonja zei

Dat zal in NATO-verband zijn geweest, ik neem aan tot Libanon 2006.

Anoniem zei

k lees in haaretz dat een grote wapen deal met turkije nog gewoon doorgaat http://www.haaretz.com/hasen/spages/1060116.html

Sonja zei

Volgens de meeste Nederlandse kranten wordt he optreden van premier Erdogan, dat altijd goede relaties heeft gehad met Israël, tijdens het World Economic Forum in Davos beschreven als 'slaande ruzie' met Peres, maar dat is helemaal niet waar. Men suggereert een rel die er niet was. Erdogan wilde zijn hart nog luchten maar de gespreksleider gaf hem daartoe niet de tijd. Ik vond het verhaal van Amr Moussa, secretaris-generaal van de Arabische Liga, veel coherenter en indrukwekkender. Hij zei precies waar het op stond en meldde dat het aanbod van de Liga, genormaliseerde relaties van alle Arabische staten met Israël, eenmalig was en alleen geldt voor 2009. Om op die manier een vredesakkoord tussen Israël en de Palestijnen te bereiken.

Sonja zei

MP Tony Benn bij de BBC (video): "People will die because of the BBC decision"

The Independent: Mark Steel: You can't be impartial about aid
THE BBC is right. If they broadcast that appeal for aid to be sent to Gaza it would be taking sides. The Israeli Defence force could legitimately say "We've gone to enormous lengths to kill people, then you go and help keep them alive. How do you square that with your remit to be neutral?"

Anoniem zei

Sonja, ik zag gisteren de nos item erover. Echt belachelijke woordgebruik en zinsopbouw. Totaal uit context.

Goed filmpje van Tony Benn. Je ziet dat je gewoon agressief moet communiceren wil je erdoor komen. Anders kappen ze je gewoon af. Leggen ze je het zwijgen op. Net zoals David Ignatius bij Erdogan deed in Davos. Ik had het kunnen raden trouwen. Die David Ignatius is ook gewoon een jood: http://nl.wikipedia.org/wiki/David_Ignatius

Peres een halfuur vol passie laten praten over de slachting die hij heeft aangericht, maar als Erdogan een minuutje extra wil, dan moet er erg nodig en erg dringend gedineerd worden. Pffff. Dat was het enige en juiste wat Erdogan heeft gedaan te zeggen: doei, ik heb hier geen zin in, ik ga naar huis.

Anoniem zei

Sonja,
Mijn complimenten!
Goede en objectieve waarneming.

yelamdenu zei

@Sam
Ignatius is van Armeense afkomst.
@Sonja, Stan
Mijn buurman, van Turkse afkomst, was enigszins van zijn apropos gebracht toen ik hem meldde dat Turkije een grote vriend van Israël was/is.
De zaak is echter niet eenduidig omdat de AKP/Erdogan niet dezelfde politieke elite vertegenwoordigt als de seculiere, "geëuropeaniseerde" militaire elite.
In ieder geval komen er verkiezingen aan in Turkije, dat mogen we ook niet wegstrepen. Veel Turken walgen in hoge mate van Israël misdaden, zo heb ik wel gemerkt in mijn omgeving.

Roos De Fraine zei

@yelamdenu:
In ieder geval komen er verkiezingen aan in Turkije, dat mogen we ook niet wegstrepen.

Perez deed erg hanig tegenover Erdogan:... er zijn in februari ek ook verkiezingen in Israël.

Anoniem zei

Nou, ik zou zweren dat ik in wikipedia had gelezen dat hij een jood was. Een beetje kijken in de aanpassingen van de pagina van David Ignatius van de afgelopen dagen. Dat pagina blijkt sinds het davos incident wel erg vaak veranderd. Vooral over zn afkomst. Kijk maar naar: http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=David_Ignatius&action=history en dan vanaf 00:07, 30 January 2009

Sonja zei

Al was hij een smurf... je hoeft geen jood te zijn om een pro-Israël standpunt in te nemen. Het 'bewijst' niets.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...