dinsdag 30 december 2008

De CIDI Propaganda 8


En nu we toch bezig zíjn over 'buitensporig geweld', wat is de reactie van het CIDI op deze verklaring: 'EU: buitensporig geweld Israël in Gazastrook
HELSINKI - De Europese Unie (EU) heeft zaterdag het optreden van de Israëlische militairen in de Gazastrook als buitensporig bestempeld.
Het recht op zelfverdediging van alle staten rechtvaardigt niet het disproportioneel gebruik van geweld of acties die tegenstrijdig zijn met humanitaire wetten, stelde huidig EU-voorzitter Finland in een verklaring.De EU roept tegelijk Palestijnse leiders op een einde te maken aan terroristische acties, waaronder het afschieten van raketten op Israël.(ANP) ' Zie: http://www.ad.nl/buitenland/article774562.ece?pageNavType=all
Ronny, hoe verklaar je het dat de EU wel vindt dat er sprake is van 'buitensporig geweld' en jouw Centrum Informatie en Documentatie Israel niet. Overigens op de foto zie je een Palestijns slachtoffertje van een Israelisch bombardement. Is dit in jouw ogen het gevolg van 'buitensporig geweld', of valt dit volgens jouw 'pro-zionistische lobbygroep' nog binnen de grenzen van het acceptabele, net zoals jullie de dood van minder dan 60 Palestijnse burgers als argument gebruiken om te beweren dat het Israelisch geweld niet 'buitensporig' is. Laat ons jullie criteria weten voor zowel Palestijnse burgers als Joodse burgers van Israel. Tot hoeveel doden mag Israel van jullie gaan voordat er sprake is van 'buitensporig geweld'.
In afwachting van je antwoord,
groet,
Stan van Houcke
Journalist
Amsterdam

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Merkel: Hamas is zelf verantwoordelijk voor oorlog

Duitsland staat volledig achter het krachtige militaire optreden van Israël in de Gazastrook. Volgens de Duitse premier Angela Merkel heeft de radicaal-islamitische Hamas de oorlog volledig aan zichzelf te wijten.

Merkel: Hamas moet het vuur staken
'De Europese reflex om altijd maar te deëscaleren en de andere wang toe te keren als je in het gezicht wordt geslagen, heeft in het geval van Hamas geen enkele zin.'

Lees het commentaar Logisch dat Israël eindelijk ingrijpt in Gaza
Dat heeft een woordvoerder van Merkel bekendgemaakt.

Schuldvraag
Ondanks vele waarschuwingen blijft Hamas raketten afvuren op Israël. Ook maakte de radicaal-islamitische beweging zelf een einde aan het vredesbestand, dat zes maanden heeft geduurd.

Over de schuldvraag kan dan ook geen twijfel bestaan, volgens Merkel. ‘De verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de situatie in de regio ligt duidelijk en exclusief bij Hamas,’ zegt haar woordvoerder.

Volste recht
Israël heeft dan ook ‘het volste recht om zijn bevolking te verdedigen’ tegen het Palestijnse geweld. ‘Het is overduidelijk dat in deze situatie Hamas het vuur moet staken, zodat de Israëlische militaire operaties snel kunnen worden beëindigd.’

Merkel sprak zondag over de telefoon met de Israëlische premier Ehud Olmert. Ze riep haar collega op er alles aan te doen om te voorkomen dat er meer burgerslachtoffers zouden vallen. Olmert verzekerde Merkel dat de Israëlische acties op terroristische doelen zijn gericht.

Sonja zei

Mail me even als je genoeg van mijn ongevraagde bijdragen hebt Stan - geen probleem hoor. Maar goed, ik ben zo kwaad, woedend, verdrietig, etc. Kortom, nogal emotioneel. EN: ga zo door met je weblog. Het wordt gelezen!

Israël moet Hamas definitief verslaan
Niet alleen krijgen racistische zionisten en filosemieten als Wouter Brassé, Ratna Pelle en Bert de Bruin een platform in de Volkskrant, maar nu ook het Israëlische leger. In de gedaante van Michael B. Oren, "Michael B. Oren is docent aan het Shalem Centrum in Jeruzalem en hoogleraar aan  Georgetown University." Maar dat niet alleen. Michael B. Oren, naar eigen zeggen zionist, heeft als IDF officier o.a. Beiroetse burgers gebombardeerd, en was 2 jaar geleden nog IDF majoor in de oorlog met Libanon.

Anoniem zei

Je kunt het CIDI beter vragen hoeveel burgers de Palestijnen mogen vermoorden voor er sprake is van buitensporig geweld. Gemeten naar de Israëlische normen lijkt me naar inwonertal 1.000 stuks redelijk. Naar toegemeten (gestolen) oppervlakte land lijkt 10.000 stuks me redelijk. Naar medemenselijkheid lijkt 0 me voor beide partijen het beste streefcijfer. Persoonlijk vind ik dat de Palestijnen daar aardig bij in de buurt komen. Het lage jaarcijfer van de Palestijnen halen wij niet eens in Nederland bij de jaarwisseling. Het cijfer is natuurlijk altijd te hoog en beide partijen zouden hun best kunnen doen dat te verlagen als je tenminste bereid bent met elkaar te praten. Je best doen het cijfer te verlagen in samenwerking met betrokken partijen doe je ook met verkeersslachtoffers. Nu 1400 per jaar in Israël.

stan zei

sonja
ik juich je bijdragen toe. hoe meer informatie hoe beter. aan het feit dat de propaganda bij de nederlandse commerciele massamedia steeds absur der wordt, maak ik op dat ze de concurrentie van internet vrezen. ze weten nu dat ze het monopolie op de waarheidsbepaling aan het verliezen zijn.
vriendelijke groet
stan

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...