vrijdag 23 januari 2009

De Commerciele Massamedia 185

Veel journalisten scheppen een virtuele werkelijkheid en menen daarna dat dit de echte werkelijkheid is. Dat blijkt onder andere uit de onuitgesproken veronderstelling achter deze zinnen: "Gaza ligt grotendeels in puin, de wederopbouw gaat miljarden kosten. De woede van de Palestijnen lijkt zich te richten op Israël, niet op Hamas." http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/
article2011148.ece/Gaza_ontwaakt_in_stof_en_puin_.html'

Trouw en de andere Nederlandse commerciele massamedia hebben zichzelf wijs gemaakt dat Hamas de schuld voor de Israelische terreur moest krijgen, en wel omdat Hamas niet deugt en 'de Joodse staat' wel. De Joden zijn het eeuwige slachtoffer, dus die kunnen de schuld niet krijgen, de schuldigen zijn de Palestijnen, dat is het uitgangspunt. Als de Arabieren zich verzetten dan hebben ze het geweld zelf 'uitgelokt.' Blaming the Victim. In de praktijk betekent dit een journalistieke rechtvaardiging van oorlogsmisdaden. Als we deze redenering volgen dan gebruiken mijn collega's de volgende logica: de schuld van de dood in de Tweede Oorlog van 552 mannen uit Putten ligt bij het Nederlands verzet die een aanslag pleegde op grond waarvan deze 552 weerloze burgers werden gedeporteerd door de nazi's. De journalisten die Hamas de schuld willen geven van de Israelische oorlogsmisdaden, zullen nooit deze logica in het geval van Putten hanteren. Natuurlijk niet. Ze zouden meteen de idioterie ervan inzien. Waarom dan wel in het geval van de Palestijnen? Hebben we hier met mensen te maken van een andere orde? En zo ja, welke dan? Vanwaar dat onderscheid?

Nu een politiek argument. Stel dat de Nederlanders net als de Palestijnen, niet vijf, maar 40 jaar onder een bezetting hadden geleefd en de terreur als antwoord op het verzet was almaar toegenomen, hadden de Nederlanders dan het verzet de schuld gegeven van de terreur van de bezetter? Een deel van de burgers zou dat zeker hebben gedaan. En ik kan me voorstellen dat een deel van de Palestijnen bij gebrek aan hoop diep in hun hart hetzelfde doen. Dat is ook de reden waarom Israel steeds meer oorlogsmisdaden begaat, steeds meer de Palestijnse bevolking collectief straft. De zionisten beseffen dit maar al te goed, daar is hun hele strategie omheen gebouwd. Om in de woorden van premier Olmert te blijven: 'in hedendaagse oorlogen [is] het thuisfront het front, het thuisfront is bij de strijd betrokken.’ En premier Olmert heeft gelijk, een moderne oorlog is geen oorlog meer, het is terreur tegen de burgerbevolking, 'het thuisfront is bij de strijd betrokken' aangezien het 'thuisfront het front is'. Vandaar ook de illegale Israelische doctrine van 'disproportioneel' geweld zoals die op 3 oktober 2008 is verwoord door generaal Eisenkot in het Israëlische dagblad Yedioth: 'We zullen disproportioneel geweld gebruiken tegen ieder dorp van waaruit schoten worden gelost op Israel, en we zullen immense schade en vernietiging te weeg brengen. Vanuit ons gezichtspunt zijn zij militaire bases. Dit is geen aanname, dit is een plan dat reeds is geautoriseerd.' De officiele Israelische politieke en militaire strategie, die door de overgrote meerderheid van Nederlandse commerciele massamedia angstvalig wordt verzwegen, berust op het zoveel mogelijk terreur uitoefenen tegen de burgerbevolking zodat men het verzet staakt. Deze strategie is volledig in strijd met het internationaal recht, maar wordt desondanks gesteund door het Westen, inclusief de Nederlandse regering.
Mijn collega's maken een grote fout. Daarop wees een jaar of vijftien geleden professor Harkabi, het voormalige hoofd van de Israelische militaire inlichtingendienst, toen ik hem interviewde. Harkabi, zelf auteur van een standaardwerk over strategie, legde mij uit dat als de vijand te lang met zijn rug tegen de muur staat hij niets meer te verliezen heeft en navenant handelt. Zodra de vijand geen hoop meer heeft, is hij onverslaanbaar geworden, en zal niets hem meer intomen, zei Harkabi. Dat punt was, volgens hem, voor Israel in 1987 bereikt, toen de eerste intifada begon. De Palestijnen hebben niets te verliezen, zijn voor niets meer bang, en Israel kan deze strijd nooit winnen. Dus ook wanneer de Palestijnen in Gaza diep in hun hart zouden willen dat Hamas de strijd staakt, weten ze dat dit geen enkel effect zal hebben. Want collega's, tijdens het door Israel gebroken bestand is de situatie van de Palestijnen in Gaza alleen maar verslechterd in plaats van verbeterd, zoals alle hulporganisaties jullie kunnen vertellen. De Palestijnen kunnen niets anders dan zich verzetten tegen de permanente afsluiting van hun leefomgeving. Het gaat dus helemaal niet om Hamas, het gaat om het etnisch zuiveren van de West Bank en Gaza, het gaat om het leven van de Palestijnse burgers zoveel mogelijk tot een hel te maken, zoals sommige Israelische autoriteiten ook openlijk toegeven. Dat is de reden waarom Israel Gaza bleef afsluiten tijdens het bestand. Dat bestand had tot doel de situatie van de Palestijnse burgerbevolking enigszins te normaliseren, het resultaat van het bestand was alleen maar een verdere verslechtering. En dan gaat door omdat dit juist de bedoeling is! Als Israel werkelijk vrede zou willen, zou het de oorzaak van het verzet wegnemen, maar dat wil 'de Joodse natie' juist niet. Het wil een zo groot mogelijke etnisch zuivere Joodse staat, een getto in het Midden-Oosten. Daar willen ze hun Joodszijn kunnen beleven, wat dit ook moge betekenen, maar in elk geval moet dat zonder de autochtone bevolking, de Palestijnen. Lees het politieke programma van Kadima! Israel wil zich niet uit de bezette West Bank terugtrekken. Waarom verzwijgen jullie dit?

Het zal duidelijk dat deze zin uit Trouw gebaseerd is op een onzinnige aanname: 'De woede lijkt zich te richten op Israel, niet op Hamas.' Maar de Nederlandse commerciele massamedia kunnen nu niet meer anders, want de Joden in Israel moeten blijven worden geportretteerd als de slachtoffers en niet als de daders. Daders kunnen sinds de Holocaust in het christelijke Europa alleen nog maar Arabieren zijn. Tot ook die, net als de joden in '40-'45 massaal vernietigd zijn. Het antisemitisme kent vele vormen, en de oorlog is oneindig.

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...