maandag 5 januari 2009

De Israelische Terreur 558


Volgens de Times heeft Israel fosforbommen ingezet in Gaza. Links ziet u een verbrand kind.

'Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De Israelische Terreur 555" achtergelaten: Bekijk deze foto eens. Lijkt me duidelijk. In de media heb ik dat verkocht zien worden als "smoke bombs". En deze foto.Vergelijk:Dit is een foto van een fosfor bom. Deze is van Fallujah.Dit meisje werd gisterenavond in eeen ziekenhuis in Gaza Stad gebracht. Vuur of chemisch?These weapons are particularly dangerous to exposed people because white phosphorus continues to burn unless deprived of oxygen or until it is completely consumed. In some cases, burns are limited to areas of exposed skin because the smaller WP particles do not burn completely through personal clothing before being consumed.Het gebruik is tegen de United Nations Convention on Certain Conventional Weapons (Protocol III) die deze wapens verbiedt voor dichtbevolkte gebieden.Lees ook in The Independent: Incendiary weapons: The big white lie (nov. 2005)'

1 opmerking:

Sonja zei

Wat in Vietnam kon, en wat Saddam Hoessein met Halabja kon, kan Israël ook met Gaza. Niet in de Nederlandse kranten, maar wie weet wat voor vergoeilijkend praatje we morgen kunnen lezen. Ik voorspel dat geen enkele krant het woord "oorlogsmisdaad" in de mond durft te nemen. Wel zal er uitgelegd worden dat de Convention on Certain Conventional Weapons van de VN (Protocol III) "omstreden" is, en dat Israël (en de VS) traditioneel uitgezonderd zijn van Geneefse Conventies en uitspraken van het Internationaal Strafhof.
En onze o zo christelijke en beschaafde regering maakt deze oorlogsmisdaden mogelijk.

Intussen ligt Harry van Bommel van de SP onder vuur - ook bij zijn eigen partij die het zorgvuldig geworven islamofobische electoraat in een klap ziet vertrekken - omdat hij "intifada, intifada, Palestina vrij" scandeerde tijdens de demonstratie in Amsterdam. Dat alle Palestijnen de Sinaï ingeflikkerd moeten worden, aldus Geert Wilders, daar hoor je weer niemand over.

Dat komt omdat wij Palestijnen/Arabieren nog steeds zien als Untermenschen, en wij Westerlingen zijn de Ubermenschen die de barbaren wel eens zullen leren wat beschaving is. De zionist en nog steeds bewonderde Winston Churchill, in 1919 staatssecretaris aan het Ministerie van Oorlog, werd toestemming gevraagd voor het gebruik van gifgas "als experiment tegen weerspannige Arabieren." Hij stemde in en wees de geopperde bedenkingen van de hand als "onredelijk". "Ik begrijp die ophef over het gebruik van gas niet. Ik ben een groot voorstander van het gebruik van gifgas tegen onbeschaafde stammen."
De Britse interventiemacht had al eerder gifgas gebruikt tegen de Bolsjewieken in het noorden van Rusland, en de "onbeschaafde stammen" in kwestie die een dosis mosterdgas nodig hadden waren voornamelijk Koerden (70 jaar voor Saddam Hoessein) en Afghanen. In Churchill's ogen was het gebruik van chemische wapens slechts "de toepassing van de Westerse wetenschap op moderne oorlogsvoering."

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...