zaterdag 3 januari 2009

De Israelische Terreur 540

VN doen oproep tegen Israëlisch grondoffensief
Gepubliceerd: 3 januari 2009 08:39 Gewijzigd: 3 januari 2009 17:15
Door onze correspondent

Tel Aviv, 3 jan. De Verenigde Naties hebben hun „diepe bezorgdheid” aan de Israëlische regering geuit over een grondoffensief in de Gazastrook, dat mogelijk aanstaande is. Rondom het Palestijnse gebied zijn sinds een week tanks en troepen samengetrokken, klaar om binnen te vallen. Volgens de speciale coördinator van de VN voor het Midden-Oosten, Robert Serry, zal een invasie de crisis in Gaza verergeren. Maxwell Gaylard, coördinator van de VN-hulp in het gebied, waarschuwde voor een „kritieke noodsituatie” als de aanvallen voortgaan, ook al is er de laatste dagen extra humanitaire hulp in de Gazastrook aangekomen.
Zeker honderd van de 400 gedode Palestijnen zijn burgers, aldus de VN. Vier Israëliërs zijn sinds vorige week zaterdag gedood door Palestijnse raketten.
Hamas-leider Khaled Meshaal, die in ballingschap in Damascus leeft, heeft gisteren voor het eerst in het openbaar gereageerd op de luchtaanvallen. In een eerder opgenomen boodschap die door de Arabische televisiezender Al-Jazeera werd uitgezonden zei Meshaal dat de infrastructuur van Hamas intact is gebleven. Ondanks de aanvallen wist Hamas gisteren 60 raketten op Israël af te schieten, waardoor Israël voor de keuze staat grondtroepen in te zetten. Volgens Meshaal zou dat echter een „domme vergissing” zijn.
De VN herhaalden een oproep aan Hamas te stoppen met het afschieten van raketten, en riepen Israël op de aanvallen te staken en de grenzen te openen voor hulp.
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Condoleezza Rice, deed eveneens een oproep aan Israël en Hamas om de wapens neer te leggen. Israël wijst een tijdelijk staakt-het-vuren af, omdat Hamas het zou kunnen gebruiken om zichzelf te reorganiseren en te herbewapenen.'
Lees verder: http://www.nrc.nl/buitenland/article2110516.ece/VN_doen_oproep_tegen_Israelisch_grondoffensief_

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...