donderdag 11 december 2008

De Commerciele Massamedia 166


Een lezer verwees me naar een leuk bericht op Zapruder:

'Paddobestrijding.nl is een hoax / reageer
Door arie Tell-a-Friend
Je wist het al? Gefeliciteerd, je bent slimmer dan de gemiddelde Nederlander. Natuurlijk bestaat de Paddobestrijding niet. Een simpele whois query van dit domein toont als contactgegevens MushMush VOF, oftewel http://www.mushmush.nl/, ons bedrijf dat tot 1 december paddokweeksets maakte.
Dode dieren in de tuin? Gif dat 70 cm diep in de bodem wordt gespoten? Je buren aangeven bij de politie? Een beetje over-the-top dachten wij, maar blijkbaar geloofwaardig genoeg om Spits en de NOS voor de gek te houden. Wij hadden niet gerekend op dit ongekende succes. We hebben overigens nul serieuze aanvragen gehad. Nederlanders zijn dus wel gek, maar niet zó gek.
De lijst van verboden paddenstoelen is trouwens wel degelijk de officiële lijst met verboden soorten en land- en tuineigenaren zijn formeel echt in overtreding van de Opiumwet. Een tiental van de verboden soorten komen algemeen voor in Nederland in tuinen, bossen, parken en grasvelden. Dat de officiële lijst een groot aantal soorten bevat die geen werkzame stoffen bevatten is niet onze grap, maar een slechte grap van Minister Klink.
Toen we op vrijdag 28 november hoorden dat we het kort geding verloren hadden, hebben we een domein gereserveerd en heel hard aan onze duim gezogen. En daar is deze site uit geboren. Een paar rare plaatjes van internet, wat leuke tekstjes, een prepaid simkaartje en de Paddobestrijding was geboren.
Op donderdag 4 december werden we gebeld door een verslaggeefster van de Spits die een stukje wilde schrijven. Het artikel dat op 5 december op hun voorpagina verscheen leidde tot een radioverslag met NOS Headlines en ‘s avonds nog tot een interview bij jongerenzender FunX. Ook de Utrechtse School voor Journalistiek heeft ons live op hun radiozender geïnterviewd.'

Geen opmerkingen:

NRC. Goedemorgen en Welterusten

  Goe Vandaag 16 APRIL 2024 Goedemorgen, Oekraïne slaakt een noodkreet: door het tekort aan munitie dreigt Rusland op alle fronten terrein t...