donderdag 22 januari 2009

De Israelische Oorlogsmisdaden 20



Waarom zouden beschaafde mensen tegen een veroordeling zijn van het Israelische geweld dat de secretaris-generaal van de VN kwalificeerde als 'gruwelijk'? Vooral als deze politici zich ook nog christen voelen? Wat zou Jezus hiervan vinden? Ik stel die vraag omdat inmiddels de gigantische verwoesting bekend is en het hoge aantal doden en zwaar gewonden, die beide het resultaat zijn van de Israelische doctrine van 'disproportioneel' geweld zoals die op 3 oktober 2008 is verwoord door generaal Eisenkot in het Israëlische dagblad Yedioth: “We zullen disproportioneel geweld gebruiken tegen ieder dorp van waaruit schoten worden gelost op Israel, en we zullen immense schade en vernietiging te weeg brengen. Vanuit ons gezichtspunt zijn zij militaire bases. Dit is geen aanname, dit is een plan dat reeds is geautoriseerd.” In een rapport voor het Instituut voor Nationale Veiligheid van de Universiteit van Tel Aviv onderstreepte kolonel Gabiel Siboni even onverbloemd, dat het antwoord op de raketaanvallen de “disproportionele aanval in het hart van de zwakke plek van de vijand is, waarbij pogingen de lanceringcapaciteit te schaden op de tweede plaats komt.” Deze doctrine is in flagrante strijd met de Geneefse Conventies, zoals de juridische afdeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken weet. Of heeft de pro-Israellobby binnen het ministerie ook dit rapport in een la laten verdwijnen, net als in het geval van het Irak-rapport? Waarom accepteert de Tweede Kamer dit regeringsstandpunt? Stellen het internationaal recht en de mensenrechten dan niets voor? Hoe kan men andere landen leren zich aan de wet te houden wanneer wij dat zelf niet doen?

'Nederland blokkeert EU-veroordeling Israël'
donderdag 22 januari 2009 15:25
De lidstaten van de Europese Unie zijn sterk verdeeld over een veroordeling van het krachtige Israëlische offensief in Gaza. Nederland, Duitsland, Italië en Roemenië weigeren Israël te vermanen.
Vijf EU-lidstaten willen een internationaal onderzoek naar geweld in Gaza
Dat meldt de Europese nieuwssite EUobserver op basis van ingewijden in Brussel.
Een coalitie van België, Cyprus, Zweden en Griekenland is furieus dat in de hevige gevechten in de Gazastrook een VN-kantoor is geraakt door Israëlisch vuur.
De lidstaten eisen een veroordeling en een internationaal onderzoek naar mogelijke oorlogsmisdaden door Israël.
TwijfelHet ministerie van Buitenlandse Zaken is onbekend met een officiële EU-veroordeling.
'Maandag vergaderen alle ministers van Buitenlandse Zaken in Brussel over Gaza, maar een veroordeling van Israël staat niet op de agenda,' zegt een woordvoerder tegen elsevier.nl.
'Nederland is voorstander van onafhankelijk onderzoek naar alle gevallen waarin wordt getwijfeld of het gebruikte geweld past binnen het internationaal humanitair recht, dat hebben we gisteren ook in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.'
Achter de schermenGroot-Brittannië en Frankrijk twijfelen volgens de bronnen over een officieel EU-standpunt tegen Israël, hoewel de Britse premier Gordon Brown het Israëlische offensief eerder wel in felle bewoordingen veroordeelde.
Frankrijk zou het initiatief steunen om Israël verantwoordelijk te houden voor de beschietingen, mits schuldig, maar werkt liever ‘achter de schermen’ dan nu met een formeel standpunt naar buiten te treden.'

7 opmerkingen:

Anoniem zei

http://www.thetruthseeker.co.uk/article.asp?ID=10062

Anoniem zei

Jezus zei zelf dat velen in deze tijd zouden 'komen'op basis van zijn naam!

'pas op dat u niet wordt misleid!!
want velen! zeg ik u zullen komen op basis van mijn naam! en zullen vele misleiden.

Is dat waar of niet? dat zei hij 2000 jaar geleden.

Anoniem zei

ik weet niet of deze hier al bekend is, maar deze documantaire is een echte aanrader: Occupation 101: http://video.google.nl/videoplay?docid=-2451908450811690589&ei=dXF5Sb3WD4qGjQLnupi4BQ&q=Occupation+101&hl=nl

Anoniem zei

De open deur: "Gaza ligt grotendeels in puin, de wederopbouw gaat miljarden kosten. De woede van de Palestijnen lijkt zich te richten op Israël, niet op Hamas."

http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article2011148.ece/Gaza_ontwaakt_in_stof_en_puin_.html

Sonja zei

BBC scuppers TV fundraising appeal for Gaza victims
A nationwide appeal for money to help the Gaza relief effort has been denied free television airtime because the BBC fears that it would damage confidence in the corporation’s impartiality.

Dit is werkelijk misselijkmakend, het betreft humanitaire hulp! De BBC zendt dagelijks de verwoesting uit - iedereen kan zien dat daar dringend hulp nodig is. De aanvrager is Disasters Emergency Committee (DEC), daarin zitten o.a. het Britse Rode Kruis en Save the Children.

Sonja zei

Bestand?

Irish Times vandaag: Shelling of Gaza coast injures four Palestinians
Israel’s routine shelling of the Gaza coast was heavier and louder than usual yesterday. It began at precisely 7.35am and ended at 9.25am. Four Palestinians were wounded – two little girls (4 and 5), a boy of 15 who was shot in the head, and a man. Another boy (8) was also shot in the head by a sniper when he was playing near his house close to the land border with Israel. He is in a coma, on life support and under heavy sedation.


Forbes: The Incendiary IDF
Part of the problem was the IDF's expansive definition of a military target. It attacked a range of civilian facilities, from government offices to police stations, on the theory that they all provided at least indirect support to Hamas militants. But by that theory, Hamas would have been entitled to target virtually any government building in Israel on the ground that its office workers indirectly supported the IDF.

Anoniem zei

Wee hun die schadelijke voorschriften verordenen en hun die, voortdurend schrijvend, louter moeite hebben uitgeschreven, 2 ten einde de geringen weg te dringen uit een rechtsgeding en om de ellendigen van mijn volk van gerechtigheid te beroven, opdat de weduwen hun buit worden en opdat zij zelfs de vaderloze jongens kunnen uitplunderen! 3 En wat zult gijlieden doen op de dag dat er aandacht [aan U] wordt geschonken en bij het verderf, wanneer het van verre komt?

jesaja 10:1