vrijdag 23 januari 2009

De Commerciele Massamedia 186

Vraag van de Nederlandse journalisten: 'Waarom geven die verdomde Palestijnen Israel nu de schuld van de zionistische oorlogsmisdaden en niet Hamas?
Citaat uit Trouw: 'De woede van de Palestijnen lijkt zich te richten op Israël, niet op Hamas.' http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/
article2011148.ece/Gaza_ontwaakt_in_stof_en_puin_.html'

'Lijkt' dus, er is met de ogen geknipperd, daar spreekt grote verbazing uit, want als er een ding voor de Nederlandse commerciele massamedia duidelijk is, dan is het dat Hamas schuldig is en niet Israel. De oorlogsmisdaden zijn 'uitgelokt' zo schrijft de psychologie van Blaming the Victim voor.

En permanent moeten de westerse journalisten daarbij een kunstmatig onderscheid scheppen tussen Hamas en de Palestijnen, want een heel volk de schuld geven, inclusief kinderen, ongeveer 53 procent van de bevolking, is iets dat zelfs de grootste propagandist nog niet durft.

Om de propaganda van de pro-Israel lobby niet in gevaar te brengen verzwijgen mijn Nederlandse collega's informatie die in november 2008 de gerenommeerde Britse correspondent Jonathan Cook gaf: 'According to the daily Jerusalem Post, Israeli policymakers have sought to reinforce the impression that “it would be pointless for Israel to topple Hamas because the population [of Gaza] is Hamas”. On this thinking, collective punishment is warranted because there are no true civilians in Gaza. Israel is at war with every single man, woman and child.In an indication of how widely this view is shared, the cabinet discussed last week a new strategy to obliterate Gazan villages in an attempt to stop the rocket launches, in an echo of discredited Israeli tactics used in south Lebanon in its war of 2006.' Zie: http://www.counterpunch.org/cook11172008.html

Om de Israelische terreur enigszins te kunnen rechtvaardigen verzwijgt de Nederlandse commerciele pers domweg onwelgevallige feiten. Men zwijgt ook in alle talen over de motieven van de Palestijnse bevolking, zowel in Gaza als op de West Bank, om massaal op Hamas te stemmen. Die drijfveren waren in 2006 kortweg het feit dat de Palestijnse Autoriteit met Fatah erin, inclusief dus de voormalige president Abbas, door en door corrupt zijn en voor miljarden aan ontwikkelingsgeld in eigen zakken en bedrijven hebben laten verdwijnen. En een ander feit is dat de gewone Palestijnen daarvoor niets terugkregen. Abbas en zijn corrupte kliek hebben op geen enkele manier voorkomen dat tijdens het zogeheten vredesproces twee keer zoveel Joodse kolonisten Palestijns land bezetten en de omvang van het door Israel gestolen land in diezelfde tijd verdrievoudigd is. De enigen die profiteerden van dit proces waren de zionisten en de collaborateurs van Fatah die om hun macht te beschermen tegenstanders in speciale ondervragingscentra martelden en uit de weg ruimden. Dit werd gesteund door Europa en de VS, die de militie van Abbas van wapens voorzag en trainden om ze in staat te stellen hun eigen bevolking te onderdrukken, zodat Israel dit niet langer hoeft te doen. Al deze informatie die gemakkelijk te traceren is, wordt stelselmatig verzwegen, terwijl de democratisch gekozen Hamas door de politiek en de journalistiek wordt gecriminaliseerd.

De enig zinnige conclusie hieruit is dat mijn collega's lak hebben aan de democratie zodra het Palestijnen betreft, dat het internationaal recht geschonden kan worden zodra het de 'Joodse staat' betreft, dat Israel koste wat kost geholpen moet worden, dat zijn terreur ongestoord door kan gaan, en dat de Palestijnen collectief gestraft kunnen worden, want 'c'est la guerre'. Dat is het niveau van de Nederlandse journalistiek, of het nu de NRC is of het NOS-Journaal, of De Telegraaf, er is geen wezenlijk verschil in hun berichtgeving en dat tekent het totalitair karakter van hun nieuwsvoorziening.

2 opmerkingen:

Sonja zei

NL Defensie gaat Israelische huurlingen in Afghanistan inzetten, met een systeem dat ook de bezetting mogelijk maakt.
http://www.nrc.nl/binnenland/article2129426.ece

Anoniem zei

Hallo Stan,
Je hebt volkomen gelijk! maar er zijn er maar weinigen die dat zeggen.

Mijn bewondering voor jou uithoudingsvermogen en in mijn ogen onbaatzuchtige inspanningen.

En daarbij komt dat je er wel een goede journalist bij blijft! want oefening baart kunst.

How Zionists Treat Their OWN POPULATION

  https://twitter.com/Kahlissee/status/1780545543602675793 Khalissee @Kahlissee How the wives of Israeli hostages were beaten outside Netany...